Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ανθρωπότητα στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

"Ο Β. ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ"
Paul Craig Robers: "Οι ΗΠΑ επιδιώκουν σύγκρουση με τη Ρωσία - Θέλουν Γ' ΠΠ"
 
Ο Αμερικανός πολιτικός Paul Craig Roberts «ξαναχτύπησε» και επισημαίνει πώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν έναν πόλεμο με τη Ρωσία, έναν Γ’ ΠΠ ο οποίος θα είναι καταστροφικός για την ανθρωπότητα. «Το επιδιώκουν για να ελέγξουν τα πάντα», επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Ρ. Ρήγκαν.
Η άποψη του περί επιδίωξης Γ’ ΠΠ από τις ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί σε αυτή του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Όλιβερ Στόουν, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες υποστήριξε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πώς πίσω από την σύγκρουση με τη Ρωσία κρύβεται ένα σχέδιο καταστροφικού πολέμου και εξέφρασε το φόβο του.
Την ανησυχία του εκφράζει και ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός και οικονομικός αναλυτής Paul CraigRoberts, ο οποίος έχει γράψει άρθρο-ανάλυση τουλάχιστον τρεις φορές το τελευταίο διάστημα κατακεραυνώνοντας την πολιτική της Ουάσιγκτον και καλώντας το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παρέμβει για να σωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πώς μπορεί να το κάνει αυτό ο Β. Πούτιν; Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Paul Craig Roberts που δημοσιεύεται στον αμερικανικό Τύπο ο Β. Πούτιν κρατάει στο χέρι του ισχυρά χαρτιά που μπορούν να διαλύσουν τις Ευρωπαικές οικονομίες, όπως αυτό της ενέργειας και πρέπει να το χρησιμοποιήσει για να πείσει τις «μαριονέτες», τους Ευρωπαίους, πώς πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουάσιγκτον που θέλει πόλεμο και να συμβιβαστούν με τη Ρωσία.
Στην ανάλυση του ο Paul Craig Roberts επισημαίνει: «Η Ευρώπη έχει συναινέσει με τη γραμμή της Ουάσιγκτον για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, έναν πόλεμο που πιθανότατα θα είναι ο τελειωτικός για την ανθρωπότητα… Με την μετριοπαθή της αντίδραση ενάντια στην επιθετικότητα των ΗΠΑ, η οποία εκλαμβάνεται λανθασμένα από την Ευρώπη ως ένδειξη αδυναμίας και φόβου, η ρωσική κυβέρνηση «ενθαρρύνει» την Ουάσινγκτον στην απόφασή της για πόλεμο.
Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη «αδυναμία» των Ρώσων είναι το υψηλό βιοτικό επίπεδο που απέκτησαν κάποιοι από αυτούς εξαιτίας του καπιταλισμού. Αυτό τους κάνει να φοβούνται το «πολεμικό κάλεσμα» των ΗΠΑ και να προσπαθούν να το αποφύγουν, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν όπως οι παρηκμασμένοι Δυτικοευρωπαίοι.
Κάτι ανάλογο συνέβη με τους άλλοτε ατρόμητους Βάνδαλους στη Βόρεια Αφρική κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ, όταν εξοντώθηκαν από μια μικρή δύναμη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο Βάνδαλοι έχασαν την ανδρεία τους, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα πλούσιο κομμάτι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Η Ρωσία πρέπει να σώσει τον κόσμο από τον πόλεμο, αλλά για να καταστήσει εφικτή την αποφυγή του πολέμου απαιτείται να διασαφηνίσει τις συνέπειες στους Ευρωπαίους.
Αντιμέτωπος με τις οικονομικές κυρώσεις – ουσιαστικά είναι παράνομες και μπορούν να θεωρηθούν ως αιτίες πολέμου-, οι οποίες επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον και τις μαριονέτες της στην ΕΕ, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αντίμετρα.
Αλλά είπε ότι η Ρωσία πρέπει να επιδείξει εγκράτεια στην όλη διαδικασία. Προφανώς πρέπει να το κάνουμε με προσοχή, ώστε να υποστηρίξουμε τους εγχώριους βιομηχάνους, αλλά και να μην βλάψουμε τους καταναλωτές.
Με άλλα λόγια, ο Πούτιν θέλει να επιβάλλει τις κυρώσεις, οι οποίες όμως δεν είναι κυρώσεις επί της ουσίας αλλά μοιάζουν περισσότερο με μια κίνηση «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Το εκπληκτικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η Ρωσία, αν και αμυνόμενη εναντίον των κυρώσεων, κρατάει το παιχνίδι «στα χέρια» της.
Ο Πούτιν μπορεί να διαλύσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και να ωθήσει όλη την Ευρώπη σε πολιτικό και οικονομικό χάος, απλά και μόνο διακόπτοντας την παροχή ενέργειας. Μάλιστα δεν θα χρειαστεί να το κάνει για μεγάλο διάστημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ευρώπη θα αναγκαστεί γρήγορα να πει «αντίο» στην Ουάσιγκτον και θα συμβιβαστεί με τη Ρωσία.
Όμως όσο ο Πούτιν καθυστερεί, τόσο αποδυναμώνεται το «πιο ισχυρό όπλο» της Ρωσίας για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης που η Ουάσινγκτον έχει ενορχηστρώσει, καθώς η Ευρώπη θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο (διακοπή της παροχής ενέργειας).
Οι επιθετικές κινήσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της Ρωσίας δεν θα σταματήσουν μέχρι ο Πούτιν να συνειδητοποιήσει ότι αυτός -και όχι οι ΗΠΑ- κρατάει τα ισχυρά χαρτιά του παιχνιδιού και φυσικά τα παίξει.
Αρκετά ανέχτηκε ο κόσμος την Ουάσινγκτον, τα συνεχή ψέματα, τους συνεχείς πολέμους και τον εκφοβισμό της. Ο Πούτιν καλά θα κάνει να μελετήσει την ιστορία του Βελισάριου, του ένδοξου στρατηγού του Ιουστινιανού.
«Όταν διαπραγματεύομαι με τους εχθρούς μου, συνηθίζω περισσότερο να δίνω παρά να δέχομαι συμβουλές. Όμως στο ένα χέρι κρατώ την αναπόφευκτη καταστροφή και στο άλλο την ειρήνη και την ελευθερία», έλεγε ο Βελισσάριος.
Σε αυτήν ακριβώς τη θέση βρίσκεται και ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση με την Ευρώπη. Στο ένα του χέρι κρατά την καταστροφή της Ευρώπης. Στο άλλο την ελευθερία και την ειρήνη στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης. Γι΄αυτό πρέπει να καλέσει τους «ηλίθιους» Ευρωπαίους ηγέτες και να τους μιλήσει.
Αν ο Πούτιν δεν «πατήσει πόδι» και δεν καταστήσει σαφείς τους κινδύνους στους Ευρωπαίους, τότε η Ουάσιγκτον θα πετύχει το στόχο της  και θα οδηγήσει τον κόσμο σε πόλεμο…».

Πηγή:  defencenet
http://russia-orthodoxy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης