Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Αυτοί είναι οι πραγματικοί Robocops της Βραζιλίας που επιστρατεύονται για το Μουντιάλ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΟΡΑΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ: Αυτές δυστυχώς οι εικόνες θα είναι ολοενα και πιο συχνές... Οι αστυνομίες ανά τον κόσμο στρατικοποιούνται, γίνονται πιο ισχυρές, ώστε όταν χρειαστεί να μπορούν να καταστέλλουν οποιοδήποτε κοινωνική ομάδα που θα έχει διαφορετική άποψη από το σύστημα της ανομίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Πάνω από 400 πραγματικοί "Robocops" της στρατιωτικής αστυνομίας της Βραζιλίας, επιστρατεύθηκαν για να συνδράμουν στην προσπάθεια διαφύλαξης του Μουντιάλ κόντρα στις εγκληματικές οργανώσεις που αλωνίζουν στις φαβέλες του Ρίο.

Οι πραγματικοί "αστακοί" της αστυνομίας μοιάζουν μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό με εκείνους που πρωταγωνιστούσαν στην cult ταινία του Terry Gilliam, που λεγόταν Brazil και έκανε πρεμιέρα το 1985.

Μπορεί σε πρώτη όψη να προκαλούν δέος και φόβο, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να είναι αποτελεσματικοί δεδομένου ότι η κοινή γνώμη της χώρας στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης που έχει επιβάλλει μέτρα λιτότητας και ζητάει ανάπτυξη έτσι ώστε η Βραζιλία να βγει από την οικονομική κρίση.

Οι περισσότεροι πολίτες κατακρίνουν την προσπάθεια της αστυνομίας να ελέγξει με τη βία τις φαβέλες στρέφοντας τα πυρά της σε μικροκακοποιούς. Τις φαβέλες οι οποίες έχουν γίνει εστίες παρανομίας ελέω ανέχειας. Την ίδια ώρα, οι αρχές δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την ανοχή που επιδεικνύουν και την μερική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων.

Σε ότι αφορά τους "Robocops", αποτελούν τμήμα των ειδικών δυνάμεων του Ρίο και ακούνε στο όνομα BOPE. Η ομάδα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και ασχολείται κυρίως με τις ένοπλες οργανώσεις της πόλης. Η δεύτερη ενασχόληση τους, είναι η αντιμετώπιση περιστατικών βίας στα γήπεδα.

Οι επίλεκτοι της BOPE είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα τύπου M16 και M4 ενώ φοράνε ειδικές στολές που ζυγίζουν 22 λίβρες και αντέχουν σε θερμοκρασία 427 βαθμών Κελσίου.


Στολές που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα:

Η National Post έκανε σύγκριση των πραγματικών Robocops με τον αντίστοιχο της ταινίας που τον είχε υποδηθεί ο Joel Kinnaman και κατέληξε στο ότι οι Βραζιλιάνοι κομάντο είναι πιο ισχυροί από τον ήρωα της fiction ταινίας.

Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι ότι ο πρώην επικεφαλής της ομάδας BOPE, Joao Soares Busnello, προειδοποίησε τους τουρίστες που θα επισκεφθούν το Ρίο "να παραμείνουν νηφάλιοι και να αποφύγουν το αλκοόλ για να μην μπλέξουν με την BOPE".

"Αν οι χούλιγκανς πιουν πολλά κοκτέιλ calpirinhas που είναι το εθνικό μας ποτό και ξεφύγουν, θα πρέπει να τα βάλουν με αυτούς τους άνδρες. Και δεν θέλουν", είπε.

Τον περασμένο μήνα, κρατικοί αξιωματούχοι ασφαλείας επιβεβαίωσαν την ανάπτυξη της BOPE στις φαβέλες Alemão και Vila Cruzeiro ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Την αποστολή αυτή είχε η τοπική αστυνομία, ωστόσο μόνο από το Φεβρουάριο και μετά έχουν σκοτωθεί τέσσερις αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος.

Το πρόβλημα είναι ότι η BOPE κατηγορείται για εξωδικαστικές εκτελέσεις, απαγωγές και βασανισμούς από τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και μαντέψτε ποιοι εκπαιδεύουν την BOPE. Η Blackwater, η εταιρία security υπάλληλοι της οποίας έχουν καταδικαστεί για την δολοφονία 17 αμάχων στο Ιράκ.

Το κόστος που δαπανάται για την οργάνωση του Μουντιάλ αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο του 2016 (11-13 δις δολάρια) έχει προκαλέσει την έντονη οργή της κοινωνικής γνώμης, που διερωτάται γιατί το ποσό αυτό δεν ξοδεύεται σε κοινωνικές υπηρεσίες. Οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας είναι πλέον συχνό φαινόμενο στην Βραζιλία.

H Blackwater έγινε γνωστή όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση για την φύλαξη του στρατιωτικού υλικού στο Ιράκ. Μάλιστα, η συνεργασία αυτή πήρε δημοσιότητα όταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007 υπάλληλοι της εταιρίας σκότωσαν 17 αμάχους Ιρακινούς στην Βαγδάτη και τραυμάτισαν άλλους 20 αναίτια και παραβιάζοντας τους όρους για την χρήση θανατηφόρας βίας που προβλέπονταν στο συμβόλαιο. Μεταξύ του 2005 και του 2007 υπάλληλοι της Blackwater ενεπλάκησαν σε 195 περιστατικά ανταλλαγής πυροβολισμών. Στα 163 από αυτά εκείνοι είχαν ανοίξει πρώτοι πυρ.

Το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα "ειρήνευσης" των παραγκουπόλεων του Ρίο βρίσκεται στον έκτο χρόνο του, ενώ οργανώσεις υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει την αστυνομία και ειδικότερα τις ειδικές δυνάμεις του σώματος για βασανισμούς υπόπτων και συνοπτικές εκτελέσεις.

Μένει να δούμε τι θα γίνει σε λίγες μέρες με την έναρξη της διοργάνωσης που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη.


πηγή aoratopedio
http://antineotaksiths.blogspot.gr/2014/08/rompokops.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης