Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Αεί σε οικτίρω, Turk hava Kuvetleri* !!!

Αεί σε οικτίρω, Turk hava Kuvetleri* !!!   
Κατ αρχάς , πριν μπω στο θέμα μου, να διορθώσω ορισμένους μπλόγκερς που πιστεύουν ότι το «αϊ σιχτίρ» αποτελεί τουρκική έκφραση:

Πρόκειται για μια ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ έκφραση που προέρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας! Οι Έλληνες την χρησιμοποιούσαν ως ύβρη.Προέρχεται από το «αεί σε οικτίρω», δηλαδή «σε λυπάμαι στον αιώνα τον άπαντα», «είσαι αξιολύπητος».

Αντιλαμβάνεστε ότι η φράση αυτή προέρχεται από τα βάθη των αιώνων!

Οταν οι Τούρκοι έφτιαξαν τη γλώσσα τους στις αρχές του 19ου αιώνα, πήραν το «αϊ σιχτίρ» των Ελλήνων και το έκαναν βρισιά που στην κυριολεξία θα πει "άιντε γαμήσου" !!!

Τώρα απευθυνόμενος προς τους επιτελείς των Ελληνικών Κυβερνήσεων που ανέχονται την συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο, τους λέω «αεί σας οικτίρω»! Όπως οικτίρω στον αιώνα τον άπαντα όλους τους υπουργούς παιδείας της χώρας μας για την αγραμματοσύνη μας!

Απευθυνόμενος στους τελευταίους τούρκους Αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ (Καρανταγί, Κιβρίκογλου, Οζκιόκ) και τους πολιτικούς που Κυβέρνησαν την Τουρκία (Οζάλ, Τσιλέρ, Ερντογάν) ένα έχω να τους πω:

«Αι σιχτίρ ... τσογλάνια»!

Ετσι για να συνενοηθούμε ... άπαντες σε τούτη εδώ τη χώρα, το θέμα μας σήμερα ήταν ... οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο !!!!!!

ΥΓ,
Ναι ρε χαρτογιακάδες των Αθηνών! Μέχρι και να βρίζουν τους μάθαμε και εμείς νομίζουμε ότι χρησιμοποιούμε δικές τους λέξεις!!! Εκεί έχουμε καταντήσει από την συμπεριφορά της άτακτης οπισθοχώρησης που μας έχουν επιβάλει οι πολιτικοί που μας Κυβερνούν!!!
----
*Turk hava Kuvetleri=Τουρκική Πολεμική Αεροπορία


http://www.adalis.gr/article.asp?id=4367&type=17

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

WRAIOS o ADALIS.GR ~!~

Ανώνυμος είπε...

δεν νομίζω οτι έχει επιστημονική βάση αυτό με το "αεί σε οικτίρω".
δεν το έχω βρει κάπου τεκμηριωμένο.

Στα τουρκικα η λέξη siktir (ρήμα) είναι άσεμνη λέξη που περιγράφει την σεξουαλική πράξη. Προέρχεται από την επίσης τουρκικη λέξη sik(το ανδρικό μόριο).

οποιαδήποτε αναφορά σε αρχαίο ελληνικό κείμενο με ενδιαφέρει.
Αλέξανδρος

thomais είπε...

https://theidlecooperative.wordpress.com/tag/%CE%B5%CF%84%CF%85%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Ανώνυμος είπε...

Ψεματα λεει το αι σιχτιρ σημαινει αντε γαμησου στα τουρκικα.. ξεκαθαρα τουρκικη φραση.. Αυτα ειναι προπαγανδες που φυσικα χωρις επισημα στοιχεια δεν πιστευουμε διοτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..

Unknown είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΑΤΕ,ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΟΥΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΕΘΝΟΜΙΔΕΝΙΣΤΗ.ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ.-

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΣΚΑΚΗΣ είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΑΤΕ,ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΟΥΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΕΘΝΟΜΙΔΕΝΙΣΤΗ.ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ.-

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης