Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Β.Πούτιν: "Απαράδεκτη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Άγκυρα"

O B.Πούτιν χωρίς περιστροφές πήρε ξεκάθαρη στάση υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταδίκασε την Τουρκία που παρανόμως παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» σε συνομιλία που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Μιλάνο, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν χθες το βράδυ «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας - Ευρώπης, στο Μιλάνο. Ως εκ τούτου η συνάντηση  που είχε προγραμματιστεί για σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η συζήτηση αφορούσε τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, τις σχέσεις Ε.Ε. - Ρωσίας, καθώς, επίσης, και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους, αναφορικά με την ΑΟΖ.
«Ο κ. Πούτιν, επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της», συμπληρώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να προγραμματιστούν επισκέψεις εκατέρωθεν.
Η Ρωσία όμως δεν αρκείται στα λόγια (τα οποία είναι ξεκάθαρα) αλλά προχωρά και σε πράξεις. Χθες σας ενημερώσαμε για τις ασκήσεις του ρωσικού Ναυτικού σε μεγάλη θαλάσσια έκταση ανατολικά της Αμμοχώστου μεταξύ Κύπρου και Συρίας με χρήση πυραύλων που θα πραγματοποιήσει η Ρωσία. Την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» θα πραγματοποιεί προκλητικές έρευνες σε παρακείμενη περιοχή με πρόφαση την τουρκική «Navtex».
Δυτικότερα, θα διεξάγει σειρά ασκήσεων το Ισραήλ, με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία από δύο εκ των συνολικά πέντε σχετικά ΝΟΤΑΜ, που έχουν εκδοθεί από την Εθνική Φρουρά Κύπρου. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για κοινές ασκήσεις.
Επίσης, οι βρετανικές βάσεις έχουν δεσμεύσει περιοχές νότια του Ακρωτηρίου για ασκήσεις, αλλά και για τις επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία. Κάποιες από τις περιοχές συμπίπτουν.
Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε το Ναυτικό της Ρωσίας το απόγευμα της Τετάρτης, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 7.00 το πρωί (ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 20ής Οκτωβρίου –δηλαδή με την έναρξη ισχύος του τουρκικού Navtex και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα.
Με βάση το ΝΟΤΑΜ η Ρωσία δέσμευσε συνολικά θαλάσσια ζώνη έκτασης 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα δυτικά όρια της περιοχής που δεσμεύτηκε για τις ασκήσεις, ξεκινούν από σημείο σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τον Απόστολο Αντρέα και φτάνει σε απόσταση μέχρι και 90 χιλιόμετρα από το Κάβο Γκρέκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εφάπτεται των ορίων της περιοχής που «δέσμευσε» η Τουρκία, για τις έρευνες του Μπαρμπαρός από τις 20 Οκτωβρίου, όπως και των ορίων του τεμαχίου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Τα ανατολικά όρια της περιοχής εκτείνονται μέχρι και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας μεταξύ Ταρτούς και Λατάκιας.
Να σημειωθεί ότι το Ρωσικό ΝΟΤΑΜ, αναφέρει σαφώς ότι στην περιοχή θα γίνουν δοκιμαστικές βολές με πυραύλους [RUSSIAN NAVY EXERCISE (ROCKET TEST FIRINGS)] και για τον σκοπό αυτό κατά το διάστημα των ασκήσεων η περιοχή θα κλείσει για την αεροπλοΐα σε ύψος μέχρι και 33.000 πόδια. Για τον λόγο αυτό την περίοδο της δέσμευσης της περιοχής, θα κλείσουν δύο αεροδιάδρομοι υπερπτήσεων στο FIR Λευκωσίας. Θα επηρεαστούν χωρίς όμως να κλείσουν, άλλοι δύο αεροδιάδρομοι του FIR.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Ρωσία έχει συγκεντρώσει ήδη στην περιοχή –με κύριο γνώμονα τις εξελίξεις στη Συρία– πρόσθετο όγκο πυρός και ισχύος του πολεμικού της ναυτικού.
Τις τελευταίες μέρες έχουν πλεύσει στην περιοχή, η πυραυλάκατος «Σμετλίβι» και η πυραυλάκατος «Ιβάνοβετς», το ειδικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και κατασκοπείας «Πριαζόβνιε», τα αμφίβια αποβατικά «Νοβοσιερκάσκ» και «Μινσκ» και το καταδρομικό «Μόσκβα», ενώ παραμένει σταθερά –μεταξύ και άλλων πολεμικών και συνοδευτικών πλοίων στην περιοχή, το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Παντελέγιεφ».
Όπως αναφέαμε τα όριά της ρωσικής άσκησης εφάπτονται αυτών που «δέσμευσε» η Τουρκία.Επίσης, σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, η παρουσία του ρωσικού πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου από τη μια, και της λειτουργίας του γεωτρύπανου «Saipem 10000» από την άλλη, συνθέτουν την εικόνα κάτω από την οποία θα «καταγράφουν» τον υποθαλάσσιο φυσικό πλούτο της Κύπρου, οι υπερευαίσθητοι σεισμογράφοι του «Μπαρπαρός» στα νότια της Κύπρου.
Η ρωσική δέσμευση περιοχής στο FIR Λευκωσίας για στρατιωτικές ασκήσεις δεν είναι η μόνη παρόμοια ενέργεια που «συμπίπτει» με το πρώτο 48ωρο ισχύος του τουρκικού NAVTEX για το Μπαρπαρός.
Άλλες μεγάλες περιοχές, που ξεκινούν από τη θάλασσα δυτικά της Πάφου μέχρι και ανοικτά του κόλπου Πισσουρίου και εκτείνονται καλύπτοντας μεγάλο μέρος του Τροόδους μέχρι και τα Καννάβια ανατολικά και τα Κατύδατα βόρεια, έχουν δεσμευτεί για επανάληψη προηγούμενων παρόμοιων ασκήσεων του Ισραήλ, ενώ με άλλο ΝΟΤΑΜ έχει δεσμευτεί και περιοχή που καλύπτει τα όρια των τεμαχίων 2, 3 και 9 επίσης για αεροναυτικές ασκήσεις.
Την ίδια περίοδο, δηλαδή από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και την Τρίτη, σε τρεις περιοχές –η μία θαλάσσια εντός του FIR Λευκωσίας και της ΑΟΖ, στο Τρόοδος και νότια του Ακρωτηρίου, θα διεξαχθούν ασκήσεις με τη συμμετοχή της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ.
Επίσης, στο FIR Λευκωσίας θα γίνονται και ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Τέλος, σε χερσαία και θαλάσσια περιοχή, που ξεκινά από τα περίπου Βρέτσια Πάφου και εκτείνεται μέχρι τα ανοικτά της Πέγειας δυτικά και τα ανοικτά Πισσουρίου νότια, θα διεξαχθεί διακρατική άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Κι αυτά δεν είναι τα μόνα ΝΟΤΑΜ που δεσμεύουν περιοχές για ασκήσεις και καλύπτουν μεγάλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και χερσαίων περιοχών στο δυτικό τμήμα της Κύπρου.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης