Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Β.ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ: "ΕΛΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ" Εικονικός βομβαρδισμός των τουρκικών παραλίων από την ρωσική Αεροπορία

Aποστολή εικονικού βομβαρδισμού των τουρκικών παραλίων πραγματοποίησε η ρωσική Αεροπορία στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα για το υπό εξέλιξη τουρκικό σχέδιο παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυρπιακή ΑΟΖ. Η Ρωσία μαζί με το Ισραήλ (????????????), και την Αίγυπτο (????????????) είναι οι μόνες χώρες που στηρίζουν την Λευκωσία με ουσιαστικές πράξεις και δεν περιορίζονται στα λόγια.

Tην ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κάλεσε τον Ν.Αναστασιάδη να επισκεφθεί την Μόσχα το συντομότερο δυνατό.
Εμπλοκή μεταξύ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και ρωσικών στα τουρκικά παράλια ,έλαβε χώρα το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου,όταν τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη να  πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο. Επρόκειτο περί δύο βομβαρδιστικών Tu-95 συνοδευόμενα από δύο μαχητικά Su-27 Flanker.
Τα δύο βομβαρδιστικά εκτελούσαν αποστολή εικονικών βομβαρδισμών των τουρκικών παραλίων υπό την προστασία των Su-27 Flanker. Σε άλλες παρόμοιες αποστολές της ρωσικής Αεροπορίας χρησιμοποιήθηκαν ζεύγη μαχητικών ανά βομβαρδιστικό. Προφανώς εδώ θεωρήθηκε ότι η αποστολή των δύο Su-27 Flanker ήταν αρκετή.
Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής αεροπορίας έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα ρωσικά αεροσκάφη , ενώ το   ΝΑΤΟ συνέχιζε  να τα παρακολουθεί στον διεθνή εναέριο χώρο. Έως τις 16:00 CET το ρωσικό σμήνος  ήταν ακόμα στον αέρα, στην ίδια περιοχή. Δηλαδή είχαμε σαφή αποστολή «μηνύματος» στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι χθες παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα και στην Βαλτική και στην Βόρεια Θάλασσα όπως ήδη σας ενημέρωσε το defencenet.gr
Συγκεκριμένα  στις  3 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 29 Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν  και παρακολούθησαν  οκτώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, που πετούσαν σε σχηματισμό πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.
Αμέσως σμήνος με μαχητικά F-16 της  Νορβηγικής Bασιλικής Αεροπορίας πέταξε στην περιοχή , αναγνώρισε και αναχαίτισε το ρωσικό σμήνος σύμφωνα με το ΝΑΤΟ. Στα ρωσικά αεροσκάφη υπήρχαν και τέσσερα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας Tu-95 bear, καθώς και τέσσερα   αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού Il-78.
Ο σχηματισμός αφού πέταξε πάνω από την ηπειρωτική Ρωσία στην συνέχεια κατευθύνθηκε  πάνω από τη θάλασσα της Νορβηγίας στον διεθνή εναέριο χώρο. Έξι ρωσικά αεροσκάφη στην συνέχεια πήραν πορεία προς τα βόρεια-ανατολικά και την  Ρωσία, ενώ δύο βομβαρδιστικά Tu-95 συνέχισαν την πορεία τους νοτιο-δυτικά, παράλληλα με τις  νορβηγικές ακτές.
Τα ρωσικά  βομβαρδιστικά Tu-95 συνέχισαν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή βρετανικά αεροσκάφη  Typhoon, τα παρακολουθούσαν από κοντά. Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν  πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στα δυτικά της Πορτογαλίας, όπου αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από  μαχητικά F-16 της Αεροπορίας της Πορτογαλίας. Τα ρωσικά αεροσκάφη στην συνέχεια κατευθύνθηκαν βόρεια-ανατολικά, προς τα δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επίσης το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν ρωσικό σμήνος να πετά  πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, στο διεθνή εναέριο χώρο, αποτελούμενο από δύο υποστρατηγικά αεροσκάφη  MiG-31 Foxhound, δύο Su-34 Fullback, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 Flanker και δύο Su-24. Αμέσως πορτογαλικά μαχητικά F-16 , τα οποία περιπολούσαν στην εν λόγω περιοχή , πέταξαν και πραγματοποίησαν αναγνώριση .
Κατά το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν επίσης επτά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, να  πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Το αεροσκάφη εντοπίστηκαν περίπου στις 2:30 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 28 Οκτωβρίου, και αποτελούνταν από δύο μαχητικά MiG-31 Foxhound, δύο μαχητικά πολλαπλών αποστολών Su-34 Fullback, ένα Su-27 Flanker και δύο μαχητικά  Su-24 .
Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν στον Κόλπο της Φινλανδίας και αναχαιτίστηκαν από γερμανικά μαχητικά Typhoon, που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή της βαλτικής θάλασσας  . Τα ρωσικά μαχητικά συνέχισαν την  πορεία τους προς το  Καλίνινγκραντ. Τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης με τις αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, χρησιμοποιούσαν τους  αναμεταδότες τους , αλλά δεν διατηρούσαν επαφή  μέσω ασυρμάτου με τον πολιτικό έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις..
Το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 παρακολουθήσεις ρωσικών αεροσκαφών το 2014 μέχρι σήμερα, οι οποίες σημειωτέον  είναι περίπου τρεις φορές περισσότερες από ό, τι διεξήχθησαν το 2013.
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία προχωρά σε τέτοια επίδειξη δύναμης και σε τόσα πολλά σημεία ταυτόχρονα δείχνοντας ετσι στο ΝΑΤΟ οτι έχει τις δυνάμεις να χτυπήσει σε πολλά μέτωπα.
Όσον αφορά το θέμα της Τουρκίας και της Κύπρου είχαμε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.
Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έχει προσκαλέσει ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί τη Μόσχα, "Το συντομότερο δυνατό"
Την πρόσκληση διαβίβασε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Stanislav Osadchiy, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
Πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρουν πως η Μόσχα θέλει αυτή η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, για αυτό και έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες.Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία θα γίνει τις επόμενες ημέρες μέσω της διπλωματικής οδού.
Η βιασύνη με την οποία ζητά ο Β.Πούτιν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή δείχνει το κατεπείγον των περιστάσεων αλλά και ότι η Ρωσία θα προβεί σε πολύ σημαντική για τον Ελληνισμό γεωπολιτική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης