Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Το Kobane πέφτει, η Τουρκία φλέγεται, οι ΗΠΑ πελαγοδρομούν

kk
H επιδεικτική άρνηση της Άγκυρας να επέμβει στη Kobanê και η υπόγεια στήριξη της ισλαμικής κυβέρνησης Erdoğan προς το ISIS προκάλεσε βίαιες συγκρούσεις με τουλάχιστον 21 νεκρούς.
Του Κ. Ράπτη

Σε ομιλία του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο herkul.org στις 4 Οκτωβρίου, λίγο μετά την ψηφοφορία στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση υπέρ της στρατιωτικής εμπλοκής σε επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Fethullah Gülen, άλλοτε σύμμαχος και τώρα μέγας αντίπαλος του Tayyip Erdoğan, τάχθηκε κατά της ανάμιξης σε στρατιωτικές περιπέτειες “εδώ και κεί”, προχωρώντας σε έναν τολμηρό παραλληλισμό. “Είθε ο λαός μας να μην ζήσει καταστάσεις όπως του Α΄ Πρώτο Παγκοσμίου Πολέμου, όπου το Κομιτάτο “Ένωση και Πρόοδος” παρασύρθηκε από τις φιλοδοξίες του, θυσιάζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό το μεγάλο κράτος καταστράφηκε. Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και με το διάδοχο κράτος, γιατί τότε το έθνος μας δεν θα ανακάμψει”.
Η σκοτεινή “προφητεία” του Gülen έχει κατά μία έννοια ήδη επαληθευτεί, καθώς εν μέσω των ισχυρών περιφερειακών κραδασμών που επιδεινώνει η στάση των Τούρκων ιθυνόντων, η γειτονική χώρα βιώνει το τελευταίο 24ωρο πρωτοφανείς καταστάσεις – σε μιαν ιδιόμορφη αντιστροφή του ρητού του Kemal Atatürk “ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο”.
Όταν το καλοκαίρι του 2013 η Τουρκία συγκλονιζόταν από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (στις οποίες πρωτοστατούσε το αλεβιτικό στοιχείο), στις κουρδικές επαρχίες στα νοτιοανατολικά επικρατούσε, συγκριτικά, ηρεμία. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχε δρομολογήσει το πιο φιλόδοξο εγχείρημά της: την διαδικασία ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος – που κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν επιθυμούσε να θέσει σε κίνδυνο. Η σύμπλευση αυτή επιβεβαιώθηκε και στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Αυγούστου, όπου ο Erdogan εξασφάλισε το 50% της κουρδικής ψήφου.
Όλα αυτά ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Το “υπαρξιακό πρόβλημα” του τουρκικού κράτους επανέρχεται βίαια στο προσκήνιο, καθώς η επικείμενη πτώση της Κουρδικής πόλης Kobanê της βόρειας Συρίας στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, γεννά εξεγερσιακές καταστάσεις σε μεγάλο τμήμα της τουρκικής επικράτειας.
Στο Diyarbakır, οιονεί πρωτεύουσα του Τουρκικού Κουρδιστάν, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, έκλεισαν τα σχολεία και διεκόπησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο. Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε και σε επαρχίες των νομών Van, Mardin, Muş, Batman και Siirt (αυτήν που ανέδειξε τον Erdoğan για πρώτη φορά βουλευτή). Και το χειρότερο: τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις. Τα σημαντικότερα επεισόδια, με συνολικά 8 νεκρούς, σημειώθηκαν στο Diyarbakır, όπου οι διαδηλωτές δέχθηκαν την επίθεση μελών του κόμματος Hüda Par, πολιτικού προκαλύμματος της Hizbullah (απλή συνωνυμία με την λιβανέζικη σιιτική οργάνωση), ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης που εξέθρεψε σε παλαιότερες δεκαετίες το τουρκικό “βαθύ κράτος” για την ανάσχεση των Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ. Άλλοι δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί στην περιοχή του Mardin όταν μέλη του Hüda Par άνοιξαν πυρ. Κούρδοι διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του Hüda Par στο Diyarbakir, καθώς και δημόσια κτήρια ή τοπικές οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος σε σειρά πόλεων. Στο Van, διεπράχθη το άπαν της “βλασφημίας” να παραδοθεί στις φλόγες ανδριάντας του Kemal.

γγ
Ένας ακόμα αvδριάντας του Kemal Atatürk παραδίδεται στις φλόγες ως απάντηση στην παρεμπόδιση Κούρδων εθελοντών να μεταβούν και υπερασπιστούν τη Kobanê.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά από έκκληση του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ενώ ο έγκλειστος ηγέτης του ΡΚΚ Abdullah Öcalan προειδοποίησε από τη φυλακή: “το Ισλαμικό Κράτος είναι μια τεχνητή οργάνωση. Όμως τα κράτη, οι κυβερνήσεις ή τα φυσικά πρόσωπα που το στηρίζουν, αύριο θα έχουν μεγάλο πρόβλημα με το Ισλαμικό Κράτος Και μάλιστα εκείνο το κράτος που παρέχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, εκείνο θα υποστεί και τη μεγαλύτερη ζημιά”. Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: “Εμείς θα περιμένουμε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Από κει και πέρα δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε περίοδος επίλυσης ούτε τίποτα”.
Το γιατί η τύχη του Kobanê θίγει τόσο ευαίσθητες χορδές, οφείλεται σε λόγους τόσο πραγματικούς όσο και συμβολικούς. Με περίπου 180.000 κατοίκους του να έχουν καταφύγει ως πρόσφυγες στην Τουρκία, το τρίτο μεγαλύτερο κουρδικό αστικό κέντρο της Συρίας δεν κινδυνεύει να γίνει ο τόπος μιας γενικευμένης σφαγής αμάχης, σαν αυτή του Sinjar στο βόρειο Ιράκ. Ωστόσο, η άλωσή του θα προσφέρει στο Ισλαμικό Κράτος τον έλεγχο της μισής τουρκο-συριακής μεθορίου (συνολικού μήκους 900 χιλιομέτρων), αφήνοντας στον έλεγχο των Κούρδων της Συρίας μόνο τα άλλα δύο, πολύ απομακρυσμένα μεταξύ τους, αυτόνομα “καντόνια” που συγκροτήθηκαν το 2012 με την αναδίπλωση του στρατού του Assad: το Afrin και το πολυπληθές Qamishli, εναντίον του οποίου ήδη κινούνται οι τζιχαντιστές.
Κυρίως, όμως, αυτό που προκαλεί την οργή των Κούρδων της Τουρκίας είναι η απάθεια των στρατιωτικών δυνάμεων της Άγκυρας για τα τεκταινόμενα σε μία πόλη που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν ο ίδιος ο Erdoğan δηλώνει ότι για την χώρα του δεν υφίσταται διαφορά ανάμεσα το Ισλαμικό Κράτος και το “τρομοκρατικό” ΡΚΚ, και όταν η κυβέρνηση Davutoğlu δημοσίως διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την ενεργό συμμετοχή της στον συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών, θέτοντας ως όρο την “αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό”.
Ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (αδελφής οργάνωσης του ΡΚΚ στη Συρία) Salih Muslim ζητά τουλάχιστον να επιτραπεί σε Κούρδους μαχητές από τα άλλα “καντόνια” να διέλθουν από το τουρκικό έδαφος για να ενισχύσουν το Kobanê. Όμως σε συνομιλίες του με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες το Σάββατο στην Άγκυρα φέρεται να του ζητήθηκε η εγκατάλειψη κάθε σχεδίου αυτονομίας και η συστράτευση με την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση.
Την ίδια στιγμή, επίσημα αμερικανικά ανακοινωθέντα αναφέρουν ότι σε αποτέλεσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων πέριξ του Kobanê οι τζιχαντιστές απώλεσαν… ένα άρμα και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ αξιωματούχος του Πενταγώνου ομολογεί στο CBS News ότι η κουρδική πόλη “δεν είναι μοναδική” και ότι “πολλά εξίσου φρικτά πράγματα συμβαίνουν αλλού στη Συρία και το Ιράκ”. Όσοι υποστηρίζουν ότι η αμερικανική εμπλοκή στερείται σαφούς ορίζοντα και “στρατηγικής εξόδου” αισθάνονται θλιβερά δικαιωμένοι…
Ο Erdoğan, κοπτόμενος για το Kobanê, δηλώνει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί δεν αρκούν και επείγει η έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων, ενώ οι Τούρκοι στρατηγοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν το ασαφές κείμενο που υπερψήφισε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Πάντως, το κρίσιμο ερώτημα, αν δηλαδή η Τουρκία θα προχωρήσει σε δημιουργία νεκρής ζώνης στο εσωτερικό της Συρίας, με την επίκληση της ανάγκης αποκατάστασης των προσφύγων, καθώς και στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (κίνηση που βεβαίως αφορά μόνο τον Assad και όχι τους στερούμενους αεροπορικών μέσων τζιχαντιστές) δεν πρόκειται να απαντηθεί πριν την άφιξη στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα των Αμερικανών απεσταλμένων που διαπραγματεύονται την κατανομή ρόλων εντός του διεθνούς συνασπισμού.

H ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας θέτει ως προϋπόθεση
H Τουρκία θέτει ως προϋπόθεση τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας (buffer zone) νοτίως των τουρκοσυριακών συνόρων και την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Συρία για ενεργό συμμετοχή της κατά του ISIS. Μακροπρόθεσμος στόχος η ανατροπή Assad.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του State Department, Jen Psaki δηλώνει ότι “ο στόχος είναι το Ισλαμικό Κράτος” και παρά την υποστήριξη των ΗΠΑ στην συριακή ένοπλη αντιπολίτευση “δεν υπάρχει κάτι νεώτερο” ως προς την στροφή της στρατιωτικής προσπάθειας εναντίον της Δαμασκού.
Αποκαλυπτική υπήρξε άλλωστε η “γκάφα” του Αμερικανού αντιπροέδρου Joe Biden, ο οποίος σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα στο Harvard δήλωσε ότι “το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Συρία είναι οι σύμμαχοί μας”, όπως η Τουρκία που επέτρεψε την εισροή τζιχαντιστών. Πρόκειται για το “κοινό μυστικό” το οποίο κυρίως εξοργίζει τους Κούρδους της Τουρκίας – και το οποίο ήρθε στο φως όταν κατά την κορύφωση της σύγκρουσης Erdoğan-Gülen στις αρχές του έτους “ευσυνείδητοι υπάλληλοι” εντόπιζαν στα σύνορα φορτηγά των μυστικών υπηρεσιών με οπλισμό προοριζόμενο για τη Συρία. Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu σε συνέντευξή του στην Hürriyet Daily News υποστήριξε ότι η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος μέχρι και σήμερα. Επεσήμανε δε ότι ο Biden απολογήθηκε για το γεγονός ότι δημοσιοποίησε σχετική συνομιλία του με τον Erdoğan, όχι όμως για την ουσία των καταγγελλομένων…


Πηγή

http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/kobane_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης