Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"EΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ" Ο "ΒΕΖΙΡΗΣ": "ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ"
Α.Νταβούτογλου προειδοποιεί την διεθνή κοινότητα: "Μην τολμήσετε να ενοχλήσετε το Barbaros"
Σε απίστευτες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο "βεζίρης" Α.Νταβούτογλου δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει διακαίωμα να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει με το (μη αναγνωρισμένο) τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος και απείλησε την διεθνή κοινότητα να μην δοκιμάσει να προκαλέσει εμπόδια στο Barbaros.
Στη συνέχεια προχώρησε σε προσπάθεια εξωραϊσμού της εισβολής και της κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου το 1974, φορτώνοντας το φταίξιμο σε ελληνοκύπριους και στην στρατιωτική κυβέρνηση της Ελλάδας εκείνη την εποχή. Το ότι η εισβολή έχει καταδικαστεί από την Διεθνη κοινότητα του είναι απλώς αδιάφορο.
Πρόκειται για δηλώσεις παραληρηματικές, ανθρώπου που πιστεύει. ότι η Τουρκία είναι ένα είδος υπερδύναμης που θα μπορούσε να συγκρουστεί με άνεση με δυνάμεις όπως το Ισραήλ, και ακόμα περισσότερο με την υπερδύναμη της Ρωσίας. Ακόμα και αν όλη η Διεθνής κοινότητα αντιδρά, να σταματήσει να αντιδρά καθώς τότε η Τουρκία θα θυμώσει...
Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Η Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που έκανε με το ψευδοκράτος, έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και αυτό το δικαίωμα θα το χρησιμοποιεί πάντα. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του "Μπαρμπαρός". Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση».
Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Τούρκος πρωθυπουργός, έπειτα από ενημέρωση που είχε το βράδυ της Τρίτης από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή το κοινό κράτος που ιδρύθηκε το 1960, δεν το κατέλυσαν η Τουρκική Δημοκρατία και το ψευδοκράτος. Την κατέλυσαν οι εκπρόσωποι της τότε ελληνικής στρατιωτικής κυβερνήσεως στο νησί. Τώρα, αν αναφέρεται κανείς στην ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους, είτε ως φανταστικό είτε ως πραγματικό, οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα όπως και οι Ε/Κ στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα πρέπει να την αποδεχτούν όλοι».
Για να συνεχίσει την πολεμική του: «Αν αυτό δεν γίνεται αποδεχτό και λένε "οι έρευνες στον Νότο είναι δικές μας επειδή μας ανήκει ο Νότος και ο Βορράς ανήκει στους Τ/Κ", τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών. Δεν ήταν έτσι, και εμείς κρατήσαμε σε τέτοιο επίπεδο τη διαδικασία επίλυσης και τις διαπραγματεύσεις. Εργαστήκαμε ώστε το Κυπριακό να είναι ένα πρόβλημα που να επιλυθεί μαζί από τους Ε/Κ και τους Τ/Κ και να ενωθεί το νησί».
Ο κ. Νταβούτογλου στέλνει μήνυμα επίσης στη διεθνή κοινότητα και τις εταιρείες ενέργειας, με τον ίδιο προκλητικό τρόπο: «Προειδοποιήσαμε τη διεθνή κοινότητα και τις διεθνείς εταιρείες ενέργειας. Τους προειδοποιήσαμε ότι σε αυτές τις πηγές έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ. Είπαμε να γίνουν εργασίες στο πλαίσιο μιας επιτροπής και οι πηγές αυτές να αποτελέσουν καταλυτικό ρόλο για την ειρήνη. Από την άλλη, η Ε/Κ πλευρά έκανε συνεχώς προσπάθειες να εκμεταλλευθεί μονομερώς αυτές τις πηγές και να έχει μονοπώλιο δικαιωμάτων. Περιμέναμε με υπομονή να ωριμάσουν αυτά, να βρεθεί λύση του Κυπριακού διά των διαπραγματεύσεων και να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Και μάλιστα κάναμε μια μεγάλη χειρονομία. Είπαμε ότι το νερό που θα φτάσει από την Ανατολία με αγωγό μπορεί να δοθεί και στην Ε/Κ πλευρά. Δηλαδή εμείς, ενώ είπαμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε το καθαρό νερό που μας ανήκει χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα, εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι μόνο εκείνοι μπορούν να εκμεταλλευτούν και να εξορύξουν το φυσικό αέριο και τις πηγές ενέργειας στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ».
Όσο για την παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην περιοχή, δήλωσε: «Το πλοίο "Μπαρμπαρός" θα κάνει τις σεισμικές έρευνες εκεί και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του. Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση. Εάν συμφωνήσουμε για μία λύση, ας έρθουν το συντομότερο στο τραπέζι και οι εγγυήτριες δυνάμεις, η γείτονάς μας και φίλη μας Ελλάδα και η Βρετανία, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Και αυτές οι πηγές να χρησιμοποιηθούν ως πηγές της ενωμένης Κύπρου. Αν όμως λένε "αυτές οι πηγές είναι δικές μας και αυτές δικές σας", τότε να σκεφτούμε μαζί διαφορετικές λύσεις. Αλλά και να ενθαρρύνετε τη μη λύση, να αποχωρείτε από τις διαπραγματεύσεις και σχεδόν να εκβιάζετε την Τουρκία, να αρχίζετε άλλες διαπραγματεύσεις και μετά να θεωρείτε γι' αυτά υπεύθυνη την Τουρκία, αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή».
Με τις συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, ο κ. Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν έρευνες εκεί. «Αυτό το δικαίωμά μας θα το χρησιμοποιούμε πάντα. Η επιθυμία μας είναι να υπάρξει το συντομότερο λύση, να μείνουν πίσω αυτού του είδους οι διαφωνίες και να πραγματοποιήσουμε μαζί μια ανατολική Μεσόγειο και ένα νησί της Κύπρου μέσα σε ειρήνη και ευημερία. Αλλά κανείς δεν αποδέχεται να μην πραγματοποιείται αυτό και μάλιστα να εμποδίζεται και να υπάρχουν αυτές οι αντιρρήσεις», κατέληξε.
Είναι εμφανές ότι η Τουρκία "γράφει" στα παλαιότερα των υποδημάτων ολόκληρη τη Διεθνή κοινότητα όπως ακριβώς και στο θέμα της ISIL αφού υποστηρίζει τους ισλαμιστές μπροστά στα μάτια της Κοινής Γνώμης. Αυτό που ειναι απορίας άξιον είναι το εξής:
Εναντίον της Ρωσίας παρανόμος οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ακολουθώντας τις εντολές τους προχώρησαν σε κυρώσεις οι οποίες μάλιστα θα προκαλέσουν κακό στην ευρωπαϊκή οικονομία και σφόδρα στην ελληνική λόγω των ρωσικών αντιποίνων, αλλά με την Τουρκία που έχει καταδικασθεί επανειλημμένως και συνεχίζει να καταδικάζεται από το ΣΑ του ΟΗΕ από ψηφίσματα του ΟΗΕ, και έχει απομονωθεί διπλωματικά σχεδόν απ'όλους τους κατοίκους του πλανήτη (πλην ψυχοπαθών ισλαμιστών), γιατί η Δύση δεν σπεύδει να την "στραγγαλίσει" με κυρώσεις.
Εισβάλλει ξανά στην επικράτεια ενός ανεξάρτητου κράτους, είναι όλοι σύμφωνοι με αυτό (ακόμα και η ανθελληνική Βρετανία το αναγνωρίζει απλά ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να ρίξει "λάδι" στη φωτιά), και όμως η Ουάσιγκτον δεν προβαίνει σε ενέργειες εναντίον της Άγκυρας. Ενέργειες που σε αυτήν την περίπτωση θα είχαν αποτέλεσμα, και θα ανάγκαζαν την Άγκυρα να συμμορφωθεί. Ίσως γιατί παρά την αντιπάθεια της Ουάσιγκτον προς τους Ρ.Τ.Ερντογάν και Α.Νταβούτογλου (Οι Τούρκοι Μπάτμαν και Ρόμπιν) η Τουρκία αποτελεί τεράστιο μέγεθος για την Δύση και δεν θέλουν να την στριμώξουν.Ειναι σημαντική για τις ΗΠΑ, και η Τουρκία το γνωρίζει αυτό,οπότε ξέρει ότι όλες οι απειλές και  οι δηλώσεις έιναι "κούφιες", λόγια που τα παρασέρνει ο άερας και χάνονται όπως τα δάκρυα στη βροχή.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης