Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Στα χέρια των Εβραίων η υγεία των Ελλήνων!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Στα χέρια των Εβραίων η υγεία των Ελλήνων!Η… επέλαση των «βαρβάρων» στο χώρο της δημόσιας υγείας, στην Ελλάδα του ΔΝΤ συνεχίζεται. Αποκαλύπτεται το «βρώμικο» σχέδιο των ισραηλινών που με τη… μάσκα της εθελοντικής προσφοράς και των δωρεών του ιδρύματος Sheba, ετοιμάζονται να μεταφέρουν στο Τελ Αβίβ τα περιστατικά που αφορούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου που χτυπά τα ελληνόπουλα.


Με την ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, σε ρόλο… θεατή και όχι μόνο, καθώς όλα δείχνουν ότι και σε αυτό το «κόλπο» που θα παρουσιαστεί ως… προσφορά στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό από τους «φίλους» Ισραηλινούς, υποστηρίζεται από υψηλά κλιμάκια στην κυβερνητική ιεραρχία, όχι όμως από τον σημερινό υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος λόγω πολιτικού παρελθόντος, κρίνεται ως ανεπιθύμητος από τον Σάμπυ Μιωνή και την παρέα του.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…
Ως απεσταλμένος του Ισραήλ στην Ελλάδα για νέες συμφωνίες επί των ιατροφαρμακευτικών θεμάτων και νοσοκομειακής περίθαλψης έρχεται ο Ζέεβ Ρότσταϊν. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατέκτησε τη Μέση Ανατολή με τη δημιουργία του πιο διάσημου ιατρικού ιδρύματος στο Τελ Αβίβ.

Ο λόγος για το ιατρικό ίδρυμα Sheba, το οποίο έχει κερδίσει ως τώρα συνεργασίες με άλλες χώρες παίρνοντας όλα τα περιστατικά που αφορούν γενική ιατρική, αλλά κυρίως στον παιδικό καρκίνο.
Πλέον, φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε το Sheba να απλώσει τα… δίχτυα του και στην Ελλάδα της κρίσης, που έτσι κι αλλιώς το Ισραήλ έχει ρίξει πάνω της όλο του το ενδιαφέρον, με την υποστήριξη των Γερμανών και της Μέρκελ, κυρίως όμως τον «εναγκαλισμό» της ελληνικής κυβέρνησης.
Και αφού οι Ισραηλινοί επεδίωξαν και εξακολουθούν να επιδιώκουν την… άλωση της αγοράς φαρμάκου στην Ελλάδα, πιέζοντας για χρήση εισαγόμενων γενοσήμων και προσπαθώντας από καιρό να κλείσουν συμφωνίες σε κυβερνητικό επίπεδο για τον έλεγχό της, τώρα επιχειρούν να κάνουν το επόμενο βήμα και να υπογράψουν συμφωνίες για να πάρουν και περιστατικά από τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, ζητώντας ενίσχυση πρώτα από τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.
Ο πρόεδρος τoυ Sheba και γνωστός καρδιολόγος Ζέεβ Ρότσταϊν είναι το νούμερο ένα στο κομμάτι της διοίκησης στην Υγεία για το Ισραήλ με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του σε σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες. Αυτό, τον καθιστά ως έναν συνομιλητή κύρους για την ελληνική πλευρά.
Όμως ο ερχομός του στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίος. Καλά πληροφορημένες πηγές τόνισαν ότι αυτή η επίσκεψη προετοιμάζεται καιρό και είναι αρκετοί οι κυβερνητικοί παράγοντες που του έστρωσαν το χαλί.
Ως επίσημη αιτιολογία της επίσκεψης Ρότσταϊν εμφανίζεται στο προσκήνιο η σύναψη συμφωνιών με τα ιδιωτικά κέντρα της χώρας. Και μέσω αυτών, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν, το έδαφος είναι πρόσφορο για να εργαστεί κανείς και να αποκτήσει πρόσβαση στην ουσία της δουλειάς, δηλαδή το πελατολόγιό τους.
Η δραστηριότητα του Ρότσταϊν επί ελληνικού εδάφους ξεκινά με τα επαγγελματικά ραντεβού των ισχυρών της ιδιωτικής υγείας με πρώτο και καλύτερο τον κ. Αποστολόπουλο του Ιατρικού Κέντρου με τον οποίο ούτως ή άλλως συνεργάζεται σε διάφορα περιστατικά που αφορούν το Sheba.
Το επόμενο ραντεβού του θα γίνει με τα στελέχη του νοσοκομείου Υγεία.
Κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών αυτών, το newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην ατζέντα των ραντεβού ήταν και το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» για το οποίο όμως η διάθεση και η πρόθεση ναυάγησε λόγω της προβληματικής διαχείρισης του νοσοκομείου και του σκανδάλου που ξέσπασε γύρω από το όνομά του.
Τώρα όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ντυνάν ξαναμπήκε στην ατζέντα των συζητήσεων της συνεργασίας με το Sheba και αυτό είναι κάτι που θα διαχειριστούν οι νέοι ιδιοκτήτες του νοσοκομείου, μετά το ξεπούλημά του στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. στην οποία πέρασε μέσω πλειστηριασμού και φωτογραφικής διάταξης της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Ζέεβ Ρότσταϊν έχει κλείσει και ένα πολύ σπουδαίο ραντεβού με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το θέμα των παιδιατρικών ογκολογικών περιστατικών, καθώς το Sheba ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα και είναι ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που απασχολεί το συμβούλιό του.
Η πρόταση που θα γίνει συνολικά για το θέμα των ογκολογικών περιστατικών θα έχει να κάνει με την μεταφορά του ασθενούς και της οικογένειάς του στο Ισραήλ, την όλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επεμβάσεις, παρακολούθηση από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και επανέλεγχο των περιστατικών.
Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι σε περίπτωση που προκύψει μια τέτοια συμφωνία, περιστατικά που ταξίδευαν μέχρι την Αθήνα θα ταξιδεύουν πλέον στο Ισραήλ, με την οικονομική υποστήριξη του ελληνικού κράτους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι προοπτικά τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν όχι το ελληνικό δημόσιο για παροχές υγείας, αλλά το ισραηλινό κράτος. Ακόμη και οι ίδιοι Έλληνες φορολογούμενοι στο ποσοστό που τους αναλογεί θα πληρώνουν το ισραηλινό κράτος.
Η προώθηση αυτής της συνεργασίας του Sheba με νοσοκομεία της Ελλάδας κρύβει και μια «δωρεά» ενός από τους πλέον γνωστούς εβραίους στην Ελλάδα και το Ισραήλ, του Σάμπυ Μιωνή. Είναι αυτός που, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισε αυτή η συνεργασία να γίνει κάτω από τη δική του στήριξη ώστε τα περιστατικά που θα πάρει το Ισραήλ, από την Ελλάδα να τιμολογούνται όσο και τα ντόπια περιστατικά και όχι όπως τα ξενόφερτα που σαφώς είναι ακριβότερα.
Ο Ισραηλινός καρδιολόγος, Ζέεβ Ρότσταϊν, θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτι για το οποίο φρόντισε ο καθηγητής νευροραδιολογίας και διευθυντής του Mediteraneo, Νίκος Τσαμόπουλος. Θα αναλύσει τακτικές και ιατρικά προγράμματα σε ιατρούς και φοιτητές που ακολουθεί το Ισραήλ και το νοσοκομείο Sheba.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για μια τυχαία επίσκεψη, αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο των Ισραηλινών, να πατήσουν για τα καλό και τα δύο «πόδια» τους στο ελληνικό σύστημα υγείας.
Το ολέθριο σχέδιο των μνημονιακών κυβερνήσεων βρίσκεται πλέον στο τελικό του στάδιο, ως προς την υλοποίηση. Αφού διέλυσαν τα πάντα, μειώνοντας τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία, κατ” εντολών της Γερμανίας και των δανειστών, με την… προθυμία των Λοβέρδου – Γεωργιάδη, τώρα πια ήρθε η ώρα να παρουσιάσουν ως «σωτήρες» τους Ισραηλινούς και σε λίγο καιρό και τους Γερμανούς που προετοιμάζουν τη δική τους επέλαση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας (σ.σ. ιδιωτικού τομέα).
Η επίσκεψη του Ρότσταϊν έχει στόχο επίσης να προετοιμάσει το έδαφος για τη συνεργασία των δύο χωρών, Ελλάδας και Ισραήλ, σε ερευνητικά και καινοτόμα προγράμματα στην επιδημιολογία και τον καρκίνο. Αυτός θα είναι και ο δούρειος ίππος μέσω του οποίου θα μπορούν ως συνέχεια των ερευνητικών προγραμμάτων να κερδίζουν σχετικά περιστατικά…
Τα ραντεβού έχουν τη σφραγίδα και τη φροντίδα των αξιωματούχων του Ισραήλ.
Σε αυτή τη φάση, όμως, έχει αποφευχθεί η επίσημη (τουλάχιστον) συνεργασία, με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, διότι δεν είναι καθόλου αρεστός στους διπλωμάτες του Ισραήλ εξαιτίας της ως τώρα πορείας του αλλά το κυριότερο είναι ότι θανάσιμος εχθρός του είναι ο ίδιος ο Σάμπυ Μιωνής κάτι το οποίο είναι γνωστό από τότε που ο Βορίδης παρέμεινε στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ.
Ο Σάμπυ Μιωνής είχε κάνει εκτεταμένες αναφορές στο πρόσωπο του Βορίδη ακόμη και μέσω αρθρογραφίας, ονομάζοντάς τον αρχηγό ναζιστικών ομάδων και εχθρό των εβραίων. Είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση μάλιστα για την απορρόφηση των Γεωργιάδη και Βορίδη στους κόλπους της.
Αυτό βέβαια δεν έχει πτοήσει το Ισραήλ για τις συμφωνίες που θέλει να κάνει με την Ελλάδα αφού έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει τα πρόσωπα αυτά και να κλείνει απευθείας συμφωνίες με κεφάλια της κυβέρνησης.
Δεν είναι τυχαίο που σε πολλά σπουδαία ραντεβού για την υγεία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν ήταν ποτέ κανείς από τους δύο (Γεωργιάδης, Βορίδης) αλλά τις συζητήσεις και τις συμφωνίες προχωρούσαν άλλα κυβερνητικά στελέχη και όχι πάντα επίσημα.
Όσον αφορά το μέλλον οι οδηγίες που έχει πάρει η νέα πρέσβης που τοποθετήθηκε στην πρεσβεία στην Αθήνα, είναι να προωθηθούν και να ολοκληρωθούν πάραυτα ραντεβού και συνεργασίες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μεταφορά τεχνογνωσίας ανάμεσα σε στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και του Ισραήλ.
Το μεγάλο κέρδος του να πάρει το Ισραήλ τα ογκολογικά περιστατικά της Ελλάδας σημαίνει ότι κρατικό χρήμα ασφαλιστικών ταμείων, ιδιωτικές ασφάλειες κλπ. θα πηγαίνουν εκεί. Το Sheba είναι και ερευνητικό κέντρο και όλα του τα περιστατικά θα είναι σίγουρα ένα συν στο επιστημονικό του κέρδος όσον αφορά στην έρευνα.
Παράλληλα θα δουλέψουν και το κομμάτι του ιατρικού τουρισμού για το συμφέρον τους. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ο τουρισμός που θα προέρχεται από ιατρικά περιστατικά. Όμως με ένα καλό προηγούμενο θα βάλουν το πόδι τους και σε άλλους τομείς. Άλλωστε η μια συμφωνία φέρνει την άλλη και η ελληνική κυβέρνηση –υποτίθεται- οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων ασθενών και να φροντίζει ώστε οι παροχές υγείας εντός της Ελλάδας να είναι αντάξιες εκείνων που προσφέρει το Sheba και το κάθε αντίστοιχο ξένο νοσοκομείο.
Στην υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει αναταραχή στα… ύδατα και η εμπλοκή του Σάμπυ Μιωνή, καθώς το δικό του παρελθόν στην Ελλάδα είναι γνωστό, με τον ίδιο –βέβαια- να προσπαθεί να αντικρούσει πολλά από όσα του καταλογίζονται, δίχως επιτυχία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Σάμπυ Μιωνής προέρχεται από τη διάσημη οικογένεια των Μιωνή με μέλη που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καρδιακός φίλος του Παπασταύρου, που είναι σύμβουλος και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά..
Το όνομά του ενεπλάκη στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά για το θέμα αυτό έγινε μεγάλη προσπάθεια για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι επρόκειτο για συνωνυμία.
Τότε μάλιστα σε έλεγχο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρίας του στην Αθήνα, μετά από επώνυμη τραπεζική καταγγελία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κυκλοφόρησε και η πληροφορία ότι βρέθηκε το όνομα τηςΜαργαρίτας Παπανδρέου στο χρηματιστηριακό πελατολόγιό του.
Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά. Κι ενώ η καταγγελία προερχόταν από γνωστό τραπεζικό ίδρυμα, η υπόθεση έκλεισε με ένα μικρό λογιστικό πρόστιμο.
Ως γόνος διάσημης εβραϊκής οικογένειας σε όλες τις συμφωνίες και συνεργασίες που έκλεισε η Ελλάδα με το Ισραήλ βοήθησε αποτελεσματικά.
Από το 2006 ζει μόνιμα στο Ισραήλ λίγο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από το όνομά του.
Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί αμέσως μετά το σκάνδαλο έφυγε για το Ισραήλ ενώ στον Τύπο υπήρχαν πολλά σχόλια για τη σχέση του με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, που εκείνος αντέκρουε.

Σήμερα όπου και αν σταθεί και σε πρόσφατα άρθρα του τονίζει ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία».
Ίσως και η επιθυμία του να συμβάλει στην προσφορά του Ισραήλ για να πάρει περιστατικά ασθενών να είναι μέσα σε αυτό που εκείνος ονομάζει ως «δεύτερη ευκαιρία» για την Ελλάδα. newsbomb


hellasforce.com
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2014/10/blog-post_67.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης