Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Ένοχη σιωπή από την Τουρκία για την πτώση του αεροσκάφους δίπλα από την τουρκική φρεγάτα

Ένοχη σιωπή τηρεί η Τουρκία στο ζήτημα της πτώσης (;) του δικινητήριου αεροσκάφος Diamond DA42 σε απόσταση μερικών μιλίων από την τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493) που βρίσκονταν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Τη στιγμή που τέθηκαν σε συναγερμό και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δικινητήριου αεροσκάφους τα κέντρα έρευνας και διάσωσης τριών χωρών, της Κύπρου απ’ όπου απογειώθηκε το Diamond DA42 με τους δύο επιβαίνοντες, του Λιβάνου όπου είχε προορισμό και του Ισραήλ, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η Τουρκία δεν ασχολήθηκε καν με το περιστατικό.
Δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση που να αφορά στο συμβάν, παρ’ ότι πλοία της Άγκυρας βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του… εγκλήματος, δεν έχει καταγραφεί κίνηση των τουρκικών σκαφών όσον αφορά στην έρευνα και διάσωση του αεροσκάφους (οι Τούρκοι δεν αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες να πέσουν κάτω, όπως κάνουν στο Αιγαίο) και η είδηση, μέχρι και χθες αργά το βράδυ, δεν υπήρχε πουθενά στα τουρκικά ΜΜΕ.
Όλα αυτά είναι τυχαία; Μπορεί ναι μπορεί όμως και όχι. Για ορισμένους, και όχι άδικα, είναι στοιχεία που ενισχύουν την εκδοχή το αεροσκάφος να μην κατέπεσε λόγω κάποιας μηχανικής βλάβης, αλλά να καταρρίφθηκε από τουρκικό πύραυλο.
Απαντήσεις θα δώσουν σίγουρα τα συντρίμμια όταν ανελκυστούν και οι εικόνες από τους δορυφόρους που είναι στραμμένοι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης δυνάμεων από τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Τουρκία.
Έως τότε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493) κλάσης O.H.Perry βλέποντας ένα άγνωστο ίχνος να πλησιάζει προς το μέρος της να το εξέλαβε ως εχθρικό drone και να το κατέρριψε.
Τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το «Barbaros» σε μία πρόκληση άνευ προηγουμένου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ που θυμίζει τα Ίμια, αντιλαμβάνονται πλήρως πως οι κινήσεις τους είναι εχθρικές. Αυτό αυτομάτως τα θέτει σε θέση άμυνας.
Εικάζεται πώς η τουρκική φρεγάτα μπορεί να «κάλεσε» το αεροσκάφος μέσω ασυρμάτου να δώσει στοιχεία πορείας και όταν ο χειριστής δεν απάντησε να το κατέρριψαν ή απλά να πέρασαν το μικρό αεροσκάφος ως μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό και να το κατέρριψαν.
Η στάση της Άγκυρας έως τώρα δείχνει πώς θέλει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ ενισχύοντας τη στρατιωτική της παρουσία, στέλνοντας πολεμικά πλοία κοντά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου και βάζοντας το «Barbaros» να κάνει βόλτες μέσα στα «οικόπεδα 2 και 3» και μέχρι της κυπριακές ακτές.
Οι τουρκικοί "τσαμπουκάδες" γίνονται μάλιστα μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ την ώρα που διεξάγονται ασκήσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ και εκτελούνται ρωσικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά. η Άγκυρα θεωρεί την Κυπριακή ΑΟΖ ως "τσιφλίκι" της και δεν διστάζει να στέλνει φρεγάτες, όπως η «TCG Gelibolu» (F-493) να "αλωνίζουν" εντός αυτής.
Οι φρεγάτες κλάσης G έχουν υποστεί ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το οποίο περιελάμβανε την μετασκευή ενός τουρκικού ψηφιακού συστήματος διαχείρισης μάχης που ονομάζεται GENESIS (Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi). Το σύστημα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από κοινού από το Τουρκικό Ναυτικό και την Havelsan. Το πρώτο αναβαθμισμένο πλοίο παραδόθηκε το 2007 και το τελευταίο το 2011.
Η TCG Gelibolu (F 493) κλάσης O.H.Perry λέγεται πλέον κλάσης "G" λόγω της τοποθέτησης του εγχώριου προηγμένου συστήματος διαχείρισης μάχης GENESIS της ASELSAN το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά και ικανότητες:
   -Ανοικτή αρχιτεκτονική
    -Ικανότητα εντοπισμού περισσότερων από 1.000 στόχων τακτικής
    -Σύγχρονη ψηφιακή σύντηξη δεδομένων αισθητήρων
    -Αυτόματη εκτίμηση απειλής
    -Ευκαιρίες πολλαπλής εμπλοκής Όπλων
 
Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού την μετέτρεψε στο καλύτερα εξοπλισμένο πλοίο αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο αφού υπέστη:
    -Προσθήκη 8 κελιών με τετραπλούς εκτοξευτές Mk-41 VLS για Evolved Sea Sparrow, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης Mk-92
    -Μετασκευή ενός νέου προηγμένου SMART-S Mk2 3D ραντάρ έρευνας αέρος προς αντικατάσταση του AN/SPS-49
    -Προσθήκη ενός νέου μεγάλης εμβέλειας sonar που προσέδωσε στο πλοίο υψηλές ανρυποβρυχιακές δυνατότητες
Ο επαναγεμιζόμενος εκτοξευτής κάθετης εκτόξευσης Mk-41 VLS έχει τοποθετηθεί μπροστά από τους εκτοξευτές Mk.13.
Επίσης έχει τροποποιηθεί το σύστημα προσγείωσης στην πρύμνη του πλοίου έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70B Seahawk.
Γενικά ο οπλισμός του σκάφους είναι ενυτπωσιακός:
Τύπος:Φρεγάτα
Εκτόπισμα:4.100 τόνοι (4.166 t) με πλήρες φορτίο
Μήκος:135,6 m (444 ft 11 in)
Πλάτος:13,7 m (44 ft 11 in)
Βύθισμα:6.7 m (22 ft 0 in)
Κινητήρας:2 × GE LM 2500 αεριοστρόβιλοι , 41.000 hp (31 MW)
1 έλικα και 2 × έλικες
Ταχύτητα:30 κόμβοι (56 χλμ/ώρα? 35 μίλι/ώρα)
Εύρος:5.000 ναυτικά μίλια (9.300 χιλιόμετρα) σε 18 kn (33 km / h)
Πλήρωμα:222 (19 αξιωματικοί, 203 άνδρες)
Αισθητήρες και
συστήματα επεξεργασίας:
Combat Σύστημα Διαχείρισης: GENESIS (Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi) [1]
Ραντάρ Αναζήτηση:SMART-S Mk2
Οπλισμός:1 × Mk 15 Phalanx CIWS
1 × Oto Melara 76 χιλιοστά DP όπλο
8 × Harpoon
32 × SM-1MR
32 × ΕSSM με εκτοξευτές Mk-41 VLS (4 πυραύλους ESSM ανά κάνιστρο MK-41 με τη χρήση τετραπλών κάνιστρων MK25 Quadpack, με 8 κελιά)
Αεροσκάφη που φέρονται:1 × S-70B Seahawk ή AB-212 (ASW / ASuW / EW)
Φαίνεται πώς η Τουρκία βάζει το φιτίλι στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό δείχνουν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και κανείς δεν ξέρει πότε και πόσο μεγάλη θα είναι η... έκρηξη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης