Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΏ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΔΕΝ ΨΗΦΊΖΩ ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ














Αποφασισμένοι να βάλουν χέρι στις καταθέσεις!

Με επιχειρηματολογία επιπέδου δημοτικού σχολείου στην καλύτερη των περιπτώσεων, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα προβεβλημένα και καθόλα σεβαστά όπως ο Μανώλης Γλέζος, επιμένουν στο να βάλουν χέρι στις καταθέσεις των πολιτών και μάλιστα θεωρώντας υψηλόμισθους αυτούς των οποίων το εισόδημα είναι ακόμα και 20.000 ευρώ το χρόνο!!!
 
Εάν μάλιστα κανείς υπολογίσει ότι το 20.000 ευρώ εισόδημα είναι το μικτό εισόδημα από το οποίο έχουν ήδη αποδοθεί στο κράτος… μπόλικα για τις ανύπαρκτες υπηρεσίες υγείας αλλά και φορολογία, η επιδρομή θα ωχριά μπροστά σε όσα καταλογίζαμε τόσα χρόνια στα δύο παραδοσιακά «κόμματα εξουσίας» αφού στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να κινηθούν ως «ταύροι εν υαλοπωλείο»! Μιλάνε για… «υποχρεωτικό δάνειο» 100 ευρώ το μήνα (…), οπότε δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε δύο πράγματα:
Αφενός ότι κανείς δεν θα τους εμποδίζει να πουν στο μέλλον «δεν αναγνωρίζουμε χρέος», όπως λένε και σήμερα, άρα δανεικά και αγύριστα και αφετέρου το ίδιο είναι να παίρνεις άλλα 1.200 ευρώ ετησίως από αυτόν με τις 20.000 και το ίδιο από αυτόν με τις 100.000; Πόσοι συμπολίτες μας με οικογένειες και 20.000 ευρώ είναι στο όριο της χρεοκοπίας σήμερα, έχουν καμιά ιδέα, ή ζουν στον δικό τους μαγικό κόσμο; Επίσης, πόσα λεφτά νομίζουν ότι θα μείνουν στις ελληνικές τράπεζες με την αρπακτική μανία (για ταξικό μίσος μιλούν κάποιοι μεταξύ τους, νέος εμφύλιος!!!) που τους έχει κυριεύσει;
Αφήνοντας τα εκπληκτικά που λένε στελέχη τους για τα θέματα ασφαλείας στην Ελλάδα υπονομεύοντας όσα με τόσο κόπο και τη βοήθεια της γεωπολιτικής συγκυρίας έχει πετύχει ο Ελληνισμός, μέρος των οποίων βλέπουμε στην υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Κύπρο, αντί να αφήσουν την πρωτοβουλία σε μερικούς σοβαρούς ανθρώπους κι επιστήμονες που διαθέτουν, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και την… προβολή των θέσεών τους την αφήνουν σε ΑΣΧΕΤΟΥΣ με αποτέλεσμα να τρέμει ο μέσος ψηφοφόρος, στοιχειωδώς γνώστης των οικονομικών, για το τι θα ακολουθήσει από τους μαθητευόμενους μάγους της… κυβερνητικής…
Ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM (97,8) αν μη τι άλλο έδειξε να έχει γνώση των δεδομένων και γνώση, παρουσιάζοντας τουλάχιστον ένα σοβαρό επιχείρημα επί του οποίου να μπορεί να διεξαχθεί σοβαρή συζήτηση. Όταν όμως σκέφτεσαι ότι ο άνθρωπος αυτός αν κληθεί «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» θα είναι περιστοιχισμένος από ανθρώπους που με νεφελώδη ιδεολογήματα στο μυαλό θα του κάνουν τη ζωή δύσκολη, ενώ θα είναι αναγκασμένος να εξηγεί και τα στοιχειώδη, χωρίς πάλι καμία εγγύηση ότι οι σύντροφοί του θα κατανοήσουν τι τους λέει.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, σοβαρότερο από όσο φαινόταν στην αρχή, καθότι αποδεικνύεται ότι η ανέξοδη πολυετής ρητορική σε όλα τα θέματα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης οδήγησε πολλούς – ενίοτε ανεπάγγελτους – επίδοξους σωτήρες του έθνους στο να πιστέψουν αυτά τα οποία έλεγαν για σκοπούς αντιπολίτευσης.
Οφείλουμε δε να ξεκαθαρίσουμε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι η κριτική μας δεν στηρίζεται καν στην επιθυμία μας για παραμονή εντός της ζώνης του ευρώ, αφού ευχαρίστως θα συμμετείχαμε σε συζήτηση για το αν την Ελλάδα την συμφέρει κάποιος εναλλακτικός δρόμος, αφού η συμπεριφορά των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει προβληματίσει τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα κινείται «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», αλλά συντεταγμένα, με σχέδιο για την επόμενη ημέρα, εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η καλή γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε και αν επιβιώσουμε και όχι το να λέει ο καθένας «το μακρύ του και το κοντό του» δίνοντας διεθνώς την εντύπωση… καλύτερα να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης