Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αποχή πάει για… αυτοδυναμία και τρομάζει πολλούς


Κλυδωνισμούς πολύ πιο σημαντικούς από ότι αναμένονταν ή φοβούνταν τα κόμματα που παλεύουν για την πρώτη θέση, προκαλεί η μεγέθυνση του ποσοστού της αποχής, η οποία φαίνεται να ξεπερνά το 40%! Οι δημοσκόποι δεν μπορούν να προσδιορίσουν τι τελικώς θα συμβεί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς εάν συνεχισθεί η αδιαφορία των πολιτών και το ποσοστό αποχής αγγίξει ή ξεπεράσει το 45%, θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτικών δυνάμεων που θα έχουν υψηλότερο βαθμό συσπείρωσης.

Ένα φάντασμα θα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου εκπροσωπώντας την αδιαφορία και την συνειδητή απόρριψη της εκλογικής διαδικασίας, εκ μέρους μιας διαρκώς ενισχυόμενης σιωπηλής πλειοψηφίας πολιτών, οι οποίοι δεν προσέρχονται στις κάλπες. Η μεγάλη αυτή μάζα πολιτών (με βάση τα στοιχεία απογραφής του 2001, με την οποία διεξήχθησαν οι εκλογές της 7ης Μαΐου, ανέρχονται σε 3.572.648 άτομα ή 34,90% του εκλογικού σώματος) συν εκείνους που ψήφισαν άκυρο (116.889, 1,80%) και λευκό (35.760, 0,55%) θα σχημάτιζε ισχυρότατη αυτοδύναμη κυβέρνηση συγκεντρώνοντας τελικό ποσοστό 37,25%!
Καμία δημοσκόπηση δεν μπόρεσε να προδιαγράψει το ύψος των πολιτών που θα έστρεφαν την πλάτη στα κόμματα, ενώ για το προσεχές εκλογικό μέλλον ενισχύονται μέρα με την μέρα οι φόβοι για νέο ιστορικό ρεκόρ αποχής! Στο εκλογικό στρατηγείο της ΝΔ έχει τεθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επί χάρτου μεταξύ άλλων και το σενάριο της άρνησης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ενός ίδιου ή μεγαλύτερου αριθμού εκλογέων, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει υπέρ της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει την πρώτη θέση. Το κόμμα που θα υποστεί μεγαλύτερη ζημία από την αποχή φαίνεται ότι θα είναι το ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ να ακολουθεί ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια σχετική πίεση.
Ωστόσο, το σημείο κλειδί που θα εξουδετερώσει τις παρενέργειες της αποχής ή θα δράσει αποσταθεροποιητικά, έγκειται στον βαθμό συσπείρωσης ψηφοφόρων που θα έχει καταγράψει το κάθε κόμμα την ημέρα των εκλογών. Για παράδειγμα εάν η αποχή κυμανθεί σε επίπεδα της τάξης του 40-45% τα κόμματα θα παρουσιάσουν πλασματική αύξηση εκλογικής επιρροής, καθώς θα αλιεύσουν ψήφους από μια μικρότερη δεξαμενή ψηφοφόρων.
Σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπως της 17ης Ιουνίου, η συγκεκριμένη «λεπτομέρεια» θα έχει επιφέρει δυσανάλογα αποτελέσματα καθώς η σειρά των κομμάτων θα κριθεί με διαφορά ίσως και μερικών χιλιάδων ψήφων. Άρα ο αριθμός των βουλευτών που θα συγκροτήσουν – αν είναι εφικτό – την ζητούμενη από όλους τους χώρους, κυβέρνηση συνεργασίας επηρεάζεται και από το ποσοστό αποχής.

σχόλιο: το άρθρο αναδημοσιεύεται μισό και ο λόγος είναι οτι θεωρούμε απαράδεκτο το δεύτερο μέρος με τον τρόπο με το οποίο τίθεται ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ . Μάλλον απευθύνεται σε αδαής και μη σκεπτόμενους ανθρώπους... ΚΤΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΡΟΜΟ 

ΟΦΙΣ66 δεν συμμετέχω στο έγκλημα που διαπραταται κατά της ανθρωπότητας και της Ελευθερίας του Ανθρώπου ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ και δεν διαιωνίζω την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης