Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Έδωσαν στους Τούρκους την εναέρια πυρόσβεση! - Αντιδράσεις από ΓΕΑ


Μια εξέλιξη που θα μπορούσε αποτελεί case study για την παρακμή του συστήματος ασφάλειας ή χρεοκοπίας του συστήματος πρόβλεψης αποτροπής κινδύνων κατά της ασφάλειας της χώρας, αποτελεί η κατ’αρχήν εξουσιοδότηση ενός ξένου οργανισμού, της ΝΑΤΟϊκής, NAMSA να επιλέξει με … μειοδοτικό διαγωνισμό από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ τον ιδιωτικό φορέα πυρόσβεσης στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια και η εν συνεχεία κατακύρωση τμήματος του διαγωνισμού σε …
τουρκική εταιρεία!
Δηλαδή το ΝΑΤΟ, με την έγκριση των ελληνικών αρχών και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Χ.Παπουτσής και Μ.Όθωνος) ανέθεσε σε μία χώρα, την Τουρκία, που έχει δηλωμένους με τον πιο επίσημο τρόπο, επεκτακτικούς και αναθεωρητικούς, με απλά λόγια, εχθρικούς,  σκοπούς και στόχους έναντι στην Ελλάδα την προστασία του φυσικού πλούτου της!
Αν σκεφθούμε ότι μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ομολόγησε ότι πράκτορες της ΜΙΤ  έκαιγαν τα ελληνικά δάση, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, η παραπάνω εξέλιξη θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο, αλλά δεν είναι.
Όντως μέσω του διαγωνισμού της NΑMSA (ενός ΝΑΤΟϊκού οργανισμού που έχει Τούρκο υποδιοικητή - εκτός των πολλών «φάλτσων» που ακούγονται ότι συμβαίνουν στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει, αφού τα «μαγαζάκια» της διαφθοράς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο), επιλέχθηκε μια τουρκική εταιρεία στην κατηγορία των μεγάλων ελικοπτέρων πυρόσβεσης, η οποία θα αναλάβει τα σβήνει (ή να ανάβει;) φωτιές στην Ελλάδα…
Ο διαγωνισμός αφορούσε τρεις κατηγορίες ελικοπτέρων: Τα κλειστού τύπου, τα μεγάλης μεταφορικής ικανότητας και τα μέσης μεταφορικής ικανότητας. Τα πρώτα τα κέρδισε μια ελληνική εταιρεία που χρησιμοποιεί τα γνωστά πορτοκαλί ελικόπτερα «Έρικσον» της Σικόρσκι, τα μέσης μεταφορικής ικανότητας, μια άλλη ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία που χρησιμοποιεί ρωσικά ελικόπτερα (αμφότερες οι εταιρείες και τα μέσα εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα με καλά αποτελέσματα) και η κατηγορία των ελικοπτέρων μεγάλης μεταφορικής ικανότητας το ΝΑΤΟ την έδωσε, που; Σε μια τουρκική εταιρεία που χρησιμοποιεί ελικόπτερα Mil Mi-26 από την Λευκορωσία!
Δεν θα υπεισέλθουμε στην διαγωνιστική διαδικασία. Βέβαια να σημειώσουμε ότι τα ελικόπτερα της τουρκικής εταιρείας εμφανίστηκαν με πραγματικά ανεξήγητα και αντιεμπορικά χαμηλό κόστος (χαμηλότερο από το κόστος της ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρείας που είχε … ιδιόκτητα ελικόπτερα), ως το μόνο που τους απασχολούσε είναι να έπαιρναν την δουλειά όχι για να βγάλουν κέρδος, αλλά για άλλους λόγους.
Αξίζει να δούμε οι Τούρκοι ιθύνοντες της εταιρείας (και όταν λέμε για τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είναι αυτονόητο ότι βρίθουν πρακτόρων της ΜΙΤ) σε ποιες διαδικασίες θα έχουν πρόσβαση:
Κατ’αρχήν θα έχουν εκπρόσωπο στην κατάρτιση του εθνικού αντιπυρικού σχεδιασμού. Θα έχουν μόνιμο σύνδεσμο στο εθνικό κέντρο συντονισμού καταστροφών, έρευνας και διάσωσης.
Θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα πολεμικά αεροδρόμια, αφού θα προσγειώνονται εκεί για να εφοδιάζονται σε καύσιμα, θα εδρεύουν στην 112 Π.Μ. στην Ελευσίνα, έχοντας πλήρη και ολοκληρωτική κάλυψη των δραστηριοτήτων της πιο κρίσιμης ΠΜ της ΠΑ σε καιρό ειρήνης αφού οι αερομεταφορές είναι η πιο κρίσιμη δραστηριότητα αφού μπορεί να ελεγχθούν ακόμα και οι διαθεσιμότητες Μοιρών της ΠΑ βάσει των φορτίων ανταλλακτικών, κινητήρων κλπ.
Θα έχουν συνδέσμους στα ελικόπτερα που θα επιχειρούν σε ολόκληρη την Ελλάδα και βέβαια πλήρη και κοντινή αεροφωτογραφική κάλυψη σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές, τις στρατηγικές υποδομές, φυσικά τα στρατόπεδα των ακριτικών περιοχών κλπ, ενώ είναι εντελώς αδύνατον να ελέγξουμε το αν το νερό που θα ρίξουν σε περίπτωση π.χ. που κινδυνεύει μα αποθήκη πυρομαχικών θα πέσει στον περιβάλλοντα χώρο ή στον … γάμο του καραγκιόζη.
Επαναλαμβάνουμε: Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν έναν κακό ανέκδοτο, τώρα γίνεται πραγματικότητα δια χειρός Χ.Παπουτσή και Μ.Όθωνος, οι οποίοι υπέγραψαν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
Βέβαια, επειδή μπορεί κάποιοι από την κυβέρνηση Παπαδήμου να είχαν ελαστική εθνική συνείδηση ή μειωμένα εθνικά ανακλαστικά (δεν μπορούμε να πιστέψουμε τίποτα περισσότερο) αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και για τους νυν έστω και της υπηρεσιακής κυβέρνησης: 
Ήδη η Πολεμική Αεροπορία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την δραστηριότητα της τουρκικής εταιρείας στην «καρδιά» του ΑΣΥ (Αεροπορικού Συστήματος) με στελέχη της ηγεσίας να έχουν ζητήσει όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση και έχει ενημερωθεί ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμφώνησε, ζήτησε από τον ΥΕΘΑ να του στείλει και σχετική επιστολή στην οποία θα αναφέρονται οι επιφυλάξεις του.
Η επιστολή θα σταλεί εντός της ημέρας.
Και κάτι πολύ ενδιαφέρον: Όλη η διαδικασία στη ΝΑΜSA παρακολουθήθηκε πολύ στενά από Τούρκους «κρατικούς υπαλλήλους» που έφτασαν να δώσουν το παρών μέχρι και στην “beater conference” κάτι που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ακόμα και στους αντιπάλους των ελληνικών εταιρειών.
Είμαστε περίεργοι να δούμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης για να μετρήσουμε το επίπεδο αυτοκτονικής τάσης της χώρα σε συλλογικό επίπεδο, πλέον

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης