Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!! ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΄ΚΑΤΑΔΙΚΗ΄. ΕΡΡΩΣΘΕ


Ντόρα σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ: "Θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία"! - Κεραυνοί ΠαναγιωτόπουλουEπιπλέον μείωση των αμυντικών δαπανών εξήγγειλε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "ισοφαρίζοντας" την γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ με το περίφημη ρήση "Θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία και θα μειώσουμε κι άλλο τις αμυντικές δαπάνες" του Γ.Μπαλάφα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αποδεικνύοντας ότι η "νέα" ΝΔ της "πανστρατιάς" δεν είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια απ'ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.Πρόκειται για ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα το οποίο την έννοια "πατρίδα" την εμπιστεύεται στα "αφεντικά" του εξωτερικού. "Πόροι μπορούν να βρεθούν από την μείωση των αμυντικών δαπανών οι οποίες είναι υψηλές" είπε σήμερα στην εκπομπή του Γ.Αυτιά.
Επιβεβαιώνεται κατ'αυτό τον τρόπο και το δημοσίευμα του defencenet.gr σήμερα το μεσημέρι ότι δημιουργεί εύλογα ερωτήματα η απουσία αναφοράς του Α.Σαμαρά στην δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ περί έτι περαιτέρω μείωσης των αμυντικών δαπανών οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί κατά 40% την τελευταία πενταετία. 
Όμως η "πανστρατιά" με τα ρετάλια του ΛΑΟΣ και την χρεοκοπημένη ΔΗΣΥ, η συμπόρευση στο Μνημόνιο, αλλά και το τραγικό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαϊου ορισμένους πιστούς στην λαϊκή πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ, όπως ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος, δεν τους αφήνει αδιάφορους.  
Στην ομιλία του σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τον βαθύ προβληματισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας της παράταξης για το "Που πάμε με αυτή την πολιτική και αυτούς τους συμμάχους";
Με κεντρικό άξονα της ομιλίας του την ανάγκη να διατηρήσει η παράταξη το λαϊκό και κοινωνικό της χαρακτήρα, σε αντιδιαστολή με το νεοφιλελευθερισμό της ΔΗΣΥ και να αποτινάξει το προφίλ του «μνημονιακού κόμματος», το οποίο την συνέδεσε με το ΠΑΣΟΚ.

Η ομιλία προκάλεσε τριγμούς στην ηγεσία και καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους. Θεωρήθηκε, δε, ως απάντηση των κοινωνιστών της παράταξης στους νεοφιλελεύθερους ή στην στροφή του κόμματος σε φιλελεύθερη γραμμή – κάτι για το οποίο πανηγυρίζουν και εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούνται ήδη για τάσεις «ρεβανσισμού» μετά την επάνοδο στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, οι πολιτικοί της φίλοι.
Η ομιλία του Πάνου Παναγιωτόπουλου, θεωρείται εμμέσως πλην σαφώς αντίβαρο στην μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη τάση, την οποία ο κ. Παναγιωτόπουλος θεωρεί λανθασμένη και δεν ασπάζεται.

Ειδικότερα στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και το ακροατήριο, χαρακτήρισε πολύ θετικό μήνυμα την ενότητα και τη συσπείρωση της παράταξης. Πρόσθεσε όμως: «Χαίρομαι που εκπέμπουμε αυτό το στίγμα, αλλά στο εξής πρέπει να είναι κύριο μέλημά σας Πρόεδρε,  να υπάρχει ενιαίος λόγος ο οποίος να καλύπτει το ευρύτερο ιδεολογικό φάσμα της παράταξης».
Στη συνέχεια ο Π. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον Α. Σαμαρά τόνισε: «Ιδιαίτερα εσείς κ.Πρόεδρε και όλοι μαζί, θα πρέπει να υπερασπιστούμε το λαϊκό και κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης για να μην καταλήξουμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό ΣΥΡΙΖΑ με συνιστώσες. Έναν χαρακτήρα τον οποίο θεμελίωσε ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής και επιβεβαιώσατε κι εσείς, με την εκλογή σας».
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι η ψήφος στις εκλογές του Ιουνίου μπορεί να είναι έντονα ταξική ψήφος, η οποία ενδέχεται να στραφεί αριστερά.
«Η Νέα Δημοκρατία στη Β'Αθηνών πήρε ποσοστό 12% στις πρόσφατες εκλογές. Ειδικά στη Δυτική Αθήνα το ποσοστό της ήταν μονοψήφιο. Υπάρχει μία τάση για ταξική ψήφο η οποία μπορεί να κινηθεί προς τα αριστερά. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε, ότι ο νεοφιλελευθερισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία της οικονομίας και της Νέας Δημοκρατίας. Όταν η ΝΔ διατηρούσε τον λαϊκό και κοινωνικό της χαρακτήρα επιτύγχανε την πλειοψηφία, όταν όμως τον εγκατέλειπε χάριν του νεοφιλελευθερισμού, κατέρρεε».

Ο  Π. Παναγιωτόπουλος είπε:  «Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως “μνημονιακό κόμμα”  η ΝΔ. Αποτελεί επικοινωνιακή ήττα η σύνδεσή της με τα δύο μνημόνια και με το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση του οποίου κατέστρεψε την Ελλάδα». Και κατέληξε επιμένοντας ότι γη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να θεωρείται «αδελφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο θα συγκυβερνήσουμε» το οποίο έφερε, ψήφισε και εφάρμοσε το καταστρεπτικό μνημόνιο.
Η θέση του Π.Παναγιωτόπουλου, η άποψη της συντριπτικήης πλειοψηφίας των νεοδημοκρατών. Αλλά όχι της ηγετικής ομάδας. Αλλά στις εκλογές δεν ψηφίζουν, πλέον, μόνο οι κομματικοί "φεουδάρχες". Ψηφίζουν και οι πολίτες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης