Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Στον "τοίχο" ο Σουηδός πρωθυπουργός γιατί μίλησε για "εθνικά" Σουηδούς

Πριν από δύο δεκαετίες κανείς μας δε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι στο μέλλον οι λέξεις "έθνος" και "εθνικό" θα ήταν υπό διωγμό και ότι υπό διωγμό θα τελούσαν και όσοι τολμούσαν να τις χρησιμοποιήσουν. Είναι δείγμα του πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η κυριαρχία της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την επιβολή του Παγκόσμιου Κράτους. Όμως η ΝΤΠ έχει χάσει πια το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και του "κρυφού" για αυτό το λόγο καιγίνεται πιο ασύδοτη και πιο επιθετική για να προλάβει τυχούσα αφύπνιση των "πληθυσμών" όπως αρέσκεται να μας θεωρεί. Παλαιότερα αν μιλούσες για ΝΤΠ σε θεωρούσαν γραφικό τώρα όμως θεωρείται πραγματικότητα. Δείτε τι συνέβη στην Σουηδία προ ολίγων ημερών.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια θύελλα κριτικής από πολλές πλευρές, γιατί χρησιμοποίησε τον όρο «εθνικά Σουηδοί» απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το υψηλό επίπεδο της ανεργίας στη Σουηδία.

«Δεν είναι σωστό να περιγράφουμε τη Σουηδία ως μια χώρα σε κατάσταση μαζικής απασχόλησης. Αν κοιτάξει κανείς τους εθνικά Σουηδούς στην ακμή της ζωής τους, θα δει πολύ χαμηλό ποσοστό ανεργίας», δήλωσε ο Ράινφελντ σε έναν δημοσιογράφο από το πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ τη Δευτέρα.

Το σχόλιο δόθηκε σε απάντηση σε μια ερώτηση που βασίστηκε σε μια έκθεση που εκπονήθηκε από το Σουηδικό Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής (Finanspolitiska rådet), που έχει επικρίνει την υπερβολικά προσεκτική δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Ράινφελντ δημιούργησε πολιτική θύελλα με σχολιαστές και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος που αμφισβήτησαν τη χρήση του όρου «εθνικά Σουηδοί» και έκαναν εικασίες ως προς το τι θα μπορούσε να σημαίνει.

Στο Twitter πολλοί αναρωτιώνταν κατά πόσον ήταν σκόπιμο ο πρωθυπουργός να μιλήσει για «εθνικά» Σουηδούς.

Στην αρχή ήταν κυρίως αριστερών τάσεων σχολιαστές που αντέδρασαν στην δήλωση και άρχισαν να διερωτώνται ποια ήταν του κίνητρα του Ράινφελντ.
 

"Η εθνικοποίηση από τη δεξιά κυβέρνηση των κοινωνικών προβλημάτων μας είναι ανησυχητική ..." έγραψε ο Daniel Swedin που γράφει στην σοσιαλδημοκρατική Aftonbladet.

"Θα πρέπει να ερμηνεύσουμε την δήλωσή του σαν ο ίδιος να μην θεωρεί ότι η ανεργία μεταξύ των μεταναστών (ακόμη και 2ης ή 3ης γενιάς) είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα;", έγραψε ο Σοσιαλδημοκράτης δημοσκόπος Carl Melin.

Όμως και αρκετοί φιλελεύθεροι σχολιαστές έγραψαν για την «γκάφα» του πρωθυπουργού.

Ο Fredrik Federley, βουλευτής με το Κόμμα του Κέντρου, ένα από τα τέσσερα κεντροδεξιά κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση συμμαχίας επικεφαλής της οποίας είναι ο Ράινφελντ, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Είναι πολύ ατυχές το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει να χωρίσει τον πληθυσμό (το ακούσατε; πληθυσμός γενικά και αόριστα, χωρίς πολιτισμική ταυτότητα) σε εκείνους που είναι εθνικά Σουηδοί και εκείνους που δεν είναι. Θα πληρώσουμε για’ αυτό ακριβά στο μέλλον", είπε στην Aftonbladet. Σύμφωνα με τον Federley, τα σχόλια του Ράινφελντ "θα γίνουν όπλο στα χέρια των ["ακροδεξιών"] Σουηδών Δημοκρατών".Ωστόσο, άλλοι πολιτικοί υπερασπίστηκαν τον Ράινφελντ, επισημαίνοντας ότι οι στατιστικές δείχνουν ότι η ανεργία είναι υψηλότερη στους μετανάστες και τους νέους.

«Το ότι τα άτομα που γεννήθηκαν εκτός της Σουηδίας υποεκπροσωπούνται στην απασχόληση αποτελεί σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να επισημανθεί. Χρειάζονται περισσότερα για να υπάρξει πλήρης απασχόληση», έγραψε ο πολιτικός με τους Μετριοπαθείς Tomas Tobé (εις βάρος των γηγενών;).

Η Ann-Charlotte Marteus, αρθρογράφος στην εφημερίδα Expressen, εξήγησε ότι Ράινφελντ δεν πρέπει να κατηγορηθεί μόνο και μόνο έκανε χρήση του όρου «εθνικά Σουηδοί», υποστηρίζοντας ότι το να μιλάς για τη μετανάστευση στη Σουηδία είναι, το λιγότερο, κάτι δύσκολο.
«Η σουηδική γλώσσα, όπως φαίνεται μεταλλάσσεται σε μια πολυ-πολιτισμική πραγματικότητα, όπως η σουηδική αγορά εργασίας», έγραψε στο blog Opinionsbloggen.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Nyheter24.se, ο Jimme Akesson των Σουηδών Δημοκρατών επαίνεσε την εμφανή αλλαγή του Ράινφελντ.

«Είναι μεγάλη είδηση ​​ότι ο πρωθυπουργός έχει έρθει στα συγκαλά του, σχετικά με μία από τις πολλές αρνητικές συνέπειες της ανεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής του», δήλωσε ο Akesson.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης