Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Δύο Μοίρες με Su-27SM στέλνει η Ρωσία στην Συρία "για κακό και για κακό"...


Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες εφαρμογής της συμφωνίας στην Συρία, καθώς οι μεν ισλαμιστές αντάρτες δεν θέλουν "κυβέρνηση συνασπισμού", αλλά ένα καθαρά ισλαμικό κράτος, οι μεν κυβερνητικοί θεωρούν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Σύρων είναι μαζί τους, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις και δεν δείχνουν καμία διάθεση να διαπραγματευθούν.

Μία έκρηξη που έγινε κατά την διάρκεια κηδείας ενός αντικαθεστωτικού σκότωσε 30 άτομα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι επρόκειτο περί προβοκάτσιας από την πλευρά των ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα προκαλέσει ανάλογες σφαγές για να τις χρεώσουν στο καθεστώς, ήρθε λίγες ώρες μετά την συμφωνία της Ομάδας Δράσης για τη Συρία.
Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό όπλο την ετοιμότητα των δύο αποβατικών στην Σεβαστούπολη να αποπλεύσουν για την Συρία. Πληροφορίες μιλάνε και για μία ή δύο Μοίρες μαχητικών (εκσυγχρονισμένων Su-27SM) τα οποία θα σταλούν στην Συρία προς υποστήριξη των Ρώσων στρατιωτών σε περίπτωση που ισχύσει η no-fly-zone που προωούν οι δυτικοί.
Μέχρι χθες το σχέδιο ήταν τα δύο αεροπλανοφόρα, το γαλλικό "Ντε Γκολ" (R61) και το αμερικανικό "Αϊζενχάουερ" (CVN69) να πλεύσουν στα ανοικτά της Λιβύης (εκτός, πάντως, του βεληνεκούς των P-800 Yakhont) για να εφαρμόσουν, αν χρειαστεί ζώνη απαγόρευσης σε συνεργασία μτην τουρκική και τις Αραβικές Αεροπορίες.

"Η μεταβατική κυβέρνηση θα ασκεί τις εκτελεστικές εξουσίες. Θα μπορεί να περιλαμβάνει μέλη της σημερινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και μέλη από άλλες ομάδες και θα πρέπει να σχηματιστεί βάσει μιας αμοιβαίας συναίνεσης", ανέφερε ο Άναν. Για να συμπληρώσει"αμφιβάλλω ότι οι Σύροι θα επιλέξουν ανθρώπους που έχουν αίμα στα χέρια τους για να τους κυβερνήσουν", σε μια προφανή αναφορά στην ελπίδα του για απουσία του Μπσάρ Αλ Άσαντ από το κυβερνητικό σχήμα, αφού για το συγκεκριμένο ζήτημα ΗΠΑ και Ρωσία εξακολουθούν να διαφωνούν… αλλά η Ρωσία επιμένει ότι εξαρτάται από τον Άσσαντ το αν θα παραιτηθεί ή όχι. Το μεταβατικό σχέδιο θα είναι αποτελεσματικό μόνο αν ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ 'Ασαντ αποχωρήσει από την εξουσία, δήλωσε σήμερα, Kυριακή, ο Αμπντέλ Μπάσετ Σάιντα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (ΣΕΣ).

Την ίδια ώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις προελεύνουν σε όλα τα μέτωπα. Κτυπήθηκαν θέσεις των ανταρτών στην Γούτα, που βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό και σε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα οχυρά, την πόλη Χάμα επίσης κτυπήθηκαν στόχοι. Πολλές φορές οι ισλαμιστές, δολοφονούν χριστιανούς ή απλούς πολίτες και χρεώνουν στις κυβετνητικές δυνάμεις τον θάνατό τους.

Στην υπόλοιπη χώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Ατάρεμπ, στα βόρεια, καθώς και τη συνοικία Τζούρετ αλ Σίγιαχ της Χομς. Χάμα και Χομς είναι οι μοναδικές περιοχές που ελέγχουν ακόμα οι αντάρτες σε μία τεράστια χώρα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους δυτικούς να μιλάνε για "σφαγές" την στιγμή οι οι μόνοι που με απόδειξη σφάζουν είναι οι ισλαμιστές αντάρτες!
Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Sunday Times περιγράφουν πως καταρρίφθηκε το τουρκικο RF-4E και αναφέρουν ότι “Πιθανόν Ρώσοι να πάτησαν το κουμπί για την κατάρριψη του αεροσκάφους”. Σημειώνουν μάλιστα ότι  η απόφαση και η ενέργεια αυτή ήταν ένα σαφές μήνυμα της Μόσχας προς το ΝΑΤΟ που έλεγε: ”Μείνετε μακριά από τη Συρία. Εδώ δεν είναι Λιβύη”.

“Πριν από τρία χρόνια”,γράφουν οι Βρετανοί  “η Ρωσία προμήθευσε τη Συρία με τα προηγμένα αντιαεροπορικά Pantsir-S1 και διαθέτους 36 από αυτά τα συστήματα”.

"Εμείς δεν θα εκπλαγούμε αν επιβεβαιωθεί ότι οι Ρώσοι πατήσαν το κουμπί", αναφέρει μια πηγή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης