Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΌΜΕΝΗ ΣΎΜΠΤΩΣΗ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΎΜΠΤΩΣΗ - ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΘΩΑ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ


ἀπό ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΤΑΛΩΣ » Παρ 02/03/2012 16:25
IKEA founder 'was Nazi recruiter'
IKEA's billionaire foun
der Ingvar Kamprad was a member of the Swedish Nazi party and was such a concern to secret service they opened a file on him, according to a new book.Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/history/worl ... uiter.html

(Μετάφραση )


ΙΚΕΑ ιδρυτής ήταν Ναζί προσλήψεων »
Δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ΙΚΕΑ Ingvar Kamprad ήταν μέλος του σουηδικού ναζιστικού κόμματος και ήταν μια τέτοια ανησυχία για τις μυστικές υπηρεσίες που άνοιξε ένα αρχείο με αυτόν, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο.

Το αρχείο 1943, αποκάλυψε σε ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το σουηδικό δημοσιογράφος Ελισάβετ Åsbrink, θα αναζωογονήσει την μακρόχρονη διαμάχη σχετικά με τα ακροδεξιά συμπάθεια του 85-year-old επιχειρηματία.
Το αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι ο Kamprad ήταν ενεργό μέλος της Svensk Socialistisk Samling - ο διάδοχος του σουηδικού Εθνικιστικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος - ακόμη λεπτομερώς τον αριθμό μέλους του 4013.
Παραθέτει επιστολές υποκλαπεί από τον κ. Kamprad, τότε 17, στην οποία δηλώνει με ενθουσιασμό για την στρατολόγηση νέων μελών και λέει ότι «δεν χάνει ευκαιρία να εργαστούν για το κίνημα".
Η Μυστική Υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, όπως είπε ο κ. Kamprad έλαβε εφημερίδα της νεολαίας του κόμματος, πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί «κάποια επίσημη θέση μέσα στην οργάνωση".
Κα Åsbrink κατηγόρησε τον κ. Kamprad της παραλείποντας να ομολογήσουν για την πλήρη έκταση του ναζιστικού παρελθόντος του.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wodehouse: βρώμικο προδότης ή τρομακτικό κώλο; 27 Αύγ 2011
«Τρόφιμοι χρησιμοποιούνται ως εργασία σκλάβων» Ikea 5 Σεπ 2011
Ingvar Kamprad ΙΚΕΑ σκοτεινό παρελθόν 5 Σεπ 2011
Η σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας Σουηδίας 13, Μαρ 2010
Προφίλ του ιδρυτή Ingvar ο Kamprad 15 Ιουν 2011
"Είπε ότι το 1998 θα μπορούσε να πάρει τα πάντα στο τραπέζι και ότι δεν θα υπήρχε τίποτα κρυφό. Γιατί λοιπόν δεν μας πει ότι ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος χειρότερα, και ότι η αστυνομία βρήκε αρκετά σοβαρή ώστε να δημιουργήσετε ένα αρχείο με αυτόν; " είπε.
Ο κ. Kamprad έχει αγωνιστεί πολύ για να ξεφύγουν από το στίγμα της συμμετοχής του με την ακροδεξιά Νέα σουηδική Κινήματος, οι αποκαλύψεις του οποίου εμφανίστηκε πρώτα με τη δημοσίευση των επιστολών του ηγέτη της ομάδας, Per Engdahl, το 1994.
Οι επιστολές αυτές έδειξαν ότι ο Kamprad έδωσε τα χρήματα και να προσληφθούν τα μέλη, και ότι ο κ. Engdahl ήταν ένας από τους λίγους προσκληθεί στο γάμο του κ. Kamprad.
Κα Åsbrink είπε ο κ. συναισθήματα του Kamprad για τον κ. Engdahl παρέμεναν αναμεμειγμένα ακόμα και σήμερα. «Per Engdahl ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, αυτό θα διατηρηθεί για όσο ζω", της είπε πέρυσι σε μια δίωρη συνέντευξη που καταγράφονται για το βιβλίο της.
Το 1998, ο Kamprad είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αν ο ίδιος ήταν μέλος της Νεολαίας σκανδιναβικές, ισοδύναμο της Σουηδίας της νεολαίας του Χίτλερ, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες αποκαλύψεις.
Αλλά ποτέ δεν έχει εισαχθεί προς ένταξη στην πιο ριζοσπαστικές Svensk Socialistisk Samling, που ήταν τόσο κοντά στο γερμανικό κόμμα των Ναζί ότι είχε πέσει το σύμβολο της Σβάστικα, λίγα μόλις χρόνια πριν ο Kamprad ενταχθεί.
Το βιβλίο της κας Åsbrink, Και σε Wienerwald τα δέντρα παραμένουν, μακρά φιλία κ. λεπτομέρειες του Kamprad με μια νεαρή εβραϊκό προσφύγων που ήρθαν να εργαστούν σε αγρόκτημα της οικογένειάς του και στη συνέχεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ομάδα που ξεκίνησε ΙΚΕΑ.
"Ήρθε από ένα υπόβαθρο όπου ήταν φυσιολογικό να μιλήσει άσχημα για τους Εβραίους, αλλά όταν συνάντησε τον Όθωνα, έγιναν οι πιο κοντινοί φίλοι», είπε.
Ένας εκπρόσωπος του κ. Kamprad υποβάθμισε τις αποκαλύψεις ως «παλιά νέα».
"Ingvar Kamprad έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή το 1994 σχετικά με το τι ο ίδιος περιγράφει ως« νεανικό αμαρτίες »του και το« μεγαλύτερο λάθος της ζωής του », ζητώντας συγνώμη και ζητώντας συγχώρεση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η ΙΚΕΑ δημιούργησε βασίζεται σε δημοκρατικές αρχές και αγκαλιάζει μια πολυπολιτισμική κοινωνία. "
Τα γαλόνια όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης τα παίρνεις στη μάχη.


ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ • Προβολή θέματος - ΙΚΕΑ ιδρυτής ήταν Ναζί προσλήψεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης