Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Γέροντας Παΐσιος: “Σημεία των Καιρών”


Από τη συλλογή με συνομιλίες του Γέροντα Παΐσιου“Σημεία των Καιρών”Η σιωνιστική δικτατορία του Αντίχριστου…
Εισαγωγή
Η παρακάτω άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία ανάμεσα στον Γέροντα Παΐσιο και επισκέπτες του έλαβε χώρα το1992, στο κελλί του Γέροντα, την Παναγούδα του Αγίου Όρους. Είναι απόσπασμα απομαγνητοφώνησης, με υπεύθυνο καταγραφής και έκδοσής της τον Ιερομόναχο Ισαάκ και τη συνοδεία του (Καλύβη Αναστάσεως, Καψάλα, Καρυές του Αγίου Όρους).

Εκείνη την περίοδο στην επικαιρότητα βρισκόταν το θέμα της Συνθήκης του Μάαστριχτ, με ισχύ από 1 Ιανουαρίου 1993, που δημιουργούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την συνένωση των ευρωπαϊκών κρατών-μελών. Στην πραγματικότητα, όμως, εμβάθυνε τις μεταξύ τους διαφοροποιήσεις, με συνέπεια την καθυπόταξη των πιο αδύναμων χωρών του Νότου στις ισχυρότερες του Βορρά. Αλλά και η όλη συλλογιστική της δημιουργίας της Ε.Ε. ξεκινούσε από μια εντελώς λανθασμένη βάση, αφού προωθούσε όχι μια ισότιμη και έντιμη συνεργασία, με απόλυτο σεβασμό στις εθνικές, θρησκευτικές και άλλες διαφορές, αλλά τη συγχώνευση των πάντων σε ένα τεράστιο “χωνευτήρι” λαών. Αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να κινδυνεύει άμεσα να χάσει την εθνική της ταυτότητα.
Τότε ακόμα ήταν υπό συζήτηση η ένταξη της …μισής Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε τελικά το 2004, και είναι εκπληκτικό αυτό που ανέφερε ο Γέροντας Παΐσιος, ότι πρώτα στην Κύπρο πήγε το ειδικό μηχάνημα ανάγνωσης καρτών κτλ. στο τραπεζικό σύστημα – πριν, δηλαδή, το φέρουν στην Ελλάδα.
Όλα όσα αναφέρει ο Γέροντας στην παρακάτω συζήτηση-ντοκουμέντο είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακά, αφού – σήμερα πλέον μπορούμε να το κρίνουμε αυτό – είναι πάρα πολύ προωθημένα για την εποχή τους, τη στιγμή που και οι σημερινές εξελίξεις έμοιαζαν ακόμη πιο απόμακρες στο βάθος του μέλλοντος χρόνου.
Στα λεγόμενά του εκείνα ο Γέροντας κάνει ουσιαστικά μια πλήρη ανάλυση του συστήματος της παγκοσμιοποίησης, που τότε έκανε τα πρώτα της βήματα και έκτοτε κυριάρχησε πλήρως στον πλανήτη.
Συζήτηση του Γέροντα με επισκέπτες του
Γέροντας: Μάλλον δίνουμε εξετάσεις εμείς οι άνθρωποι τώρα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια: τι κάνουμε ο καθένας. Και βλέπω αδιαφορία προπαντός. Να μη μάθουν οι άνθρωποι ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία, γιατί στεναχωριούνται. Δεν μπορούν να γλεντήσουν. Κατάλαβες τι γίνεται; Εδώ είναι…
Παλαιά, να πούμε, άκουγαν ότι θα περάσει ένας κομήτης. Ένα κι ένα, οι άνθρωποι συγκλονίζονταν. Σου λέγει, για να δούμε… Μπορεί να πεθάνουμε. Να ετοιμαστούμε. Να εξομολογηθούμε. Να κάνουμε και μία καλωσύνη.
Άρχιζαν εκεί πέρα, ετοιμάζονταν. Ή άκουγαν “θα γίνει πόλεμος”. Ετοιμάζονταν.
Τώρα, να μην ακούσουν Δευτέρα Παρουσία. Να μην ακούσουν ότι θα ‘ρθει καμιά φορά ο Αντίχριστος.
Λοιπόν… Για να γλεντάν. Κατάλαβες τι γίνεται; Γιατί δεν μπορούν. Τους χαλάει αυτό.
Δεν τα αξιοποιούν οι άνθρωποι για τη σωτηρία τους, βλέπεις.
Επισκέπτης: Αυτή την αλλαγή εκεί στην Ευρώπη, Γέροντα, πώς την βλέπετε εσείς;
Γέροντας: Κοίταξε… Αυτή, σαν αλλαγή δεν είναι… Κοίταξε… Ο Θεός θα αξιοποιήσει μερικά πράγματα.
Εδώ τώρα, αυτή η ΕΟΚ δεν είναι η Ηνωμένη Αμερική. Η Ηνωμένη Αμερική ήταν καλό πράγμα. Αυτή η ΕΟΚ είναι… Πίσω από κει βρίσκεται η δικτατορία αυτών των Σιωνιστών. Κατάλαβες τι γίνεται;
Αλλά ο Θεός θα το αξιοποιήσει στο καλό. Θα πάνε αυτοί! Και οι κομμουνισταί πόσα χρόνια δηλαδή… Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν. Ούτε 75… 72!
Οι Σιωνισταί δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; Και 250! Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν.
Επισκέπτης: Εμείς, αν μπούμε, γιατί πάει και η Κύπρος να μπει μέσα; Μας συμφέρει, Γέροντα; Τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους;
Γέροντας: Ποιός σ’ ακούει εσένα κι εμένα; Είτε σε συμφέρει, είτε δεν σε συμφέρει… Ποιός σ’ ακούει;
Επισκέπτης: Αν είμαστε πιστοί στις παραδόσεις μας, στην Ορθοδοξία, μπορεί να τους ωφελήσουμε.
Γέροντας: Κοίταξε… Ξέρεις τι γίνεται; Το κακό είναι το εξής… Θα σ’ αφήσουν εκεί πέρα; Θα τα στριμώξουν τα πράγματα.
Λοιπόν, αν σου πούν “πίστευε ό,τι θέλεις”, αλλά σε βάζουν σε καλάθι δικό τους, σε πάνε εκεί που θέλουνε… Ε, τι; Εγώ σε πάω εκεί που θέλω κι εσύ πίστευε ό,τι θέλεις.
Τούτο το σατανικό σύστημα… πίσω από κει κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών. Οι Σιωνισταί χρόνια δούλευαν εκεί πέρα, να κυβερνήσουν τον κόσμον όλον. Οπότε με τη Μασονία και τα λοιπά, αυτά όλα, καλά.
Μέχρι τώρα καλά, ας υποθέσουμε… Αλλά τώρα δεν προβληματίζονται λίγο; Γιατί, βλέπεις, αυτά και τα εξάρια πού ‘χουνε, δεν είναι ότι τους βοηθάει στο κομπιούτερ. Το 6 γίνεται και 9. Εδώ οι Ιάπωνες βρήκαν ένα κύβο και έχει πενταπλάσια απόδοση στο κομπιούτερ. Δεν τους συμφέρει… Γιατί τώρα, τα εξάρια… Τα τρία εξάρια.
Λοιπόν… Και να μην το ‘λεγε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ότι είναι του Αντίχριστου και λοιπά, ένας πιστός, έχοντας υπ’ όψιν του τη γενική κατάσταση, θα καταλάβαινε τι γίνεται. Γιατί γι’ αυτούς είναι σύμβολο οικονομίας. Αυτοί τώρα πάνε να πάρουν όλη την οικονομία στο χέρι τους. Με το μεν φακέλωμα, στις Βρυξέλλες έχουν αυτό το θηρίο, που το ονομάζουν και οι ίδιοι “θηρίο” και έχουνγια να φακελώσουν 6 δισεκατομμύρια κόσμο. 4, 5… πόσα είναι ο κόσμος; Ε, αυτοί έχουν και περιθώριο!
Με μεν το φακέλωμα μας έχουν όλους φακελωμένους, όλη την οικονομία στο χέρι τους. Με το σφράγισμα που πάνε να κάνουν σιγά σιγά, λοιπόν, μας παρακολουθούν… 30 πόντους ψάρι το παρακολουθούν από τον δορυφόρο σε ποιόν ωκεανό βρίσκεται. Μέχρι 30 πόντους ψάρι! Οπότετον κάθε άνθρωπο τον παρακολουθούν απ’ όλα τα στοιχεία του. Όλη την οικονομία του.
Τέτοια δικτατορία που σκέφτονται να κάνουν, μόνο ο διάβολος μπορεί να την είχε σκεφτεί… Κατάλαβες τι γίνεται;
Τελικά, θα φάει μια σφαλιάρα και θα πάει στην άκρη. Τα τριάμιση χρόνια θα είναι δύσκολα. Tα άλλα τριάμιση θα είναι εύκολα. Θα πάει περίπατο.
Επισκέπτης: Μετά το ’92 τα τριάμιση χρόνια, πάτερ;
Γέροντας: Τώρα… Κοίταξε… Μη βάζεις χρονολογίες. Τα τριάμιση χρόνια θα ‘ναι τα δύσκολα. Να… Στην Αμερική τώρα, τα σκυλιά… πολλά σκυλιά τα ‘χουν σφραγισμένα και τα παρακολουθούν. Τώρα όσα είναι σφραγισμένα έχουν πομπό. Τοκ, τοκ, τοκ… Ξέρουν το κάθε σκυλί. Όποτε θέλουν μπορούν να το σκοτώσουν, όπου βρίσκεται. Και τους ανθρώπους!
Τι νομίζεις; Και θα ξέρουν ο κάθε άνθρωπός πού βρίσκεται γιατί θα ‘χουν πομπό ή στο χέρι ή στο μέτωπο. Τοκ, τοκ, τοκ… Οπότε, τα στοιχεία του στο φάκελο από δω, πομπό από κει…
Τέτοια δικτατορία μόνο ο διάβολος θα μπορούσε να είχε σκεφτεί.
Και πάνε όλο αυτό το σύστημα το γραμμωτό, να μην μπορείς μετά, που λέει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ούτε να πουλάς, ούτε να αγοράζεις.
Θα καταργήσουν και τα χρήματα… Δουλεύεις; Τακ, ένα κουμπί, να πάρεις λογαριασμό.
Και μετά, ας υποθέσουμε, από την κάρτα, θα λένε: “Η κάρτα θα χάνεται, την κλέβουν, την κάνουν“… Οπότε, καλύτερα στο κεφάλι ή στο χέρι.
Να, εκεί στην Κύπρο… Ξέρω… Έχει δύο χρόνια τώρα που έχουν φέρει στην τράπεζα – το ξέρετε αυτό; – μηχάνημα! Πριν να ‘ρθει στην Ελλάδα. Στην Κύπρο ήρθε νωρίτερα.
Επισκέπτης: Το Ισραήλ ήταν ο εκλεκτός γιός του Θεού. Εξακολουθεί να είναι μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία; Μετά από όλα αυτά που κάνουν;
Γέροντας: Ήταν ο εκλεκτός λαός του Θεού. Και όσοι ήταν εκεί πέρα βαπτίσθηκαν, έκαναν… Τώρα, όπως το λάδι, αυτό που έμεινε είναι το κατακάθι.
Τώρα αυτοί οι Ισραηλίται ή άθεοι θα είναι ή και με το διάβολο. Δηλαδή, άθεοι με το διάβολο. Αυτοί όμως που πιστεύουν λίγο, αυτούς θα τους ξεκάνουν οι ίδιοι… Να το ξέρετε. Θα τους ξεκάνουν.
Επισκέπτης: Τους πιστούς, δηλαδή, από τους Ισραηλίτες;
Γέροντας: Ναι. Όχι μόνο από τους Ισραηλίτες. Αυτούς που πιστεύουν στο Θεό θα τους ξεκάνουν τελικά. Άλλοι θα βαπτισθούν.
Επισκέπτης: Δηλαδή, να το πούμε απλούστερα, πάτερ μου, γενικά οι μηχανές είναι η απόδειξη της παρουσίας του Αντίχριστου;
Γέροντας: Όχι… Εδώ, βλέπεις, αυτοί χρησιμοποίησαν μηχανές για να πνίξουν τον κόσμο. Να βάλουν τη σφραγίδα του Αντίχριστου. Κατάλαβες; Να τον επιτάξουν. Όπως όταν γίνεται πόλεμος, τα μουλάρια, τα άλογα τα επιτάσσουν. Επίταξη! Με ένα καυτό σίδερο.
Επισκέπτης: Δηλαδή, διευκολύνεται το έργο τους στο να επισημαίνουν τα πρόσωπα, τα οποία θέλουν αυτοί;
Γέροντας: Αρνείται τώρα. Με το σφράγισμα αρνείται κανείς. Ακόμη και ταυτότητα. Όταν, ας υποθέσουμε, μου ζητούσαν υπογραφή, αν μου ‘διναν χαρτί και μου έλεγαν “Aυτή είναι η ταυτότητά σου“, λοιπόν, τέλος πάντων, δεν θα πείραζε. Αλλά όταν έχουν το σύμβολο του διαβόλου, όταν λέγεται ταυτότητά μου αυτό, και υπογράφω, αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Δηλαδή, το αποδέχομαι αυτό το πράγμα.
Τότε, δηλαδή, τι λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης; Οι άγιοι πατέρες τι λένε; Διάβασες εκεί πέρα καθόλου; Και μάλιστα, λέει εκεί πέρα… Όσοι δεν θα σφραγιστούν δεν θα μπορέσουν… Θα τους κυνηγάνε… Δεν θα μπορούν να τους βρίσκουνε. Ξεκάθαρα πράγματα. Είναι άρνηση, δηλαδή, η ταυτότητα και το σφράγισμα.
Επισκέπτης: Άρνηση του Θεού και υπογραφή στο διάβολο.
‘Αλλος επισκέπτης: Μα πώς γίνεται ένας αριθμός… Πώς είναι δυνατόν να παίζει τόσο ρόλο στην σωτηρία του ανθρώπου;
Γέροντας: Βρε παιδάκι μου… Για δες… Όταν, ας υποθέσουμε, αυτό είναι το σύμβολο του διαβόλου, αφού το λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης για το χάραγμα αυτό και όλα αυτά, κι όταν εσύ το βάζεις εκεί πέρα, τι μου λες τώρα;
Μέχρι τώρα, δίναμε σημασία σ’ αυτό το πράγμα; Αλλά τώρα, όταν βλέπουμε ότι το πάνε εκεί… Όταν τα φέρνουν τα πράγματα ούτε να μπορείς να πουλάς, ούτε να αγοράζεις και θα καταργήσουν τα χρήματα, όλα αυτά ετοιμάζουν…
Να, πριν από 2-3 χρόνια, έλεγα σε κάποιον από την Αμερική, καθηγητή πανεπιστημίου… Κάτι του ‘λεγα, και μάλιστα έγραψα και κάτι… κάνα δύο σελίδες… Και του δίνω κάτι και μου γράφει: “Επέστρεφα από ένα συνέδριο στην Ευρώπη, και μόλις έφθασα στο Τορόντο, θυμήθηκα αυτά που μου ‘λεγες πριν από 2-3 χρόνια… Τώρα μας ζητούν αντί για κάρτα αποτυπώματα στο χέρι ή στο μέτωπο“.
Το ξέρεις αυτό το πράγμα; Εμ, άμα εκεί πέρα εσύ δεν τα ξέρεις…
Τώρα το πάνε εκεί πέρα. Αυτό που ‘λεγα… Θα δείτε… Θα λένε στην τηλεόραση: “Χάθηκε η κάρτα του ενός. Την έκλεψε ο άλλος“, και λοιπά. Και οι άνθρωποι, για να το βρουν για πιο ασφάλεια, θα τρέχουν εκεί πέρα για να το δεχθούν το σφράγισμα. Σαν εξυπηρέτηση.Κατάλαβες τι γίνεται;
Το ‘πε ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Πού να μην τα έγραφε κιόλας αυτά;
Βρε παιδάκι μου… Με το σφράγισμα του διαβόλου αρνείσαι το άγιο σφράγισμα, το βάπτισμα. Βάζεις άλλη σφραγίδα, παιδάκι μου… Αρνείσαι του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου.

Από τα “Σημεία των Καιρών: Συνομιλίες του Γέροντα Παΐσιου“
Σχόλια – επιμέλεια: Ησαΐας Κωνσταντινίδης

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης