Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ


Πρόταση Ρώσων βουλευτών για νόμο που θα επιτρέπει στους πολίτες να οπλοφορούν για να προστατεύσουν τα σπίτια τους
Μετά το μακελειό στο κινηματογράφο του Ντένβερ του Κολοράντο, Ρώσοι βουλευτές έχουν συντάξει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημόσια χρήση των πυροβόλων όπλων. Οι χορηγοί του νόμου ελπίζουν να περιορίσουν τα ποσοστά εγκληματικότητας, ενώ οι πολέμιοι λένε ότι τα νόμιμα αεροβόλα όπλα έχουν ήδη προκαλέσει αρκετή ζημιά. Η αρχή πίσω από τη σύνταξη νομοσχεδίου που επιτρέπει την ιδιωτική χρήση των περίστροφων είναι"το σπίτι μου είναι το κάστρο μου", έτσι ώστε οποιαδήποτε εισβολή στον ιδιωτικό χώρο θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με πυροβολισμούς.


Ο Aleksandr Torshin, ο οποίος συνέταξε το νομοσχέδιο, λέει ότι οι ιδιοκτήτες πιστολιών έχουν χωριστεί σε διάφορες ομάδες. Κάποιοι τιμωρούνται που χρησιμοποιούν τα όπλα για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και μόνο, ενώ άλλοι μπορούν να παίρνουν τα πιστόλια τους στα αυτοκίνητά τους. Στην πιο προνομιακή ομάδα επιτρέπεται να φέρει πιστόλια οπουδήποτε. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει ταχυδρόμους, το προσωπικό των ασθενοφόρων και των κοινωνικών λειτουργών.
Για να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν πιστόλια, Ρώσοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ψυχικά ασθενείς, δεν έχουν ποινικό μητρώο, δεν είναι εθισμένοι στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά και έχουν υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση.

Ο Torshin και οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι αν υπάρχουν περισσότερα όπλα θα πέσουν τα ποσοστά της εγκληματικότητας. Έχει επίσης προταθεί ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας θα επωφεληθεί από μια έκρηξη πωλήσεων όπλων και η βιομηχανία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, δεδομένης της έντονης αύξησης της ζήτησης. Το μέσο κόστος ενός πιστολιού είναι περίπου $ 300, ενώ ο αριθμός των πιθανών αγοραστών πιστολιών είναι έως και 23 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Torshin.

 Οι αντίπαλοι αμφισβητούν την λογική στην οποία βασίζεται το νομοσχέδιο. Βουλευτές αναφέρουν ότι τα αεροβόλα,τα οποία έχουν ήδη επιτραπεί στη Ρωσία, είναι υπεραρκετά για αυτοάμυνα. Μια σφαίρα από καουτσούκ που έχει ένα τέτοιο όπλο να σπάσει ένα κρανίο και να προκαλέσει θανάσιμη πληγή.

Οι ειδικοί επίσης αμφιβάλουν αν ο νέος νόμος θα βοηθήσει να πειθαρχήσει το κοινό. Τα αεροβόλα χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά αντί της αυτοάμυνας, και έτσι η διάθεση τόσων πυροβόλων όπλων στο κοινό θα ποινικοποιήσει μόνο την κοινωνία, τονίζουν.

"Είμαι απόλυτα εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας," λέει ο βουλευτής Veniamin Rodzyansky,στο RT. "Θυμόμαστε την υπόθεση του οπαδού Egor Sviridov. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ένα μη-θανατηφόρο όπλο."

"Όλη αυτή η συζήτηση έχει ένα σκοπό, να κάνει την κοινωνία να αισθάνεται ανασφαλής. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να προσφέρει προστασία. Να την παρέχει και όχι να την πουλήσει στους ανθρώπους για τα χρήματα», πρόσθεσε ο Rodzyansky.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «περιττό και άκαιρο.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης