Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σφίγγει ο σιδερένιος χαλκάς του "Μεγάλου αδελφού"


Μέχρι το 2015 ΟΛΑ τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ειδικό σύστημα δορυφορικού εντοπισμού (ηλεκτρονικό χαφιέ)


Άλλο ένα "εφαρμοστικό μέτρο" εναντίον της ελευθερίας του ανθρώπου το οποίο όπως και τα άλλα "εργαλεία" της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ θα εξαφανίσουν τελικά ακόμα και το αυτεξούσιο του καθε ενός μας , μετατρέποντας τα αποεθνικοποιημένα και αποχριστιανοποιημένα ευρωπαϊκά κράτη σε στρατόπεδα υψίστης ασφαλείας "ανοικτού τύπου".

Και σε αυτή την περίπτωση το πρόσχημα είναι "φιλανθρωπία".
Μια φιλανθρωπία όμως που όλως τυχαίως εκπορεύται απο τα ίδια κέντρα που κατέστρεψαν και καταστρέφουν οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρα κράτη.Μια "φιλανθρωπία" που ενώ απο την μία στερεί σε αρρώστους τα φάρμακα και σε καρδιοπαθή παιδάκια φτωχών την πρόσβαση σε δημόσια παιδοκαδιοχειρουργικά κέντρα, δείχνει να "νοιάζεται" για το πόσο γρήγορα θα φτάσει το ασθενοφόρο στον τόπο ενός τροχαίου δυστυχήματος.
Να λοιπόν ένα χυδαίο και θρασύ παράδειγμα της υποκρισίας της ανερχόμενης ηλεκτρονικής δικτατορίας .Εκείνης που ονόμασαν για επικοινωνιακούς λόγους "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και που για χάρη της οποίας παρακολουθούν και καταγράφουν κάθε μας κίνηση κάθε μας ενέργεια και πρωτοβουλία.Μίας "διακυβέρνησης" που για να λειτουργήσει στο maximum των οργουελικών δυνατοτήτων της θα πρέπει να "τσιπάρει" τα πάντα και τους πάντες.
Να γιατί βιάζονται να πάρουμε νέες ταυτότητες , να γιατί σήμερα ο Ραϊχενμπαχ "λύσσαξε" να εφαρμοστεί στο έπακρο η ηλεκτρονική διασύνδεση του εθνικού μητρώου ασφάλισης με κάθε βάση δεδομένων που σχετιζεται με το σύστημα ασφάλισης και υγείας κλπ κλπ.
Το αστείο με τον ηλεκτρονικό χαφιέ (e-call το λένε) στα αυτοκίνητα, είναι ότι ένω θεωρητικά θα σου εξασφαλίζει την ...γρήγορη μεταφορά σου σε κάποιο νοσοκομείο σε περίπτωση που π.χ τρακάρεις άσχημα και δεν μπορείς να ειδοποιήσεις για βοήθεια,δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το νοσοκομείο που θα σε δεχτεί θα έχει γιατρούς , γάζες, φάρμακα , αίμα , κλπ.
Την είδηση θα την σχολιάσουμε ευρύτερα σε επόμενη ανάρτησή μας που θα αφορά και την ύπουλη και πονηρή μεθόδευση αντικατάστασης των ταυτοτήτων μας με νέες απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Την άμεση ενεργοποίηση του eCall στα αυτοκίνητα ζητούν οι ευρωβουλευτές

Μέχρι το 2015 όλα τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να εφοδιαστούν με το σύστημα eCall, με το οποίο οι ομάδες διάσωσης θα μπορούν να ειδοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Τρίτη.
Το σύστημα αυτό θα επιταχύνει την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, σώζοντας έτσι πολλές ζωές και μειώνοντας τους τραυματισμούς.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει υποστηρίξει την υποχρεωτική εφαρμογή ενός δημόσιου πανευρωπαϊκού συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης βασισμένου...
στο 112, που θα λειτουργεί χωρίς χρέωση, προς όφελος κάθε οδηγού στην Ευρώπη. Εφόσον η εθελοντική εφαρμογή του έχει αποτύχει, καλούμε την Επιτροπή να προτείνει, το συντομότερο δυνατόν, νομοθετικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν την υποχρεωτική εγκατάσταση ενός δημόσιου συστήματος eCall βασιζόμενο στο 112 μέχρι το 2015 σε όλα τα νέου τύπου αυτοκίνητα και σε όλα τα κράτη μέλη», δήλωσαν οι εισηγητές Όλγα Σεχνάνοβα (Σοσιαλιστές, Τσεχία) και Ντιτερ-Λιμπρεχτ Κοχ (ΕΛΚ, Γερμανία) στη συζήτηση της Δευτέρας.
Το ψήφισμα, εκφράζει απογοήτευση για τις μέχρι στιγμής καθυστερήσεις στην εθελοντική εφαρμογή του eCall καθώς και για το μικρό ποσοστό των αυτοκινήτων που το διαθέτουν σήμερα (μόνο 0,4%). Επιπλέον, καλεί την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για την υποχρεωτική ανάπτυξη του συστήματος eCall έως το 2015, καθώς και να εξετάσει την επέκταση του στο εγγύς μέλλον και σε άλλους τύπους οχημάτων, όπως για παράδειγμα τα βαρέα φορτηγά οχήματα, τα λεωφορεία και τα πούλμαν αλλά και τα μηχανοκίνητα δίκυκλα.
Η αρχή της «χρυσής ώρας»
Το σύστημα eCall χρησιμοποιεί την κλήση έκτακτης ανάγκης 112 διασφαλίζοντας την αυτόματη ειδοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και ο μετριασμός της σοβαρότητας των τραυματισμών αφού επιτρέπει την έγκαιρη άφιξη εξειδικευμένης και εξοπλισμένης βοήθειας μέσα στην πρώτη "χρυσή ώρα" από το ατύχημα, αναφέρει το ψήφισμα.
Το eCall θα μπορούσε να σώσει μέχρι και 2.500 ζωές ετησίως και να μειώσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών από 10 έως 15%.
Δωρεάν εγκατάσταση του συστήματος
Οι ευρωβουλευτές θεωρούν ότι η δημόσια υπηρεσία eCall θα πρέπει να είναι υποχρεωτική και δωρεάν για όλους τους οδηγούς στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από τη μάρκα των αυτοκινήτων τους.
Η απαραίτητη τεχνολογία είναι διαθέσιμη
Οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν ότι η απαραίτητη τεχνολογία είναι διαθέσιμη και ότι τα κοινά πανευρωπαϊκά πρότυπα έχουν συμφωνηθεί . Ως εκ τούτου, ζητούν από την Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που θα υποχρεώνει τα κράτη μέλη να αναβαθμίσουν την υποδομή των υπηρεσιών τους για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και να εκπαιδεύσουν κατάλληλα τους τηλεφωνητές, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τις κλήσεις eCall έως το 2015.
Προστασία προσωπικών δεδομένων
Το ψήφισμα υπογραμμίζει πως το δημόσιο σύστημα eCall δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπει την ανίχνευση της διαδρομής του οχήματος και την ανάλυση των μετακινήσεων ενός προσώπου ενώ δεν έχει συμβεί ατύχημα και προσθέτει πως το eCall αποσκοπεί πρωτίστως στη βελτίωση της διαχείρισης των περιστατικών.

http://www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

ΤΜ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/ " είπε...

ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ "ΚΟΡΑΚΙΑ" ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ Η ΝΑ "ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ... ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΤΖΗΔΩΝ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ; (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ; Ε;)

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης