Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο ρόλος των Εβραίων στη διάδοση της πορνογραφίας και τη διαφθορά του Χριστιανισμού.


σχόλιο: το παρακάτω άρθρο προσεγγίζει το θέμα πολυ επιφανειακά με σκοπό την αγιοποίηση και διαχωρισμό των δημιουργών του...  δηλαδή δεν σου λέει πχ ότι το πρώτο γυμνό το έκανε εβραία κόρη επιφανούς εβραίου κατα εντολή του εβραϊκού ιερατείου της Αγγλίας. Παρόλα αυτά είναι άξιο προσοχής έστω και με το εν τρίτο της αλήθεια.... καλή ανάγνωση



ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ DVD ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ "ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ)

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΨΥΧΟΖΟΜΠΙ (ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ)

ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΑΝΕΥΡΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ-ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΖΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ"

ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
Γράφει (με μεγάλη υπερηφάνεια (!) ο καθηγητής του Βρετανικού πανεπιστημίου Αμπερντήν Nathan Abrams για τους Εβραίους στην Αμερικάνικη πορνοβιομηχανία :
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Λίγα είναι γνωστά για τους Εβραίους στον πιοκαρπερό συγγενή του Χόλυγουντ, τηνπορνοβιομηχανία.Ίσως θα προτιμούσαμε να προσποιηθούμε ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο,αλλά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γεγονός ότιεκκοσμικευμένοι Εβραίοι διαδραμάτιζαν (και συνεχίζουν ακόμα) δυσανάλογο ρόλο στηνπορνοβιομηχανία στις Η.Π.Α.Η εβραϊκή ανάμιξηέχει μακρά ιστορία στις Η.Π.Α. καθώς οι Εβραίοι συνέβαλαν στην μεταμόρφωση μιας περιθωριακής υποκουλτούρας σε αυτό που αποτελεί κύριο συστατικό του Αμερικάνικου πολιτισμού.Αυτοί είναι οι "πιστοί Εβραίοι."
Πραγματευτάδες του αισχρού

Η εβραϊκή δραστηριότητα με τηνπορνοβιομηχανία χωρίζεται σε δύο (ενίοτε αποκλίνουσες) ομάδες.Στους πορνοβιομήχανους και τους πορνοστάρ.Αν και μόλις το 2 % του Αμερικάνικου πληθυσμού, είναι κυρίαρχοι.Πολλοίέμποροι βιβλίων πορνό από το 1890 ως το 1940 ήταν μετανάστες Εβραίοι γερμανικής καταγωγής.Σύμφωνα με τον Jay A. Gertzman, συγγραφέα του Bookleggers and Smuthounds:The Trade in Erotica, 1920-1940 (Philadelphia: University of Pennsylvania Press, 1999)," οι Εβραίοι ήταν κυρίαρχοι στη διανομή της gallantiana ( σ.σ. ψευδο-λογοτεχνία με θέματα ερωτισμού ή φαντασίας και βιβλία με πρόστυχα αστεία και μπαλάντες, πρωτοποριακά σεξουαλικά ακραία μυθιστορήματα, σεξουαλικών κιτρινοφυλλάδων, σεξολογίας και ανήθικων υλικών).

Στις μεταπολεμικές Η.Π.Α. ο πιο διαβόητος πορνοβιομήχανος ήταν ο Reuben Sturman,γνωστός ως ‘Γουόλτ Ντίσνευ του πορνό’.Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη δεκαετία του 1970 ο Sturman ήλεγχε την μεγαλύτερη διανομή στη χώρα.

Γεννήθηκε το 1924 στο Εast Side του Cleveland.Αρχικά, πουλούσε κόμιξ και περιοδικά, αλλά όταν διαπίστωσε ότι τα πορνοπεριοδικά απέφεραν εισόδημα 20 φορές μεγαλύτερο από τα κόμιξ, ασχολήθηκε αποκλειστικά με το πορνό, παράγοντας δικούς του τίτλους και φτιάχνονταςμαγαζιά διανομής.Ως το τέλος της δεκαετίας του 1960, ο Sturman ήταν στην κορυφή των διανομέων πορνοπεριοδικών, και ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 είχε πάνω από 200 βιβλιοπωλεία με πορνό.Ο Sturman επίσης εισήγαγε αναβαθμισμένες εκδόσεις των παραδοσιακών θαλάμων για τους ηδονοβλεψίες(τυπικά ένας σκοτεινός θάλαμος με μια μικρή έγχρωμη TV όπου ο θεατής θα μπορούσε να δει πορνό).Λεγόταν ότι ο Sturman δεν ήλεγχε απλά τη βιομηχανία αλλά ήταν η βιομηχανία.Τελικά καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και άλλα εγκλήματα, και πέθανε ντροπιασμένος στη φυλακή το 1997.Ο γιος του David συνέχισε την επιχείρηση.

Ο σύγχρονος Sturman είναι ένας 43χρονοςΕβραίος από το Cleveland ο Steven Hirsch, που θεωρείται ο 'Donald Trump του πορνό’.Οσυνδετικός κρίκος τους είναι ο πατέρας του Steven, ο Fred, που ήταν χρηματιστής,'υπολοχαγός του σεξ' του Sturman.Σήμερα οHirsch ελέγχει τη Vivid Entertainment Group,που είναι η Microsoft της τσόντας, ο τοπ παραγωγός τσόντας στις Η.Π.Α. Η ειδικότητά του ήταν να εισάγει στο πορνό τεχνικές marketingπου χρησιμοποιούνταν ευρύτερα.Η Vivid μοιάζει στο σύστημα των στούντιο του Χόλυγουντ της δεκαετίας του 1930 και 1940, συγκεκριμένα στηναποκλειστικότητα των συμβολαίων των πορνοστάρ που προσλαμβάνονται καιπροωθούνται από τον Hirsch. Η Vivid ήταν αντικείμενο παρουσίασης ενός reality από το Βρετανικό κανάλι Channel 4.
Ωραία εβραιόπουλα

Οι Εβραίοι αποτέλεσαν την πλειοψηφία των ανδρών πορνοστάρ και ένα μεγάλο μέρος γυναικών στη δεκαετία του '70 και '80.Ο κυρίαρχος Εβραίος είναι ο Ron Jeremy.Γνωστός ως ο 'Σκαντζόχοιρος' είναι από τους μεγαλύτερους πορνοστάρ των Η.Π.Α.

Ο 51χρονος μεγάλωσε σε ανώτερη μικροαστή οικογένεια Εβραίων στο Flushing του Queens καιέχει λάβει μέρος σε πάνω από 1.600 ταινίες καιπάνω από 100 ως σκηνοθέτης.Έχει γίνει ίνδαλμα στις Η.Π.Α., ήρωας σε όλους τους Εβραίους άνδρες και αλλόφυλλους - είναι ο φουκαράς, (σ.σ. Το πρωτότυπο αναφέρει "nebbischy" = φουκαράς, ο έχων Ινδο-ευρωπαϊκη καταγωγή , κατά τους Εβραίους ) χοντρός, τριχωτός, άσχημος που κοιμάται με ντουζίνες γυναικών.

Εμφανίζεται ως σύγχρονος βασιλιάς Δαβίδ, ένας Εβραίος 'υπερ-καβαλάρης' που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς ήρωες των Εβραίων.Κι όχι ένας χλωμός ακαδημαϊκός του Ταλμούδ.Το κύρος του πρόσφατα εδραιώθηκε με την κυκλοφορία ενός πορνο-ντοκυμαντέρ για τη ζωή του : 'Porn Star: The Legend of Ron Jeremy'.Πιθανότερο ως ο πιο διάσημος Εβραίος πορνοσταρ έχει κάνει θαύματα στον ψυχισμό των Εβραίων αντρών των Η.Π.Α.Κυκλοφόρησε και ένα CD το Bang-A-Long-With Ron Jeremy. Με £7.99 (περιλαμβάνει έξοδα μεταφοράς)(σ.σ. Τι λέει ο ποιητής - βγάζει καμια μίζα και μας λέει για τα μεταφορικά ! ) ο τυχερός ακροατής θ' απολαύσει τις αγαπημένες μελωδίες επιλεγμένες από τον Jeremy με ακρόαση απ' τον ίδιο τον 'θρύλο'.

O Seymore s, γνωστός ως Adam Glasser, είναι ό,τι δεν είναι ο Jeremy, νέος, ωραίος και πιο καρδαμωμένος.Ο Glasser, 39 ετών Εβραίος από την Ν.Υόρκη, άνοιξε γυμναστήριο το 1991 στο Λος Άντζελες.Όταν κανείς δεν πατούσε, δανείστηκε μια κάμερα για 24 ώρες και πήγε σ' ένα στριπτιτζάδικο, προσέλαβε μια κοπέλα και πήγε στο γυμναστήριο όπου άρχισε το 'γύρισμα'.

Αν και ήταν κάκιστης ποιότητας, με θράσος και λίγες επαγγελματικές κάρτες έκλεισε συμβόλαιο με έναν παραγωγό και άρχισε να παράγει με μεγάλη ταχύτητα έργα.Σε λίγα έτη ο 'Seymore s' το ψευδώνυμό του που είναι και το αποκορύφωμα των πωλήσεων του - έγινε ένα από τα μεγαλύτεραfranchise στην πορνοβιομηχανία.

Ως βασιλιάς του αντισυμβατικού στυλ (με κάμερες χεριού, ψευδαίσθηση αυθορμητισμού και αισθητική ελάχιστης χρήσης της τεχνολογίας ώστε να υπονοεί ρεαλισμό) είναι σήμερα από τους πιο διάσημους Εβραίους πορνοβιομήχανους.Η Seymore Inc.,εταιρία παραγωγής του, κυκλοφορεί περίπου 36 έργα ετησίως, τα περισσότερα με κόστος μικρότεροαπό $15,000 έκαστο, αποφέροντας 10 φορές παραπάνω.

Ο Glasser είναι εργοδότης 12 ατόμων, πουπεριλαμβάνουν την μητέρα του και τον ξάδερφο του Stevie, ως λογίστρια της εταιρίας (και προξενήτρια για τον μοναχογιό τους) και αξιαγάπητοαλλά χωρίς αναστολές πωλητή αντίστοιχα.Ο Glasser έχει και το δικό του reality στην TV(επίσης προβάλλεται στο Βρετανικό κανάλι Channel 4) ένα ντοκυμαντέρ - σαπουνόπερα 10 επεισοδίων, το Family Business, που στην αρχή δείχνει φωτογραφίες της τελετής barmitzvah(σ.σ. τελετή ενηλικίωσης τους) του Glasser.

Προς αναζήτηση φράγκων
Οι Εβραίοι ασχολήθηκαν με την πορνοβιομηχανίαγια τον ίδιο λόγο που οι ομόθρησκοί τους ασχολήθηκαν με το Χόλυγουντ.Κυρίως γιατί ήταν αποδεκτοί.Η νεαρή φύση της βιομηχανίας τους έλκυε καθώς δεν υπήρχαν σύνορα τότε, σε αντίθεση με άλλες εκφάνσεις της Αμερικάνικης ζωής.Δεν υπήρχαν διακρίσεις για τους Εβραίους στο πορνό.Στην αρχή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας δεν χρειάζονταν πολλά λεφτά για να κάνει μια αρχή στις κινηματογραφικές επιχειρήσεις.Ο κινηματογράφος θεωρούνταν μια περαστική μόδα.Παρομοίως στην πορνοβιομηχανία.Ηπροβολή τσόντας χρειάζονταν μόνο ένα προτζέκτορα, οθόνη και λίγα καθίσματα.Οι Εβραίοι,χωρίς να δεσμεύονται από το κύρος και μη έχοντας κατι να χάσουν με την καινοτομία, ξεκίνησαν να κάνουν μπίζνες.Ο Gertzman εξηγεί :

"Οι Εβραίοι,αποκλεισμένοι από ένα πεδίο προσπαθειών, στράφηκαν σε ένα επάγγελμα που αισθάνονταν ότι θα μπορούσαν να ευημερίσουν με συναδέλφους σε μια κοινότητα προσπάθειας...οιΕβραίοι για πολύ καιρό καλλιέργησαν το ταμπεραμέντο και τα ταλέντα των μεσαζόντων, και είναι περήφανοι γι'αυτές τις ικανότητες".

Η πορνοβιομηχανία απαιτούσε κάτι που οι Εβραίοι είχαν σε μεγάλες ποσότητες, θράσος.Οιπρώτοι Εβραίοι πορνοβιομήχανοι ήταν ευφυείς στο marketing και φιλόδοξοι επιχειρηματίες των οποίων η σκληράδα, ευφυία και χωρίς όρια αυτοπεποίθεση ήταν υπεύθυνα για την επιτυχία τους.

Ασφαλώς ο μεγάλος αριθμός Εβραίων στο πορνό είχε ως κίνητρο το κέρδος.Όπως οι ομόθρησκοί τους στο Χόλυγουντ παρείχαν ένα εργοστάσιο ονείρων στους Αμερικάνους, μια άδεια οθόνη όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και ναπροβληθούν τα οράματα των Εβραίων επιχειρηματιών για τις Η.Π.Α., έτσι και οι πορνοβιομήχανοι επέδειξαν ταλέντο στην κατανόηση της κοινής αισθητικής.Τι καλύτερος τρόπος να παρέχεις όνειρα και φαντασίες απ' την πορνοβιομηχανία ; Οι πορνοστάρ το 'καναν για τα φράγκα.Όπως σχολιάζει ο σκηνοθέτης Abraham H. Foxman " Εκείνοι οι Εβραίοι που μπήκαν στη βιομηχανία αυτή το 'καναν ως άτομα που κυνηγούσαν το αμερικάνικο όνειρο".

Κοσμικό σεξ

Όπως και οι αντίστοιχοι τους στο Χόλυγουντ,οι Εβραίοι που μπήκαν στο πορνό δεν το 'καναν συνήθως ως θρησκευόμενοι εκπρόσωποι. Οι πιο πολλοί σταρ και πορνοβιομήχανοι είναι Εβραίοι πολιτισμικά αλλά όχι θρησκευόμενοι.Πολλοί είναι κοσμικοί, Εβραίοι στο όνομα μόνο.ΟSturman,όμως, χαρακτηρίζεται ως Εβραίος - ήταν γενναιόδωρος ευεργέτης σε εβραϊκές φιλανθρωπίες - και ο σταρ Richard Pachecoκάποτε πήγαινε για ραβίνος.
Πολύ λίγες ή και καθόλου τσόντες έχουν φανερά Εβραϊκά θέματα, αν και ο Jeremy κάποτε προσπάθησε να συγκεντρώσει διάφορους Εβραίους πορνοστάρ να κάνει μια ταινία.Εξαίρεση είναι το Debbie Duz Dishes, όπου η Nina Hartleyπαίζει μια αχόρταγη σεξουαλικά Εβραία νοικοκυρά που το κάνει με όποιον χτυπά το κουδούνι της πόρτας.Πούλησε πολύ καλά, έβγαλε και κάνα δυο συνέχειες και προς το παρόν είναι πολύδυσεύρετη - ίσως υποδεικνύοντας μία νέα περιοχή προς εκμετάλλευση.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας ένωσης των Εβραίων φοιτητών
"υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούνεβραϊκό πορνό.Μετά από πράματα όπως εβραϊκό ημερολόγιο, Εβραίοι εργένηδες, εβραϊκό ραντεβού και εβραϊκες γιορτές ακολουθεί το "εβραϊκό πορνό" στις λίστες αναζήτησης που παρέχει το GoTo.com.

Σεξουαλικοί επαναστάτες

Υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος, πέρα από τα φράγκα, γιατί οι Εβραίοι ασχολήθηκαν με τις τσόντες ; Σίγουρα το στοιχείο της επαναστατικότητας υπάρχει.Η ταμπού και απαγορευμένη φύση του το κάνει προκλητικό.Όπως έγραψα εδώ πριν το treyf (σ.σ. φαγητό που είναι ασύμβατο με τα εβραϊκά ήθη) υποδηλώνει 'όλο τον κόσμο της απαγορευμένης σεξουαλικότητας, της σεξουαλικότητας των goyim (σ.σ. μη Εβραίων).(‘Reel Kashrut: Jewish food in film’, JQ 189 [Spring 2003]).

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο που εργάζεται μες τη βιομηχανία, γράφει ο E. Michael Jones στο περιοδικό Culture Wars (May 2003), "οι άντρες πορνοστάρ στη δεκαετία του ΄80 προήλθαν απόαναθρεμμένους ως κοσμικούς Εβραίους ενώ οι γυναίκες από Ρωμαιοκαθολικά ημερήσια σχολεία".Το καθιερωμένο σενάριο τσόνταςπροήλθε από την εβραϊκή φαντασίωση τουschtupping (σ.σ. σεξουαλικής συνεύρεσης) με την Καθολική shiksa (σ.σ. χρησιμοποιείται με αρνητική χροιά να δηλώσει τη μη εβραιοπούλα).
Επιπλέον όπως εξηγεί ο ορθόδοξος Εβραίος και κουτσομπόλης για το πορνό Luke Ford στο σάιτ του (lukeford.net): ' Η τσόντα είναι απλά μια έκφραση της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς, ενάντια στην πειθαρχημένη ζωή της υπακοής τουεβραϊκού νόμου Torah, που διακρίνει τον Εβραίο που ζει τον Ιουδαϊσμό΄.Είναι επίσης επανάσταση ενάντια στους (μεσοαστούς) γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να γίνουν δικηγόροι, γιατροί και λογιστές.Όπως το έθεσε στο σάιτ του ο πορνοστάρ Bobby Astyr, 'Είναι ένα 'δάχτυλο στον κώλο' στους θείους με τα ροζ δαχτυλίδια που μου την μπαίνανε όταν ήμουν παιδί γιατί ήθελα να γίνω μουσικός'.
Καθώς οι θρησκευτικές επιρροές ξέφτιζαν και αντικαθίστονταν από πιο εκκοσμικευμένες, οι πιο ανοιχτοί Εβραίοι του Bay Area της Καλιφόρνια,είδαν το σεξ ως μέσο προσωπικής και πολιτικής απελευθέρωσης.

Οι Η.Π.Α. παρείχαν την πιο ανοιχτή κοινωνία για τους Εβραίους, όπως υποδείκνυε η αύξηση της τσοντοβιομηχανίας.Εκείνες οι Εβραίες που έκαναν σεξ στην οθόνη σίγουρα ήρθαν σε μεγάλη αντιδιαστολή με το στερεότυπο της 'Αμερικανοεβραίας πριγκήπισας'.Ίσως (υποθέτω) να είδαν τους εαυτούς τους να εκπληρώνουν τηνυπόσχεση της απελευθέρωσης, ναχειραφετούνται από αυτό που η φεμινίστρια Betty Friedan είπε το 1963 'το στρατόπεδο συγκέντρωσης της άνεσης' του νοικοκυρεμένου σπιτιού, καθώς ξεκίνησαν ένα ταξίδι για τη γη της επαγγελίας της σκηνής της τσόντας της Ν.Καλιφόρνια.Τόνισε την οικονομική και κοινωνική ελευθερία: ήταν ελεύθεροι να διαλέξουν να μπουν, παρά να μπουν με τη βία εξαιτίας οικονομικών και άλλων συνθηκών.Μετά την ξάπλα στο κρεβάτι, μπορούσαν να σταθούν στα δυο πόδια τους, ειδικά οι γυναίκες πορνοστάρ που βγάζαν τα διπλά απ' τους άντρες.

Σεξο-επαναστάτες

Επεκτείνοντας την ανατρεπτική άποψη, η Εβραϊκή ανάμιξη στην τσοντοβιομηχανία μπορεί να ειδωθεί ως μια μεταφορική κοροϊδία σε όλο το WASP (σ.σ. λευκό αγγλοσαξωνικό καθεστώς) των Η.Π.Α.

Μερικοί πορνοστάρ είδαν τον εαυτό τους ωςμαχητές της πρώτης γραμμής στη μάχη ανάμεσα στις Χριστιανικές Η.Π.Α. και τον εκκοσμικευμένο ανθρωπισμό.Σύμφωνα με τον Ford,οι Εβραίοι τσοντοηθοποιοί συχνά καυχιόνταν για 'τη χαρά της αναρχικής ιδεολογίας τους, ως σεξουαλική αλογόμυγα του πουριτανικού τέρατος'.Η εβραϊκή ανάμιξη στο πορνό είναι αποτέλεσμα του προαιώνιου μίσους για τις Χριστιανικές Αρχές : προσπαθούν να μειώσουν την κυρίαρχη κουλτούρα στις Η.Π.Α. με την ανατροπή των ηθών.

Ο Astyr θυμάται ότι 'έπρεπε να τρέξω μακρυά από το σχολείο γιατί ήμουν Εβραίος.Ίσως να είναι η καριέρα μου ένα 'δάχτυλο στον κώλο' εκείνων των ανθρώπων'.Ο Al Goldstein, εκδότης του Screw, είπε (στο lukeford.net):

'Ο μόνος λόγος που οι Εβραίοι είναι μέσα είναι γιατί πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι χάλια.Ο Καθολικισμός είναι χάλια.Δεν πιστεύουμε στην εξουσία.'

Έτσι γίνεται ένας τρόπος να μολυνθεί ο Χριστιανισμός και, καθώς δυεισδύει στην καρδιά της μέσης Αμερικής (και σίγουρα καταναλώνεται από το ίδιο το WASP (σ.σ. βλέπε προηγουμένως), ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του γίνεται πιο έντονος.Ητσόντα δεν είναι 'αυτό που είδε ο μπάτλερ του σπιτιου', ηδονοβλεψία, αλλά, οδηγείται σε νέους ακραίους δρόμους που απλώνουν τα σύνορα της αισθητικής της.Μια που νέες σεξουαλικές στάσεις αποκαλύπτονται, η τάση να σοκάρουν (και να ψυχαγωγήσουν) γίνεται πιο φανερή.
Είναι μια περίπτωση παραδοσιακής επαναστατικής(σ.σ. τι λεει ο ποιητής, υπάρχει τέτοιος όρος - παραδοσιακή επαναστατική ! ) ανατρεπτικής ώθησης των Εβραίων των Η.Π.Α να διοχετεύεται στο σεξ παρά στην αριστερή πολιτική.Όπως οι Εβραίοι δυσανάλογα παρουσιάζονταν στα ανατρεπτικά κινήματα τόσα χρόνια, έτσι δυσανάλογα παρουσιάζονταν στην τσοντοβιομηχανία.

Οι Εβραίοι των Η.Π.Α. ήταν σεξουαλικοί επαναστάτες.Ένα μεγάλο υλικό της σεξουαλικής απελευθέρωσης γράφτηκε από τους Εβραίους.Εκείνοι στο μέτωπο του κινήματος πουανάγκασε τις Η.Π.Α. να υιοθετήσει μια πιο απελευθερωμένη άποψη του σεξ, ήταν Εβραίοι.Το ίδιο και στη δεκαετία του 1960.

Οι Wilhelm Reich, Herbert Marcuse και Paul Goodman αντικατέστησαν τον Marx, Trotsky και Lenin όπως απαιτούσε η επαναστατική ανάγνωση.Οι κεντρικές προκαταλείψεις του Reich ήταν εργασία, αγάπη και σεξ, ενώ ο Marcuseπροφήτευσε ότι μια σοσιαλιστική ουτοπία θα απελευθέρωνε τα άτομα να πετύχουν την σεξουαλική ικανοποίηση. Ο Goodman έγραψε για τις 'όμορφες πολιτισμικές συνέπειες' που θ' ακολουθούσαν από τη νομιμοποίηση: θα'εξευγένιζε όλη την τέχνη μας΄ και θα'εξανθρώπιζε την σεξουαλικότητα'. Ο Pacheco ήταν ένας Εβραίος πορνοστάρ που διάβασε τονπνευματικό γάμο του Reich για τον Freud και τον Marx (lukeford.net):

'Πριν πάρω τον πρώτο ρόλο μου σε τσόντα, πήγα σε μια οντισιόν για τσόντα με τα μαλλιά μου ως τον κώλο μου, ένα αντίγραφο του της Σεξουαλικής Επανάστασης του Wilhelm Reich στο χέρι μου φωνάζοντας για εργασία, 'αγάπη και σεξ'.

Όπως είπε ο ραβίνος Samuel H. Dresner (E. Michael Jones, ‘Rabbi Dresner’s Dilemma: Torah v. Ethnos’ Culture Wars, May 2003), 'η εβραϊκή επανάσταση ξέσπασε σε πολλά επίπεδα' ,'ενα από τα οποία είναι ο κυρίαρχος ρόλος των Εβραίων ως υποστηρικτές του σεξουαλικού πειραματισμού'.Γενικά, οι πορνοστάρ είναι μια ομάδα ανθρώπων που επιδιώκουν την επανάσταση, αυτο-ολοκλήρωση και πληθώρα σεξουαλικών σχέσεων.
Τι ντρεπόμαστε ;
Αυτή η σύντομη ματιά και ανάλυση του ρόλου και των κινήτρων πίσω από τους πορνοβιομήχανουςσκοπεύει να φωτίσει ένα παραμελημένο θέμα στηνΑμερικανοεβραϊκή ποπ κουλτούρα των Η.Π.Α.Λίγα γράφτηκαν γι' αυτό.

Βιβλία όπως του Howard M. Sachar, A History of the Jews in America (New York: Knopf, 1992)απλά αγνοούν το θέμα.Και μπορείς να στοιχηματίσεις ότι η 350η επέτειος της εισόδου των Εβραίων στις Η.Π.Α. δεν περιελάμβανε καμιά επίδειξη της εβραϊκής καινοτομίας στο πεδίο.Ακόμα και το συνήθως ανεκτικό Time Out New York ήταν πολύ καθωσπρέπει για να ασχοληθεί με αυτό, αν και το πιο εικονοπλαστικόHeeb ετοιμάζει να εκδόσει ένα τεύχος γι'αυτό.Υπό τοπρίσμα των ανεκτικών Εβραίων για το σεξ, γιατί ντρεπόμαστε για το ρόλο μας στηνπορνοβιομηχανία ; Ίσως να μην μας αρέσει, αλλά ο ρόλος των Εβραίων στο πεδίο ήταν σημαντικός και ήταν καιρός να γράψει κάποιος σοβαρά γι' αυτό.
(σ.σ. δημοσιεύθηκε στο εβραϊκό περιοδικό Jewish Quarterly 2005)

(ευχαριστούμε θερμά τον Α.Μ. για την μετάφραση και τη συνεργασία)

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης