Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

H Σχολή Θανάτου του ΝΑΤΟ ή πώς μαθαίνεται η τέχνη του πολέμου
Στο Monsanto της Πορτογαλίας, το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει ένα κέντρο μελετών. Σκοπός του είναι η αυτοαξιολόγηση και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της στρατιωτικής αποτελεσματικότητας της Συμμαχίας. Σύμφωνα με την αρχή της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (SACT), που ιδρύθηκε το 2003, ο σκοπός της είναι να εξασφαλιστεί ότι το ΝΑΤΟ, η προηγούμενη αποστολή του οποίου ήταν η απομάκρυνση μιας "σοβιετικής απειλής", σήμερα προσανατολίζεται κατάλληλα στα νέα καθήκοντά του που αφορούν στην υποστήριξη νεοαποικιακών κατακτήσεων της εποχής του "πόλεμου κατά της τρομοκρατίας".

Του Manlio Dinucci
για το γαλλικό ιστολόγιο Voltaire Network

Σε αντίθεση με ό,τι δείχνουν τα φαινόμενα, ακόμα και το ΝΑΤΟ μαθαίνει. Η Ατλαντική Συμμαχία "αντλεί πάντα τα διδάγματά της από τις αποστολές της, και αυτό το κάνουμε ήδη πράξη στη Λιβύη", παρατήρησε σε δήλωσή του ο ναύαρχος Τζέιμς Γ. Σταυρίδης, ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό, το ΝΑΤΟ έχει εφοδιαστεί με το κατάλληλο εργαλείο, που το ονόμασε"Κέντρο Ανάλυσης και Διδαγμάτων" (Joint Analysis & Lessons Learned Centre, ή JALLC): ένα είδος σχολείου όπου διδάσκονται "διδάγματα" και θα επιτρέπει στο εξής στο ΝΑΤΟ να μαθαίνει την τέχνη του πολέμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κατά την έναρξη της εκστρατείας κατά της Λιβύης, τον Μάρτιο του 2011, το JALLC έστειλε μια ομάδα αναλυτών να παρακολουθεί τις επιχειρήσεις από το κέντρο της Συμμαχικής Διοίκησης της Νάπολης. Στη συνέχεια, τα "διδάγματα" καταγράφηκαν σε μυστική έκθεση που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αντίγραφο της έκθεσης έχει στα χέρια της η εφημερίδα New York Times.

Τι ακριβώς είναι αυτό που έπρεπε να μάθουν οι σύμμαχοι, και ειδικά οι Ευρωπαίοι; Ότι ο πόλεμος κατά της Λιβύης δεν ήταν πρότυπο επιχείρησης, όπως αρχικά προσποιήθηκε η Συμμαχία, αλλά αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων σοβαρές ελλείψεις. Κατά πρώτο και κύριο λόγο, το γεγονός ότι παρατηρήθηκε δυσανάλογη εξάρτηση των Ευρωπαίων και Καναδών συμμάχων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμα και με τη βοήθεια των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ διέθετε μόνο το 40% των αεροσκαφών "ηλεκτρονικού πολέμου" που ήταν αναγκαία για την εν λόγω επιχείρηση. Οι ΗΠΑ παρείχαν στους εταίρους τους το σύνολο σχεδόν των πλέον προηγμένων πυρομαχικών για ακριβή στόχευση. 7.700 βόμβες και πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της Λιβύης (πολλά από τα οποία πιθανότατα προήλθαν από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Camp Darby κοντά στην Πίζα της Ιταλίας).

Η άμεση ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτών των ελλείψεων τονίζεται σήμερα με τρόπο εμφατικό. "Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το Πεντάγωνο να αρχίσει να προετοιμάζεται για την πρώτη φάση των στρατιωτικών επιλογών στη Συρία", αναφέρεται στην έκθεση. Ωστόσο, "μια επιχείρηση στη Συρία θα αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση από εκείνη της επτάμηνης εκστρατείας που οδήγησε στην βίαιη απομάκρυνση του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία στη Λιβύη".

Στην πραγματικότητα, οι ένοπλες δυνάμεις και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας είναι πιο αποτελεσματικά και θα είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν μέσω αεροπορικών επιδρομών. Επιπλέον, στη συριακή "αντιπολίτευση" παρατηρείται μεγαλύτερη διάχυση και ασυμβατότητα απόψεων απ' ό,τι στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του πολέμου, πράγμα που, σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, "καθιστά δυσκολότερες τις συμμαχικές προσπάθειες για τον συντονισμό με τους επαναστάτες". Κατά συνέπεια, για να επιτεθούν στη Συρία, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και ο Καναδάς θα πρέπει να "στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητες των ΗΠΑ".

Εν αναμονή αυτού και άλλων πολέμων (το Ιράν βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο), τα μέλη της Συμμαχίας και ο Καναδάς προσπαθούν να επιταχύνουν το ρυθμό βελτιστοποίησης των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων. Για τον σκοπό αυτό, τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Sigonella της Σικελίας επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία της AGS ("Συμμαχίας Επιτήρησης Εδάφους"), η οποία, μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Hawk, που επίσης έχουν εγκατασταθεί σε αυτή τη βάση, θα παρέχει στο ΝΑΤΟ ένα λεπτομερές διάγραμμα των εδαφών τα οποία θα αποτελέσουν τους στόχους της επίθεσης, επιτρέποντας συγχρόνως την χρήση κινούμενων οχημάτων. Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την ίδρυση της AGS, τον Μάρτιο, οι Eυρωπαίοι υπουργοί άμυνας συμφώνησαν σε μια "φιλόδοξη πρόταση" που αντιμετωπίζει μια άλλη αδυναμία: την έλλειψη αεροσκαφών για την προμήθεια, των μαχητικών-βομβαρδιστικών κατά τη διάρκεια πτήσεων, τα οποία αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Λιβύης διέθεσαν κατά ένα μεγάλο μέρος οι Ηνωμένες Πολιτείες.

"Συγχαρητήρια", μοιάζουν να λένε οι εκπαιδευτές στο JALLC. "Έχετε μάθει το μάθημά σας, αλλά τώρα θα πρέπει να αναλάβετε ακόμη πιο ενεργό ρόλο". Σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, "η ολοκλήρωση της αγοράς ακριβών αεροσκαφών και τεχνικού εξοπλισμού είναι πιθανό να πάρει αρκετά χρόνια". Αυτό είναι το δίδαγμα που βγήκε από τον πόλεμο στη Λιβύη. Οι "μαθητές" που περνούν το τεστ με επιτυχία θα πάνε στον επόμενο πόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης