Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ > Πολέμησε τους Γερμανούς για να πεθάνει από το κρύο…

20140107-112702.jpgΤο κείμενο αυτό δεν είναι άρθρο. Μοιάζει περισσότερο μεκραυγή απελπισίας και είμαι αναγκασμένη να το γράψω σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναβρώ τον ύπνο μου ύστερα από μια είδηση που με συγκλόνισε. Όλα όσα θα αναφέρω είναι πέρα για πέρα αληθινά όσο και θλιβερά.Τις τελευταίες μέρες των εορτών βρέθηκα στο χωριό του παππού μου, ένα μικρό χωριουδάκι της Λαμίας με περίπου χίλιους κατοίκους (κατά δική τους ομολογία).
Κάθε μου επίσκεψη εκεί είναι και μια έκπληξη μιας και αισθάνεσαι όχι απλά ότι είσαι σε άλλη χώρα αλλά ώρες

ώρες και σε άλλον πλανήτη. Τόσο διαφέρει από την αντίληψη των Αθηναίων, η αντίληψη των ντόπιων για την κοινωνία, για την πολιτική, για την επικαιρότητα και όπως έμαθα εσχάτως και για την ανθρώπινη ζωή.

Στις σύντομες επισκέψεις μου εκεί γνώρισα μεταξύ των άλλων και έναν άνθρωπο κάπως διαφορετικό. Επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο κύριο, τον μοναδικό περιπτερά του χωριού που μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή που τον είδα – παιδί ακόμα- γιατί είχε ένα μάτι.
Τον θυμόμουν και έτσι χάρηκα όταν τον ξανασυνάντησα το περασμένο καλοκαίρι. Σε μια σύντομη πρώτη συζήτηση που είχαμε και του ζήτησα αναπτήρα που δεν είχε και σπίρτα που επίσης δεν είχε μου είχε πει ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το περίπτερο τον τελευταίο καιρό λόγω της αβάσταχτης φορολογίας και αδυνατούσε να φέρει εμπόρευμα γιατί έπρεπε να το προπληρώσει -πράγμα αδύνατο. Έτσι και στα πιο ευτελή λειτουργούσε με παραγγελίες… Παρήγγειλα κι εγώ τον αναπτήρα μου και έφυγα προβληματισμένη που στο χωριό όπου όλοι μα όλοι κάθονταν στα καφενεία (οχτώ στον αριθμό) και τσακώνονταν για το αν είναι καλύτερο το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ (ναι μιλάμε για 8/2013) υπήρχε και ένας άνθρωπος που αντιμετώπιζε πρόβλημα!
Η δεύτερη επίσκεψή μου στο περίπτερο αφορούσε την επιθυμία της αδερφής μου για παγωτό. Φυσικά δεν καλύφθηκε γιατί υπήρχε μόνο ένα το οποίο σήμερα μετανιώνω απίστευτα που δεν αγόρασα. Η μέρα συνέπεσε με τον θάνατο του νεαρού που έσπρωξε ο ελεγκτής από το τρόλεϊ. Την είδηση που ήταν άγνωστη στο χωριό, την άκουσε ο περιπτεράς από την έντονη συζήτηση που είχα στο τηλέφωνο από όπου μου την μετέφεραν φίλοι από την Αθήνα. Η αντίδρασή του σε συνδυασμό με την ένταση της στιγμής με έκανε να μην μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Σηκώθηκε τρέμοντας όρθιος με κόπο και είπε φωνάζοντας βουρκωμένος ότι μας κυβερνάν προδότες και τέτοιοι τύποι παίζουν τον ρόλο των ταγματασφαλιτών! Ότι αυτός δεν πολέμησε τους Γερμανούς για να έρθουν τώρα αυτοί να σκοτώνουν τα παιδιά της Ελλάδας και ότι ο λαός πρέπει να τους κρεμάσει στο Σύνταγμα! Για την ακρίβεια είπε ” Να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα!”… Και είμαι σίγουρη πως αν ήταν 60 χρόνια νεότερος θα το έκανε.
Τον είδα ξανά ένα μήνα μετά, που ξαναπήγα στο χωριό. Ήταν βράδυ και το περίπτερο ήταν κλειστό. Ο ηλικιωμένος κύριος ήταν ξαπλωμένος σε ένα ράντζο έξω από το περίπτερο και κοιμόταν.
Αρχικά σκέφτηκα ότι… ίσως ζεσταινόταν και ποιός ξέρει; Ίσως το συνηθίζουν να κοιμούνται έξω στα χωριά όταν κάνει ζέστη!
Βέβαια… η σκέψη μου ήταν εντελώς ηλίθια και το κατάλαβα όταν παρατήρησα ότι ήταν σκεπασμένος με 2 κουβέρτες άρα δεν ζεσταινόταν! Ναι αλλά τι έκανε τότε στην μέση του πεζοδρομίου; Δεν θέλησα να τον ξυπνήσω- δεν είχα και την οικειότητα! Την επόμενη μέρα το πρωί τον είδα πάλι καθιστό στην συνηθισμένη του θέση δίπλα στο περίπτερο με την παρέα του να τα λένε σε ευχάριστο κλίμα και έμεινα ήσυχη.
Τώρα που ξαναπήγα στο χωριό βρήκα το περίπτερο κλειστό και τον παππού άφαντο. Ρώτησα κάτι θείους μου -επίσης κατοίκους Αθηνών με σπίτι στο χωριό, τι συνέβη και μου είπαν πως πέθανε.
Στεναχωρήθηκα, θυμήθηκα το ράντζο και τους ρώτησαν αν ξέραν κάτι. Ναι, μου λένε! Έκλεισε το περίπτερο και έχασε το σπίτι του και μην έχοντας τίποτε άλλο κοιμόταν το πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από το σπίτι του, δίπλα στο περίπτερο…
Κανείς από ένα ολόκληρο χωριό δεν βρέθηκε να βοηθήσει έναν παππού που είχε εμφανώς ανάγκη. Κανείς, ούτε οι φίλοι του που το πρωί του μίλαγαν σαν να μην τρέχει τίποτα! Ένας άνθρωπος που τον ξέραν όλοι ανεξαιρέτως και του μιλάγανε κάθε μέρα! Του έφτανε το ράντζο και οι 2 κουβέρτες τον Σεπτέμβρη… αλλά τον Νοέμβρη;;;
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Νιώθω ένοχη και ας μην τον ήξερα τόσο καλά. Γιατί δεν κατάλαβα από την αρχή, ώστε να κάνω κάτι! Από την άλλη δεν ζούσα εκεί ώστε να καταλάβω… 3 φορές τον είχα δει! Παράλληλα όμως νιώθω εξοργισμένη! Εξοργισμένη για όλους αυτούς που ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα! Που άφησαν έναν άνθρωπο που πολέμησε τους Γερμανούς να πολεμάει στα 90 του και με το κρύο! Για να είναι σήμερα αυτοί στα καφενεία και να τσακώνονται για το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ…
*Σήμερα, όπως φαίνεται και στην εικόνα, το μόνο που υπάρχει στο περίπτερο είναι μια μεγάλη διαφημιστική αφίσα ενεχυροδανειστηρίου… Χριστίνα Γεωργίου.


http://asimbibastosnews.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7.html?m=1
http://greeknation.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5989.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης