Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ > Η Κύπρος "ανοίγει" την αεροπορική βάση της Πάφου στα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη

Η Κυπριακή κυβέρνηση έδωσε άδεια στη ρωσική Αεροπορία να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Πρόκειται για μία απόφαση στρατηγικής σημασίας, η οποία σαφώς συνδέεται με τα γεωστρατηγικά-γεωπολιτικά συμφέροντα της Λευκωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η απόφαση ικανοποίησης του Ρωσικού αιτήματος για χρήση της αεροπορικής βάσης ελήφθη από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που έγινε υπό την Προεδρία του Ν. Αναστασιάδη και μετά από εισήγηση του υπουργού Άμυνας Φ. Φωτίου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης».
Σε πρώτη φάση θα αφορά στη στάθμευση μεταγωγικών αεροσκαφών της ρωσικής Αεροπορίας με μικρή χρήση αποθηκευτικών χώρων. Σύμφωνα με πηγές από τη Κύπρο, πρόκειται για το πρώτο βήμα ανοίγματος του αεροδιαδρόμου της βάσης της Πάφου και σε Ρωσικά μαχητικά.
Ήδη, με την απόφαση που έχει ληφθεί θα μπορούν να προσγειώνονται στην Κύπρο κατασκοπευτικά αεροσκάφη, αφού αυτά δεν εξαιρούνται από την κατηγορία των μεταγωγικών.
Σε ανύποπτο χρόνο ο υπουργός Άμυνας Φ. Φωτίου είχε δηλώσει πώς «θα λάβουμε μία απόφαση αναφορικά με τη βάση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κύπρου». Και σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η εισήγηση του, την οποία ενέκρινε και ο Κύπριος Πρόεδρος. 
Οι Ρώσοι είχαν ζητήσει για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Κύπρο, τη χρήση της αεροπορικής βάσης. Κάτι που κατέστησαν σαφές στον Ν. Αναστασιάδη για τη στρατιωτική στήριξη του νησιού σε μία περίοδο αναταραχής στην περιοχή, κυρίως από την Τουρκία, που απειλεί ακόμη και με πόλεμο στην περίπτωση εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων.
Με την παρουσία ρωσικών αεροσκαφών, ακόμη και μεταγωγικών πόσο μάλλον μαχητικών στην Κύπρο, η Τουρκία θα σκεφθεί να κάνει παραβιάσεις, ενώ με ασκήσεις στην περιοχή με συμμετοχή ρωσικών πλοίων και αεροσκαφών θα «αναχαιτισθούν» σημαντικά τα σχέδια της Τουρκίας.
Παρά τις αρχικές σκέψεις που είχαν να κάνουν κυρίως με την αντίδραση των ΗΠΑ και άλλων χωρών, η Λευκωσία αποφάσισε τελικώς να δώσει το «πράσινο φως» και να επιτρέψει την προσγείωση ρωσικών αεροσκαφών στο έδαφος της, από τη στιγμή που παρόμοια άδεια έχει δοθεί και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία.
Πρόκειται για μία σοβαρή εξέλιξη, αμφότερα ευνοϊκή, αφού αφενός συμφέρει την Κύπρο να έχει στο πλευρό της το Ρωσικό «γίγαντα» και αφετέρου τη Μόσχα να έχει πρόσβαση σε μία βάση στην «καρδιά» της ανατολικής Μεσογείου.
Έχει προηγηθεί η χορήγηση άδειας ελλιμενισμού σε ρωσικά πλοία. Μάλιστα την περίοδο αυτή βρίσκεται δεμένο στη Λεμεσό το υπερ-καταδρομικό Μέγας Πέτρος.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πώς η βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» είχε φτιαχτεί με αποκλειστικό σκοπό τη φιλοξενία αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.
Αυτό όμως ποτέ δεν έγινε και μετά το φιάσκο με τους S-300, που αντί για την Κύπρο μεταφέρθηκαν τελικώς στην Κρήτη, η υποχωριτική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση του Δόγματος του Ειναίου Αμυντικού Χώρου και το ξεσάλωμα των Τούρκων.
Η ελληνική κυβέρνηση, επι Σημίτη, κατήργησε ακόμη και την κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδας και Κύπρου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης