Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ανάλυση των πιθανοτήτων "ανάφλεξης" και γενικευμένης κρίσης γύρω από την Ελλάδα στους επόμενους μήνες!

PictureΠλησιάζει η ώρα της ανάφλεξης. Τα μέτωπα και οι αντιπαραθέσεις είναι πολλές. Η Ρωσία έχει ρίξει το γάντι στην Τουρκία σχετικά με την εκπαίδευση Τετσένων ανταρτών στο έδαφος της.

Το Ισραήλ απειλεί με πόλεμο τον Λίβανο, το Ιράν προκαλεί βγάζοντας δύο πλοία του στην Μεσόγειο, οι κούρδοι του βορείου Ιράκ αξιώνουν Εδάφη της Τουρκίας και έξοδο στην Θάλασσα.
Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν την δική τους ΑΟΖ,σε συνεργασία με την Τουρκία, ύποπτες κινήσεις του Βουλγαρικού Στρατού παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ενώ Ηφαίστειο που βράζει είναι πλέον τα Σκόπια με τις συγκρούσεις να μένονται μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανοφώνων.
Από αξιόπιστες πηγές η ομάδα του Blog Amynias ενημερώθηκε ότι λήγει ένα πολύ σοβαρό τελεσίγραφο. Το τελεσίγραφο που αφορά το αίτημα της Ρωσίας διαμέσου του Πούτιν προς την Τουρκία. «Παραδώστε μας τους Τετσένους αντάρτες που εκπαιδεύεται στα Εδάφη σας».
Το σημαντικό είναι πως η Ρωσία γνωρίζει με λεπτομέρειες την συνεργασία των Τούρκων στρατηγών με τους Τσετσένους αντάρτες όσον αφορά την εκπαίδευση των τελευταίων στους ορεινούς όγκους της Τουρκίας και την παροχή πολεμικού Υλικού.
Γνωρίζουν επίσης πως χρηματοδότες αυτής της κίνησης είναι δύο διαφορετικοί πόλοι.
Ο πρώτος από την Σαουδική Αραβία και ο 2ος από το Ιράν.
Η υψηλόβαθμη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας η οποία παίζει έναν ανεξέλεγκτο ρυθμιστικό ρόλο ως εγγυητής στην ανάπτυξη των ισλαμιστών δυνάμεων της περιοχής και προς το παρόν δεν ενδίδει στις Ρωσικές απειλές.
Picture
Στα πλαίσια των πιέσεων υποστηρικτής και σύμμαχος της Τουρκίας προς την Ρωσία βρίσκεται η Βουλγαρία, εξυπηρετώντας και αυτή με την σειρά της τα δικά της συμφέροντα.

Στην Τουρκία την ίδια χρονική στιγμή ανακύπτει ένα νέο πρόβλημα με την έμμεση και άμεση απαιτηση των Κούρδων να αξιώνουν αυτονομία και πρόσβαση στην θάλασσα.

Από την άλλη μεριά ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνης Ehud Barak δήλωσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μπορεί να επέμβουν στο νότιο Λίβανο ξανά και να εμπλακούν σε μάχες με τα ένοπλα τμήματα της Hezbollah.
Picture
Ενώ την ίδια χρονική στιγμή δύο πολεμικά σκάφη του Ιρανικού Ναυτικού πρόκειται να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ κατευθυνόμενα προς τη Συρία όπου και θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman δηλώνει πως η απόφαση του Ιράν να στείλει τα σκάφη του τόσο κοντά στο Ισραήλ αποτελεί πρόκληση και αποδεικνύει πως το «νεύρο» αλλά και η αυτοπεποίθηση του Ιράν μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Ο ίδιος προειδοποίησε τους πάντες καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί πως το Ισραήλ δεν μπορεί να αγνοεί τις προκλήσεις αυτές για πάντα.

Τις εξελίξεις που τρέχουν έρχονται να ενισχύσουν και οι Δυνάμεις δύο Αεροπλανοφόρων. Tου γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle και του Αμερικανικού USS Enterprise που βρίσκονται στην περιοχή Νοτίως και Νοτία Ανατολικά της Κρήτης. Ειδικότερα χθές Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Χώρας μας , ανακοίνωσε την ματαίωση της προγραμματισμένης για την 18η Φεβρουαρίου συνεκπαίδευσης μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle λόγω αλλαγής προγράμματος της γαλλικής δύναμης επιχειρήσεων, καθώς φαίνεται το τελευταίο να έρχεται εσπευσμένα να ενισχύσει την Δύναμη υποστήριξης στην περιοχή δίπλα από το USS Enterprise
Picture
Ηφαίστειο που βράζει είναι πλέον τα Σκόπια και η αδυναμία ελέγχου της κατάσταση μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό του VMRO του Νικόλα Γκρούεφσκι και το κόμμα των Αλβανών των Σκοπίων, την Εθνική Ένωση, μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν για δεύτερη μέρα μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών.

Και δεν φθάνουν όλα αυτά, σφήνα στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ενδιαφερομένων αμερικανικών εταιρειών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου θέτουν οι Τούρκοι και οι τουρκοκύπριοι με νεότερες δηλώσεις του φερόμενου ως υπουργού Ενέργειας του ψευδοκράτους Σουνά Ατούν. Ο Ατούν ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι οι Τουρκοκύπριοι σε συνεργασία με την Άγκυρα ως εγγυήτρια δύναμη, πρόκειται να ετοιμάσουν τη δική τους στρατηγική και να αρχίσουν τις εργασίες για τον καθορισμό της δικής τους ΑΟΖ, με σκοπό να αρχίσουν τις δικές τους έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή.

Και για να μην αφήσει οποιαδήποτε περίπτωση αμφισβήτησης των λεγόμενων του ο Σουνά Ατούν προσδιόρισε και τις περιοχές που αναφέρει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στις φυσικές πηγές γύρω από το νησί. Συμπληρώνοντας ο Σουνά Ατούν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στης κυπριακή Κυβέρνηση να παραβιάσει τα συγκεκριμένα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Την παρούσα χρονική στιγμή που οι διεθνής εξελίξεις στην γύρω περιοχή τρέχουν και το matrix των Αντιπαραθέσεων και των συμφερόντων γίνεται όλο και ποιο πολύπλοκο οι Εθνικές μας Υπηρεσίας παρατηρούν σιωπηλά και με πολύ μεγάλη προσοχή τις ύποπτες κινήσεις των στρατευμάτων της Γείτονος Βουλγαρίας και Αλβανίας.

Και ενώ η κατάσταση Γύρω και έξω από την Χώρα μας βράζει , βράζει και το εσωτερικό της, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται σοβαρή εξέλιξη στα εσωτερικά της χώρας μας με αναμονή να ξεσπάσει σοβαρό θέμα πολιτειακής κρίσης τη περίοδο της 23ης Φεβρουαρίου 2014.

Ο Στρατός μας εκπαιδεύεται εκτάκτως στην αντιμετώπιση καταστολής μιας Κοινωνικής εξέγερσης, γεγονός που δηλώνει την ανεπάρκεια των δυνάμεων Ασφαλείας.

Και από την άλλη διατηρείται μια παγερή σιωπή και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, και το ποίο περίεργο στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι όλα συμπίπτουν.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης