Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΑ: Η μεγαλύτερη (μέχρι τώρα) σφαγή χριστιανών και η δολοφονική αδιαφορία της «ευαίσθητης» Δύσης

Η χειρότερη σφαγή των χριστιανών στη Συρία μέχρι στιγμής – ολοκληρωτική, με μαζικούς τάφους, βασανισμούς μέχρι θανάτου γυναικών και παιδιών και κατεστραμμένες εκκλησίες - έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου από τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ τζιχαντιστές "αντάρτες". Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα φερέφωνα της «μαζικής ενημέρωσης», ως συνήθως, έμειναν σιωπηλά (ή στην καλύτερη περίπτωση προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν το θέμα). 
Η σφαγή πραγματοποιήθηκε στην Sadad, μια αρχαία Συριακή Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα, τόσο παλιά ώστε να αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της περιοχής είναι φτωχοί, καθώς η Sadad βρίσκεται στην απομακρυσμένη έρημο μεταξύ Χομς και Δαμασκού (περιοχές της ερήμου, και μέχρι τώρα, προφανώς τα μόνα μέρη που οι χριστιανοί της Συρίας θα μπορούσαν να αισθάνονται ασφαλείς. 600 χριστιανικές οικογένειες είχαν νωρίτερα κατέφυγαν εκεί για να βρουν καταφύγιο από τους δολοφόνους της τζιχάντ, οι οποίοι όμως, τους ακολούθησαν).

Αποτέλεσμα της αγριότητας των τζιχαντιστών, ήταν να σκοτωθούν 45 χριστιανοί - μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά -, αρκετοί να βασανιστούν μέχρι θανάτου και 14 εκκλησίες, κάποιες αρχαίες, να λεηλατηθούν και να καταστραφούν. Τα πτώματα έξι ανθρώπων από μια οικογένεια, ηλικίας από 16 έως 90 ετών, βρέθηκαν στο κάτω μέρος του ενός πηγαδιού (μια όλο και πιο κοινή μοίρα για τους "υπανθρώπους" Χριστιανούς).

Οι τζιχαντιστές γύρισαν και βίντεο με τις αγριότητες, με εκείνους που έσφαξαν να φωνάζουν την κραυγή του Ισλάμ, «Allahu Akbar». Υπάρχουν και άλλα βίντεο που δείχνουν πιο μεγάλες φρικαλεότητες.

Ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χομς και Χάμα Selwanos Boutros Alnemeh, είπε:

«Αυτό που έγινε στην Sadad αποτελεί την πιο σοβαρή και σημαντική σφαγή χριστιανών στη Συρία στη διάρκεια αυτών των 2,5 ετών. 45 αθώοι πολίτες μαρτύρησαν χωρίς λόγο, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες και παιδιά, πολλοί ρίχτηκαν σε μαζικούς τάφους. Άλλοι πολίτες απειλήθηκαν και τρομοκρατήθηκαν. 30 τραυματίστηκαν, ενώ 10 εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Για μία εβδομάδα, 1.500 οικογένειες παρέμειναν όμηροι και χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες. Μεταξύ αυτών παιδιά, ηλικιωμένοι, νέοι, άνδρες και γυναίκες .... Όλα τα σπίτια στη Sadad λεηλατήθηκαν. Οι εκκλησίες καταστράφηκαν και βεβηλώθηκαν.. Αυτό που συνέβη στη Sadad είναι η μεγαλύτερη σφαγή χριστιανών στη Συρία και η δεύτερη στη Μέση Ανατολή, μετά εκείνη στην Εκκλησία της Παναγίας της Σωτηρίας στο Ιράκ, το 2010.»

Στην ιρακινή επίθεση του 2010, τζιχαντιστές εισέβαλαν στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, σκοτώνοντας περίπου 60 χριστιανούς προσκυνητές.

Ενώ ο αρχιεπίσκοπος είπε σωστά ότι αυτή είναι η "μεγαλύτερη σφαγή χριστιανών στη Συρία", δεν είναι όμως, παρά η κορυφή του παγόβουνου της δίωξης που υφίσταται η χριστιανική μειονότητα της χώρας - συμπεριλαμβανομένων αποκεφαλισμών, βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες, απαγωγών, βιασμών και ξεριζωμού εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών – από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος.

Ένα μήνα πριν από ΤΗΝ Sadad, μια άλλη αρχαία χριστιανική περιοχή, η Ma'loula, μία από τις πολύ λίγες περιοχές στον κόσμο που ακόμα οι κάτοικοι μιλούσαν Αραμαϊκά, την γλώσσα του Ιησού Χριστού, πολιορκήθηκε από τζιχαντιστές οι οποίοι βομβάρδισαν και λεηλάτησαν εκκλησίες, εξαναγκάζοντας τους κατοίκους ή να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πεθάνουν.

Τα τελευταία λόγια ενός ανθρώπου που αρνήθηκε ήταν: «Είμαι Χριστιανός και αν θέλετε να με σκοτώσετε γι’ αυτό, δεν θα αντιταχθώ σε αυτό».

Ο αρχιεπίσκοπος κατέληξε στη δήλωσή του σχετικά με την Sadad ρωτώντας: «Φωνάζουμε για βοήθεια προς τον κόσμο, αλλά κανείς δεν μας ακούει. Πού είναι η χριστιανική συνείδηση; ​​Πού είναι η ανθρώπινη συνείδηση; ​​Πού είναι οι αδελφοί μου; Σκέφτομαι όλους εκείνους που πάσχουν σήμερα πενθώντας και θέλω να ζητήσω από όλους να προσευχηθείτε για μας».

Ο Σέρβος συγγραφέας Serge Trifkovic (και συνεκδότης του αμερικάνικου παλαιοσυντηρητικού περιοδικού ‘Chronicles’), που γνωρίζει την ισλαμική τζιχάντ – ανταποκρίθηκε στα λόγια του αρχιεπισκόπου ως εξής:

«Αυτή η έλλειψη «ανθρώπινης συνείδησης​» που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο ή στα γραφεία σύνταξης των κορυφαίων δυτικών μέσων ενημέρωσης, είναι πλέον κάτι το κατεστημένο. Απλά προσπαθήστε να ψάξετε για "Sadad" στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών ή των The New York Times. Το ίδιο στις κορυφαίες ευρωπαϊκές εφημερίδες, το CNN / BBC / RTF, "ΜΚΟ" που «υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα» κλπ.

«Το πρόβλημα, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Selwanos Boutros Alnemeh φαίνεται να αγνοεί, δεν είναι πλέον η αδιαφορία των Δυτικών ελίτ στην επικείμενη κατάρρευση του Χριστιανισμού στα εδάφη της γέννησής του, αλλά και η ενεργή, συνεχής και ανοικτή συμμετοχή τους στην εν λόγω εξαφάνιση.

«Η Κύπρος (1974) και τα Βαλκάνια (1991-9), ήταν η δοκιμή, το Ιράκ (2003 - σήμερα) η αδιάψευστη απόδειξη. Στην Συρία η κυβέρνηση Ομπάμα εξακολουθεί να στηρίζει τους ‘αντάρτες’, α, ναι, μόνο τους “μετριοπαθείς”, όπως είναι οι σφαγείς των χριστιανών του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού".

Σε ένα από τα αραβικά βίντεο που δείχνουν τις συνέπειες από τη σφαγή στη Sadad, όπως ακρωτηριασμένα πτώματα μιας οικογένειας που βρέθηκε σε ένα πηγάδι, ένας μεσήλικας άντρα συγγενής, με δάκρυα στα μάτια  λέει:

«Το πιο πολύτιμο σε όλο το σύμπαν, η οικογένειά μου, έχει πλέον φύγει, αφήνοντας με μόνο μου, αλλά δόξα τω Θεώ εξακολουθώ να περιβάλλομαι από αυτούς τους αγαπητούς ανθρώπους που παραμένουν. Θέλω να πω, αφήστε τους ανθρώπους [τους τζιχαντιστές] να επιστρέψουν στο μυαλό τους . . τα προβλήματα του κόσμου μπορούν να λυθούν μόνο με τη γνώση και μυαλό. Αρκετή παραφροσύνη, τα νεύρα των ανθρώπων είναι σπασμένα. Αρκετά, αρκετά – επιστρέψτε στο μυαλό σας. Εσείς οι άνθρωποι, εσείς οι άνθρωποι – επιστρέψτε στην ανθρωπότητα σας, αρκετά εγκλήματα».

Ως σημείο των καιρών, ένας Σύριος, ένας "ανατολικός", επικαλείται τον ορθολογισμό και την ανθρωπότητα - προϊόντα του χριστιανικού πολιτισμού - σε μια εποχή που η μετα- χριστιανική Δύση διέπεται από τίποτα άλλο παρά προπαγάνδα, φτηνό συναισθηματισμό, και βλακώδη κατήχηση.


ΚΟ: Στο πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Η πιο καταδιωκόμενη θρησκεία στον κόσμο», ο Νίκος Ράπτης, γράφει,μεταξύ άλλων,:


«Ο διωγμός κατά των χριστιανών δεν αφορά μόνο τη Συρία. Στο Ιράκ, το Πακιστάν, τη Νιγηρία, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Κίνα, το Βιετνάμ, τη Βόρειο Κορέα κ.λπ. ο αντιχριστιανισμός εγκαθίσταται ως ένα μόνιμο χαρακτηριστικό της διεθνούς πραγματικότητας. Πρόσφατα ο πρίγκιπας Κάρολος προειδοποίησε πως ο χριστιανισμός κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τη γενέτειρά του, τη Μέση Ανατολή. Η βρετανική κεντροαριστερή εφημερίδα Γκάρντιαν χαρακτήρισε τους διωγμούς κατά των χριστιανών «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»….Γιατί αυτό; Αναφέρονται λόγοι κοινωνικοί, ιδεολογικοί, ιστορικοί, γεωπολιτικοί, οικονομικοί, πολιτισμικοί κ.ο.κ. Οι πάντες όμως συμφωνούν πως στους παράγοντες που διευκολύνουν το διωγμό των χριστιανών εξέχουσα θέση καταλαμβάνει η αδιαφορία των ομοθρήσκων τους στη δύση. Ναι, καλά το καταλάβατε: ανάμεσα στις αιτίες που 200 εκατομμύρια χριστιανοί καταδιώκονται (απολύονται, διώχνονται από τις γειτονιές τους, φυλακίζονται, κακοποιούνται, δολοφονούνται) για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, είναι που εμείς στη δύση, δεν δίνουμε δεκάρα. Δεν είμαστε αμέτοχοι, αλλά συμμέτοχοι».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης