Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Για να παντρευτεί κάποιος μετανάστης στο Ισραήλ, πρέπει να αποδείξει την εβραϊκή καταγωγή του ενώπιον του Αρχιραβινάτου

Για να παντρευτεί κάποιος μετανάστης στο Ισραήλ, πρέπει να αποδείξει την εβραϊκή καταγωγή του ενώπιον του Αρχιραβινάτου
Μια συνεχιζόμενη αψιμαχία μεταξύ Εβραίων ηγετών στην Αμερική και το Ισραήλ κατά λάθος αποκάλυψε το - μέχρι τώρα - μυστικό έργο πίσω από τους νόμους για το γάμο στο Ισραήλ, που απαγορεύουν τον γάμο μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων και που εξασφαλίζουν την εβραϊκή φυλετική καθαρότητα. 

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε αρχικά στην ισραηλινή ιστοσελίδα ‘Jewish Telegraphic Agency’ και στη συνέχεια αναδημοσιεύθηκε στους ‘Times of Israel’, «για να παντρευτούν στο Ισραήλ οι μετανάστες πρέπει να αποδείξουν την εβραϊκή καταγωγή τους στο Ανώτατο Ραββινάτο της χώρας».


Οι άνθρωποι που θέλουν να παντρευτούν στο Ισραήλ θα πρέπει, σύμφωνα με το άρθρο, «να μπορούν να εξασφαλίσουν μια επιστολή από τους ραβίνους της πατρίδας τους ή να παρουσιάσουν τα πιστοποιητικά του εβραϊκού γάμου των γονέων τους». Μερικές φορές φέρνουν ακόμη μια γιαγιά που μιλάει γίντις ενώπιον ενός ραβινικού δικαστηρίου». 
Αυτός ο "ραβίνος από την πατρίδα" μπορεί να είναι σε κάθε έθνος σε όλο τον κόσμο – καθώς όλοι οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα διαμονής στο Ισραήλ, ταυτόχρονα. 


Ωστόσο, όλοι οι ισχυρισμοί πρέπει να περάσουν από έναν ραβίνο στο Ισραήλ, που ονομάζεται από το JTA και τους Times of Israel, ως ραβίνος Itamar Tubul, και εικονίζεται παρακάτω. 

Το όνομά του έχει προκύψει μετά από μια διαφωνία σχετικά με τα διαπιστευτήρια ενός ραβίνου στην Αμερική. 
Σύμφωνα με τους Times of Israel: 
Ο 35χρονος Tubul, είναι ο γλυκομίλητος ραβίνος ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος προσωπικής κατάστασης του Αρχιραβινάτου - μια δουλειά που τον τοποθετεί στο κέντρο μιας κρίσης μεταξύ του Γενικού Ραβινάτου και της Αμερικάνικης Μοντέρνας Ορθόδοξης Ιουδαϊκής κοινότητας. 
Τον Οκτώβριο, ο Tubul απέρριψε μιας επιστολή απόδειξης του Ιουδαϊσμού του Avi Weiss, ενός φιλελεύθερου ορθόδοξου ραβίνου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε ευρεία οργή ​​καθώς ο Weiss, ένας παλιός ηγέτης συναγωγής στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει βεβαιώσει την Εβραϊκότητα πολλών Ισραηλινών μεταναστών στο παρελθόν, η αξιοπιστία του οποίου ξαφνικά τέθηκε υπό αμφισβήτηση. 

Ο Tubul απέρριψε την επιστολή Weiss (φωτο) καθώς δύο μέλη του Ραβινικού Συμβουλίου της Αμερικής, η Μοντέρνα Ορθόδοξη Ραββινική οργάνωση της οποίας ο Weiss είναι ένα μακροχρόνιο μέλος, αμφισβήτησε τη δέσμευση του Weiss στον Ορθόδοξο Ιουδαϊκό νόμο. 
«Είπαν ότι υπήρχαν προβλήματα με την κοσμοθεωρία του», είπε ο Tubul στην JTA. «Το σύστημά του ήγειρε αμφιβολίες όσον αφορά τη μη απόκλιση του από αυτό που είναι αποδεκτό σε θέματα αποδείξεως του Ιουδαϊσμού και προσωπικής κατάστασης». 
Ο Tubul έκανε αυτές τις συστάσεις, στηριζόμενος σε ένα δίκτυο προσωπικών επαφών. Το πρώτο βήμα του είναι να συνεννοηθεί με εννέα ραβινικά δικαστήρια των ΗΠΑ που είναι εγκεκριμένα από το Αρχιραβινάτο. 
Μετά την προσκόμιση των συστάσεων, ο Tubul αποδέχεται ή απορρίπτει την επιστολή. Ο Tubul είπε στο JTA ότι αλληλογραφεί με τουλάχιστον τρεις ραβίνους για κάθε αμερικάνικη επιστολή που ερευνά και ποτέ δεν απορρίπτει μια επιστολή που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε μια αρχική αρνητική σύσταση. 
 ************** 

Οι «μόνο Εβραίοι» (only Jews) νόμοι για τον γάμο 
Ο «Παγκόσμιος Χάρτης για την Ελευθερία του Γάμου» είναι μια ετήσια έκθεση που συντάσσει η εβραϊκή οργάνωση ‘Hiddush-Freedom of Religion for Israel’ που εξετάζει και συγκρίνει την κατάσταση της ελευθερίας του γάμου σε όλο τον κόσμο . 
Σύμφωνα με τον εν λόγω οργανισμό, ο «κύριος και ο αρχικός σκοπός του χάρτη είναι να ερευνήσει την θέση του Ισραήλ σχετικά με την ελευθερία του γάμου σε σύγκριση με τα παγκόσμια πρότυπα». 
Το συμπέρασμα αυτής της οργάνωσης είναι ότι το Ισραήλ «κατατάσσεται μεταξύ μερικών από τις πιο φονταμενταλιστικές χώρες του ισλαμικού κόσμου για το θέμα αυτό». 
Η οργάνωση λέει τα εξής για τους νόμους του γάμου του Ισραήλ : 
- Μόνο οι αναγνωρισμένες θρησκευτικές τελετές γάμου επιτρέπονται. 
- Για τους Εβραίους, μόνο οι γάμοι που γίνονται σύμφωνα με τις αυστηρές ορθόδοξες προδιαγραφές γίνονται δεκτοί. 
- Δεν υπάρχει επιλογή για πολιτικό γάμο ή διαθρησκευτικό γάμο. 
- Οι 300.000 πολίτες που ορίζονται ως «χωρίς θρησκεία» δεν είναι σε θέση να παντρευτούν στη χώρα. 
- Η ισραηλινή νομοθεσία επιτρέπει μόνο θρησκευτικούς γάμουςπου βασίζονται σε θρησκευτική μαρτυρία και δεν επιτρέπει τον πολιτικό γάμο. 

- Μεταξύ του εβραϊκού πληθυσμού, το Αρχιραβινάτο, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τα ορθόδοξα ιουδαϊκά πρότυπα, έχει το μονοπώλιο για το γάμο. 
- Μόνο εκείνοι που αναγνωρίζονται ως Εβραίοι, σύμφωνα με την ορθόδοξη εβραϊκή νομοθεσία μπορούν να παντρευτούν στο Ισραήλ. 
- Τα μέλη άλλων θρησκειών μπορούν να παντρευτούν μόνο συζύγους της θρησκείας τους και μόνο από τη δική τους αναγνωρισμένη θρησκευτική αρχή. 
- Το αποτέλεσμα είναι ότι διαθρησκευτικοί ή μη – θρησκευτικοί γάμοι δεν επιτρέπονται. 
- Ο Νόμος της Επιστροφής επιτρέπει μέχρι και στους απογόνους τους δεύτερης γενιάς των Εβραίων και των συζύγων τους να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ και να λάβουν την ιθαγένεια, αλλά τους αποτρέπει από το να παντρευτούν. 
- Αυτό ισχύει επίσης για τα άτομα των οποίων οι πατέρες ή οι παππούδες είναι Εβραίοι, αλλά η μητέρα ή η γιαγιά τους δεν είναι.Έχουν αποκλειστεί λόγω του ορθόδοξου εβραϊκού νόμου που ορίζει ότι ο Ιουδαϊσμός καθορίζεται από τη μητέρα. 
- Υπάρχουν επίσης άτομα που είναι Εβραίοι, σύμφωνα με το Ορθόδοξο δίκαιο, αλλά που χάνουν τα δικαιώματα γάμου τους σε ορισμένες περιπτώσεις . 
- Εκείνοι που ορίζονται από τις ραβινικές αρχές ως παράνομοι (γεννημένοι από γυναίκες που συνέλαβαν από άντρα ο οποίος δεν είναι ο σύζυγός τους) θεωρούνται μη επιλέξιμοι το γάμο. 
- Οι διαζευγμένες γυναίκες δεν επιτρέπεται να παντρευτούν άνδρες που φέρουν οποιαδήποτε από τα παραδοσιακά ονόματα της οικογένειας «Cohen» (που δηλώνει οικογένειες που θεωρούνται ότι είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ισραηλιτών ιερέων και οι οποίοι, από το νόμο, απαγορεύεται να παντρευτούν διαζευγμένες και προσήλυτες). 
- Το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίζει μόνο εβραϊκούς γάμους που τελέστηκαν από αναγνωρισμένους Ορθόδοξους Ραβίνους. 
- Οι γάμοι που πραγματοποιούνται από ραβίνους κάθε άλλου κλάδου του ιουδαϊσμού (Μεταρρυθμισμένος, Συντηρητικός, Ανασυγκροτικός, Ανανεωτικός) δεν αναγνωρίζονται. 
- Ο Νόμος της Επιστροφής αναγνωρίζει προσήλυτους που προσηλυτίστηκαν μέσω μη - Ορθόδοξης τελετής. Τους επιτρέπεται να λαμβάνουν ισραηλινή υπηκοότητα, αλλά το Αρχιραβινάτο δεν τους αναγνωρίζει ως Εβραίους και δεν τους θεωρούν επιλέξιμους για τον εβραϊκό γάμο. 
- Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση στην οποία όσοι ασπάστηκαν τον Ιουδαϊσμό, μέσω προοδευτικών κινημάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, Ορθόδοξοι προσήλυτοι που προσηλυτίστηκαν από Μοντέρνους ορθόδοξους Ραβίνους, δεν μπορούν να παντρευτούν στο Ισραήλ. 
- Λόγω αποφάσεων του Ισραηλινού Ανώτατου Δικαστηρίου της δεκαετίας του 1960, το Υπουργείο Εσωτερικών καταγράφει και αποδέχεται πολιτικούς γάμους που πραγματοποιούνται στοεξωτερικό. 
- Το ζήτημα του κύρους των πολιτικών γάμων που έγιναν στο εξωτερικό, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί στο Ισραήλ και υπάρχουν πολλές αντιφατικές απόψεις και αποφάσεις για το θέμα αυτό. 
- Το Ισραήλ ήταν η μόνη δυτική χώρα που έλαβε βαθμό "0" από την κατάταξη του Hiddush, και πήρε την θέση του ανάμεσα στην παρέα χωρών όπως: το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν, ηΣαουδική Αραβία και το Σουδάν σε σχέση με τους νόμους του γάμου. 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 
redskywarning.blogspot
http://elladanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης