Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Διαιρέστε δια του τρία την χρονική περίοδο Κόσσοβο - Γεωργία


Τουρκία: Ναι της Βουλής για εισβολή σε Συρία-CHP:"Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο"! 


H τουρκική Βουλή αποφάσισε ύστερα από ψηφοφορία να επιτρέψει στον τουρκικό Στρατό να πραγματοποιεί καταδρομικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα όπως αναφέρεται στο κείμενο των τουρκικών ΜΜΕ πρόκειται όμως ασφαλώς για περίπτωση εν δυνάμει εισβολής εάν πάρει και την  έγκριση του εθνικού συμβούλιου ασφαλείας. 
Από την ψηφοφορία «ναι» ψήφισαν 286 βουλευτές και «όχι» 92 από τους παρόντες στη βουλή η οποία αριθμεί 550 μέλη.
Αρνητικά ψήφισαν τα μέλη του ρεπουμπλικανικού κόμματος της αντιπολίτευσης κόμματος (CHP) αλλά και του κόμματος για την ειρήνη και την δημοκρατία (BDP). Το αίτημα προς ψήφιση έφερε το κυβερνητικό κόμμα AKP και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.
"Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο με αυτή την απόφαση"!
Η ηγέτης του κόμματος CHP Muharrem İnce επέκρινε σε έντονους τόνους την άδεια της τουρκικής βουλής για εισβολή τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος λέγοντας πως αυτό θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο.
«Η απόφαση αυτή δεν έχει όρια» είπε ο İnce «Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο με αυτή»,συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.
Επιπρόσθετα ο İnce είπε για τη διαδικασία της ψηφοφορίας: «Γιατί πρέπει να κρύψετε από τον τουρκικό λαό αυτό που συνέβη σήμερα εδώ; Θα είναι τα παιδιά σας που θα πάνε στο πόλεμο; Ο λαός δεν πρόκειται να μάθει τους λόγους που στείλατε τα παιδιά του στον πόλεμο» είπε.
"Αλλά ούτε και τα όρια της απόφασης δεν είναι ξεκάθαρα. Πήρατε μια απόφαση καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις επέμβουν σε ξένες χώρες. Ποιες είναι αυτές οι χώρες;" συμπλήρωσε ο αρχηγός του κόμματος CHP.
"Αποφασίστε με ποιον θέλετε να είστε"
Από την πλευρά του ο Nurettin Canikli από το κυβερνητικό κόμμα AKP  δήλωσε στη συζητητή:
«Ο καθένας πρέπει να να αποφασίσει με ποια πλευρά είναι. Τάσσεστε υπέρ της Τουρκίας ή με τον σκληρό al-Assad; Τάσσεστε με τον Al-Assad που βομβαρδίζει όλους του ανθρώπους ανεξάρτητα τι ηλικία έχουν; Εσείς πρέπει να αποφασίσετε. Ο Σύρος υπουργός είπε: «το κάναμε και απολογούμαστε για αυτό», αλλά κάποιος άλλος είπε ότι «όχι η Συρία δεν το έκανε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα μας». 
Το κείμενο της απόφασης κατά πλειοψηφία της τουρκικής βουλής:
«Η αρνητική επίπτωση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία στην εθνική μας ασφάλεια όπως και στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια διαπιστώνεται ότι αυξάνεται.
Ως μέρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου επιθετικές ενέργειες έχουν γίνει εναντίον εδαφών της χώρας μας. Αυτές οι επιχειρήσεις συνεχίζονται παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και διπλωματικές πρωτοβουλίες από την πλευρά μας.
Επιθετικές κινήσεις οι οποίες κατευθύνονται εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας βρίσκονται στο κατώφλι μιας ένοπλης επίθεσης.
Η κατάσταση έφτασε σε ένα σημείο το οποίο παρουσιάζει σοβαρές απειλές και κίνδυνο στην εθνική μας ασφάλεια.
Κατόπιν των ανωτέρω, έχει δημιουργηθεί η ανάγκη να δράσουμε αστραπιαία και να λάβουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις έναντι σε κάθε επιπρόσθετο κίνδυνο και απειλή η οποία μπορεί να κατευθυνθεί εναντίον της χώρας μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με την προϋπόθεση ότι η έκταση, η ποσότητα και ο χρόνος θα προσδιοριστούν και αποφασιστούν από την κυβέρνηση, καταθέτουμε σύμφωνα με το άρθρο 92 του Συντάγματος άδεια διάρκειας ενός έτους για να πραγματοποιήσουμε τις κατάλληλες προετοιμασίεςαποστολής τουρκικών στρατευμάτων σε ξένες χώρες και η άδεια αυτή έχει δεσμευτικό χαρακτήρα σύμφωνα με τις αιτιώδεις αρχές οι οποίες θα καθοριστούν από την κυβέρνηση». 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης