Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

36 χρόνια μετά οι Κύπριοι φοιτητές τιμούν τους Ελλαδίτες βετεράνους της Κύπρου για την αυτοθυσία τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974.


Για μία ακόμη φορά η ΠΕΟΦ (Παγκύπρια ενιαία Οργάνωση Φοιτητών)έδειξε την ανωτερότητα και το ήθος της.
36 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή οι Κύπριοι φοιτητές της Θεσσαλονίκης ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ τους Ελλαδίτες Βετεράνους που πολέμησαν το 1974.


Την Τετάρτη 26 Μαϊου 2010 σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη η ΠΕΟΦ τίμησε τον πρόεδρο των "Βετεράνων Κύπρου 1974" κ. Νικόλαο Αργυρόπουλο και στο πρόσωπό του όλους τους Ελλαδίτες μαχητές που βρέθηκαν στην Κύπρο το 1974 τόσο αυτούς που επέζησαν, όσο και αυτούς που είναι ακόμη αγνοούμενοι αλλά και ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ αντιστεκόμενοι στην τουρκική εισβολή.

Η ομιλία του κ.Αργυρόπουλου ειλικρινά συγκλόνισε και έκανε τις καρδιές όλων να ραγίσουν. Δεκάδες τα περιστατικά στις μάχες όπου οι Ελλαδίτες στρατιώτες και αξιωματικοί, αδιαφορώντας πολλές φορές για τις προδοτικές εντολές των ανωτέρων τους για "εκεχειρία" (εκεχειρία που συστηματικά παραβίαζαν οι Τούρκοι για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο) αντέδρασαν με τις λιγοστές τους δυνάμεις και με αυτοθυσία στάθηκαν ανάχωμα στην εισβολή του Αττίλα.

Τούρκοι αλεξιπτωτιστές

1. Στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους άνδρες της ΕΛΔΥΚ που υπερασπίστηκαν το στρατόπεδό τους με μοναδική αυτοθυσία μέχρι να καούν ομαδικά από βόμβες ναπάλμ που έριξαν τουρκικά αεροπλάνα. Μαζί τους μία Κύπρια γερόντισσα η Καλλιόπη Αβραάμ, η οποία καθόλο το διάστημα των μαχών προμήθευε τους Ελλαδίτες στρατιώτες με τρόφιμα και νερό. Κάηκε και αυτή από Ναπάλμ μαζί με τους εβδομήντα στρατιώτες, μαζί "με τα 70 παιδιά της".

Ελληνικό στρατόπεδο καταληφθέν υπό των Τούρκων.

Πολλά ακόμη παραδείγματα ακολούθησαν:

2. Οι Ελλαδίτες επιστρέφουν στην Κύπρο για να πολεμήσουν.
Στο πλοίο που μετέφερε 400 περίπου Ελλαδίτες στρατιώτες που είχαν ολοκληρώσει τη θητεία τους στην Κύπρο και επέστρεφαν στην Ελλάδα για να απολυθούν έφθασε η είδηση της Τουρκικής εισβολής ενώ έπλεαν έξω από τη Ρόδο.
Μετά από αίτημα των ιδίων των στρατιωτών και συμφωνία του Αντισυνταγματάρχη τους Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου, οι 400 ελλαδίτες στρατιώτες επέλεξαν να επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο για να πολεμήσουν και να στηρίξουν τους νεοφερμένους και άπειρους Ελλαδίτες στρατιώτες που είχαν φτάσει στην Κύπρο για να τους αντικαταστήσουν μόλις την προηγούμενη ημέρα.

Σπάνια φωτογραφία τραβηγμένη με τηλεφακό. Ανδρες της ΕΛΔΥΚ επιτίθενται εναντίον Τούρκων αλεξιπτωτιστών στο Κιόνελι.
3. Ο Χανδρινός προκαλεί ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ στον εχθρό.
Ο κυβερνήτης του προαναφερθέντος Ελληνικού σκάφους Πλωτάρχης Ελευθέριος Χανδρινός παρά το ότι δεν είχε διαταγή να εμπλακεί στον πόλεμο, επιτέθηκε και κατέστρεψε την οχυρωματική θέση Μούταλος έξω από την Πάφο (όπου ήταν άρτια εξοπλισμένοι Τουρκοκύπριοι περιμένοντας τον Τουρκικό στρατό για να ενωθούν) και έτσι μπόρεσαν στη συνέχεια να την καταλάβουν οι Ελληνικές δυνάμεις.

Τα πυρομαχικά του προαναφερθέντος ελληνικού σκάφους έχουν τελειώσει και είναι πλέον δεδομένο ότι θα το καταστρέψουν οι Τούρκοι κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο πολυμήχανος Πλωτάρχης Χανδρινός σαν άλλος Οδυσσέας επιλέγει να φύγει από την νότια μεριά της Κύπρου (συνεχίζοντας νότια της Κρήτης) και έτσισώζει το σκάφος του από βέβαια βύθιση επιστρέφοντάς τοαλώβητο μαζί με το πλήρωμά του στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι έχοντας πληροφορηθεί την επίθεση από "ελληνικό στόλο" στέλνουν στην περιοχή 3 τουρκικά αντιτορπιλικά (το Κοτζιάτεπε, το Αντάτεπε και το Τσακμάκ) και τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα.

Τα τουρκικά αεροπλάνα εκλαμβάνουν τα τουρκικά σκάφη ως "Ελληνικά που είχαν σηκώσει την τουρκική σημαία" και τα βομβαρδίζουν!
Αποτέλεσμα: το Κοτζιάτεπε ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ, το Αντάτεπε καταστρέφεται ολοσχερώς και το Τσακμάκ να βγαίνει εκτός μάχης!
Επιπλέον τα Τουρκικά σκάφη καταρρίπτουν 4 Τουρκικά αεροπλάνα!

Το καταληφθέν τουρκικό άρμα Μ 47 με ελληνικό πλέον πλήρωμα που σκόρπισε τον όλεθρο στους Τούρκους.
4. Έλληνες καταλαμβάνουν τουρκικό άρμα και ΔΙΑΛΥΟΥΝ με αυτό 2 επιλαρχίες τουρκικών αρμάτων.
Σε μία άλλη περίπτωση άνδρες του 286 Ελληνικού Μηχ/του Τάγματος Πεζικού κατέλαβαν Τουρκικό άρμα Μ47 (και ένα Μ113) και αιχμαλώτισαν τους άνδρες των.
Στη συνέχεια το άρμα Μ47 (που συνέχισε να φέρει Τουρκικά χαρακτηριστικά) επανδρώνεται από τους λοχία Κων/νο Δρόσο, λοχία Ανδρεα Κριθάρη, στρατιώτη Νικόλαο Τούντα και τον Κύπριο στρατιώτη Ανδρέα Κουδουνά.
Το τετραμελές Ελληνικό πλήρωμα του καταληφθέντος Μ47κατόρθωσε να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟ του αρχικά 1 επιλαρχίατουρκικών τεθωρακισμένων (χτυπώντας τα ένα ένα και αλλάζοντας διαρκώς θέση).
Στη συνέχεια αντιμετωπίζει και δεύτερη τουρκική επιλαρχία τεθωρακισμένων -συνολικά γύρω στα 100 Τουρκικά άρματα(εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το άρμα τους συνέχισε να φέρει τουρκικά χαρακτηριστικά έμπαιναν ανάμεσα στα τουρκικά άρματα και τα διέλυαν).
Έτσι η τουρκική προέλαση σταμάτησε με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος σε χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείψουν έγκαιρα την περιοχή. Το απίστευτο του εγχειρήματος είναι ότι μετά την αδιανόητη δολιοφθορά οι 4 στρατιώτες κατόρθωσαν να επιστρέψουν πίσω στη επιλαρχία τους και με το άρμα τους ανέπαφο!

Στην ιστοσελίδαhttp://www.agnooumenoi74.gr/persons/Kouroupis%20_gr.htm
αξίζει να διαβάσετε την ιστορία του Συνταγματάρχη του Παύλου Κουρούπη. Μετά την ηρωική του αντίσταση με τους στρατιώτες του (σε αναλογία 1 προς 7 και παρά την τουρκική υπεροπλία υλικού)παραμένει ακόμη και σήμερα αγνοούμενος.

Για περιστατικά απίστευτου ηρωισμού και μοναδικής αυτοθυσίας, για ένα ακόμη "Λεωνίδα που φύλαξε με τους 300 τις Θερμοπύλες", είπε ο κ. Αργυρόπουλος, δεν έχει ακουστεί ούτε μία λέξη στα Ελληνικά σχολεία. Κάποιοι επιδιώκουν να μην μάθουν ποτέ οι Έλληνες νέοι για τον ηρωισμό της φυλής μας.

Πως μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να τονίζουμε την φιλία μας με τους γείτονες είπε ο κ. Αργυρόπουλος όταν η Τουρκία δεν απελευθερώνει τους αιχμάλωτους πολέμου της τουρκικής Εισβολής;

Δεν είναι "αγνοούμενοι" είπε ο κ Αργυρόπουλος.
Είναι "αγνοημένοι" από την Ελληνική Πολιτεία.
Τα παλικάρια αυτά είναι ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ (με όλα τα δικαιώματα που αυτό συνεπάγεται από τις διεθνείς συμβάσεις).
Είναι δυνατόν 36 χρόνια μετά να υπάρχουν ακόμη αιχμάλωτοι πολέμου;
Πως είναι δυνατόν να ξεχνάμε τα παιδιά μας και να αδιαφορούμε για αυτά εν ονόματι της υποτιθέμενης καλής γειτονίας με τους Τούρκους;

Ακούγοντας την ομιλία του κ.Αργυρόπουλου "μεταλάβαμε" από την καρδιά και την ψυχή ενός πολεμιστή, από μία καρδιά που χτυπάει με τα ιδανικά της φυλής μας, το Χριστό και την Ελλάδα.

από το Αντιπαρακμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης