Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Το διπλωματικό πόκερ στα σύνορα με την Συρία και οι πιθανότητες κλιμάκωσης των Τουρκικών επιχειρήσεων


40 νεκροί Σύροι στρατιώτες απο το συνεχιζόμενο και σήμερα  μπαράζ του Τουρκικού πυροβολικού σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Μετά τις βολές του Τουρκικού πυροβολικού στην Συρία, έχουν ήδη τρέξει εξελίξεις που καθιστούν την όλη κατάσταση στα ΤουρκοΣυριακά σύνορα απολύτως ρευστή.

Το τουρκικό κοινοβούλιο έχει ήδη φέρει προς έγκριση στη βουλή εντολή για στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση. Η εντολή αφορούσε τόσο τη Συρία όσο και την διαμορφωθείσα κατάσταση με το Ιράκ. Σε περίπτωση που δοθεί η άδεια από το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν επιχειρήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σίγουρα θα έχουμε και γενικευμένη εκδήλωση επιθέσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το ΝΑΤΟ το οποίο και αργά το βράδυ συνεδρίασε με αφορμή το ζήτημα αυτό και δεν ενεργοποίησε το άρθρο 4 περί "συμμαχικής συνδρομής" καθώς είναι απόλυτα σίγουρο πως η Ουάσιγκτον δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο τώρα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ ενώ επιπλέον αυτού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν ήταν ή όχι προβοκάτσια η έκρηξη όλμου στην Τουρκική κωμόπολη. Άλλωστε η βολή όλμου προήρθε από περιοχή που δεν ελέγχεται πλέον απο τα Συριακά στρατεύματα αλλά από τους Κούρδους. Όλα δείχνουν ότι ήταν μια προσπάθεια των ισλαμιστών να βάλουν στο κόλπο την Τουρκία καθώς έχουν αρχίσει και χάνουν έδαφος μετά την αντεπίθεση των στρατευμάτων του Συριακού καθεστώτος.

 Ωστόσο αν και εφόσον η Τουρκία αποφασίσει να κλιμακώσει την επίθεση της στη Συρία το πιθανότερο είναι ότι οι τούρκικες χερσαίες δυνάμεις θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν περιοχές στην παραμεθόριο με πρόσχημα την δημιουργία ουδέτερης ζώνης για τους αμάχους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί και η Τουρκική αεροπορία παρά την ήδη κακή εμπειρία της από την Συριακή αεράμυνα. Το πυροβολικό της Τουρκίας σήμερα βομβάρδισε μεταξύ άλλων στόχων και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη πόλη Ιdlib που είναι βάση ανεφοδιασμού πολεμικών ελικοπτέρων Mil Mi-24 και Mi-17..Ήδη στην μεθόριο μεταφέρονται δυνάμεις τόσο από την Τουρκία όσο και από την Συρία. Οι Τούρκοι μεταφέρουν οχήματα προσωπικό και τεθωρακισμένα. Το τουρκικό πυροβολικό νωρίτερα έβαλλε μπαράζ πυρών  προετοιμάζοντας το έδαφος για μια χερσαία επίθεση χωρίς σοβαρή αντίδραση από την συριακή πλευρά πέρα από μερικές σποραδικές βολές πυροβολικού.

Μετά την συνεδρίαση του ΝΑΤΟ εξεδόθη ανακοίνωση ως ακολούθως. "Είχαμε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ξεκάθαρη – παρούσα απειλή για την ασφάλεια ενός εκ των συμμάχων κάτι που αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας και το οποίος καταδικάζουμε έντονα. Η Συμμαχία συνεχίζει να συμπαραστέκεται στην Τουρκία και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον συμμάχου, καλώντας το συριακό καθεστώς να βάλει τέλος στις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου".


Η Τουρκία λοιπόν δεν έχει πάρει την απαραίτητη κάλυψη από το ΝΑΤΟ, όχι αυτή που θα ήθελε τουλάχιστον και παρόλο ότι στα σύνορα συγκέντρωσε ήδη αρκετά μεγάλο αριθμό δυνάμεων δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα κλιμακώσει τις επιθέσεις της.

Η Συριακή κυβέρνηση από την πλευρά της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο των Τούρκων πολιτών και δήλωσε πως θα κάνει έρευνα για το ποιός είναι υπεύθυνος για αυτή την επίθεση αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο όλμος εβλήθη από αντικαθεστωτικούς. Ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζοαμπί δήλωσε ότι η χώρα του σέβεται την εδαφική κυριαρχία των γειτονικών χωρών. Κάλεσε επίσης και τις άλλες χώρες να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας ελέγχοντας τα σύνορα τους και σταματώντας την είσοδο στο συριακό έδαφος ένοπλων ομάδων.

Το δε Συριακό παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε πως από τα πυρά του Τουρκικού πυροβολικού σκοτώθηκαν Σύροι στρατιώτες που βρίσκονταν σε συριακή θέση κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ στην περιοχή των συνόρων. Το Αλ Τζαζίρα έκανε λόγο για 40 νεκρούς στρατιώτες ενώ το Τουρκικό πυροβολικό συνεχίζει απο νωρίς το πρωί το βομβαρδισμό της περιοχής Τελ Αμπιάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους.


ΑΜΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης