Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

To λάθος (;;;)με τους δικαστικούς


Είναι κοινό μυστικό ότι η δυσαρέσκεια των δικαστικών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Έρχεται δε σε μία περίοδο που η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο των κατά πολύ περισσότερο πληγέντων από αυτή την κρίση συμπατριωτών μας, όπως είναι οι άνεργοι και οι άεργοι. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η επιλογή ρήξης που υιοθέτησε η κυβέρνηση ούτε έξυπνη είναι ούτε και δίκαιη. 


Ας ξεκινήσουμε από το δίκαιο του πράγματος. Ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι οι δικαστές δεν είναι μέλη αυτής της κοινωνίας. Ούτε ότι ένα μέρος τους δεν είχε δώσει στο παρελθόν δικαιώματα στον λαό να σκανδαλίζεται. Παρ΄ όλα αυτά, η εμπιστοσύνη του λαού στην Δικαιοσύνη παραμένει. Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι από τους λίγους θεσμούς στον οποίο μπορεί να στηριχθεί. Κι η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών είναι αδέκαστη. Είναι άνθρωποι μιας ιδιαίτερης αντίληψης κι αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να είναι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. 

Με το να βάλει η κυβέρνηση στο ζύγι τους μισθούς τους, όπως και τους μισθούς των υπολοίπων των ειδικών μισθολογίων, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο απ΄ το να προκαλέσει την οργή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Εδώ δημιουργείται, βέβαια, ένα μέγα θέμα που έχει σχέση και με το Σύνταγμα της χώρας. Οι δικαστές δεν μπορεί να απεργούν και πολύ περισσότερο να εκθέτουν με αυτό τον τρόπο το κράτος. Οι δικαστές δεν είναι οι οποιοιδήποτε εργαζόμενοι. Είναι λειτουργοί, είναι εκπρόσωποι μιας εξουσίας.

Επίσης, είναι σίγουρα αρνητικό το γεγονός ότι δεν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και μάλιστα σε μία περίοδο δοκιμασίας για ολόκληρο τον λαό. Με την ίδια λογική, θα πει κάποιος, δεν πρέπει να γίνουν περικοπές στα νοσοκομεία, διότι ο γιατρός εγχειρίζει ασθενείς. Ούτε στα σχολεία, επειδή ο δάσκαλος που θα κάνει λευκή απεργία δεν θα μάθει τα παιδιά μας γράμματα.

Θα μπορούσαμε να στηριχτούμε σε αυτήν την επιχειρηματολογία, ότι Νόμος δεν είναι το δίκιο του ισχυρότερου και να κατακρίνουμε την στάση τους, με την οποία έτσι κι αλλιώς δεν συμφωνούμε. Ωστόσο, θεωρούμε την στάση αυτή μία λαθεμένη επιλογή των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων κι ότι αν μείνουμε σε αυτό το γεγονός θα χάσουμε την ουσία. Κι η ουσία είναι, κατά την άποψή μας πάντα, ότι δεν πλήττεις τις ζωτικές λειτουργίες του κράτους την ώρα που χρειάζεσαι το κράτος για να δημιουργήσεις εκ νέου την ελληνική πολιτεία. Κάπου πρέπει να στηριχτείς. Από κάπου πρέπει να αρχίσεις. Δεν μπορείς να χτίζεις ένα νέο οίκημα και την ίδια ώρα να γκρεμίζεις τις κολώνες του.

Το ότι οι δικαστές θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά από όσα είχαν μάθει στο παρελθόν από την λειτουργία του δημόσιου τομέα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Για παράδειγμα, όπως θα δεχτούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι αδέκαστοι, θα πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει κι ένα κομμάτι που είναι διεφθαρμένο. Κι ένα άλλο που δεν δουλεύει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Οι μηχανισμοί αυτοκάθαρσης και αξιολόγησης της Δικαιοσύνης δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, αν θέλουν να είναι πράγματι ένας από τους βασικούς πυλώνες της νέας εποχής, θα πρέπει πρώτοι απ’ όλους να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Όσο για την κυβέρνηση; Είναι αναγκαίο να εισέλθει σε μία διαδικασία διαλόγου με όλους και για όλα. Το πιο άδικο και σκληρό μέτρο μπορεί κανείς να το περάσει, αρκεί να πείσει για την αναγκαιότητά του. Αντίθετα, η έλλειψη διαλόγου μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά σφάλματα.
[Του Θανάση Μαυρίδη από capital.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης