Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Κατίν:Η τραγωδία και η ομολογία που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν.
Του ΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Η σφαγή 22 χιλιάδων Πολωνών αιχμαλώτων από τους Σοβιετικούς στο δάσος του Κατίν, στη Ρωσία, τον Απρίλη-Μάη 1940, είναι μια από τις πολλές πτυχές βαρβαρότητας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, που παρέμεινε αμφισβητούμενη για πολλές δεκαετίες, καθώς η αλήθεια των γεγονότων είναι διαθέσιμη και ταυτόχρονα επώδυνη και απαράδεκτη για πολλούς.

Πρωταρχικά, βέβαια, για τους Σταλινικούς, που τη διέπραξαν και τη συγκάλυψαν, και για όλους τους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι και τον Γκορμπατσόφ. Αλλά ενώ ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ όπως και οι Πρόεδροι της μετακομμουνιστικής Ρωσίας Γέλτσιν, Πούτιν και Μεντβέντεφ παραδέχτηκαν -έστω χωρίς να κατονομάζουν τον Στάλιν και την τότε ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ- ότι την ευθύνη του εγκλήματος φέρει η ρωσική πλευρά, οι Κύπριοι κομμουνιστές τη θεωρούν μέχρι σήμερα «μια σφαγή που έγινε από τους ναζί και έντεχνα αποδίδεται από τον Ψυχρό Πόλεμο και εντεύθεν στη Σοβιετική Ένωση».

Είναι γνωστό στους ιστορικούς και στους μελετητές ότι, μετά που στρατιώτες του Χίτλερ ανακάλυψαν τους μαζικούς τάφους το 1943 κοντά στο Σμόλενσκ, ο «μάγος» της ναζιστικής προπαγάνδας Γιόζεφ Γκαίμπελς επέρριψε την ευθύνη στον Κόκκινο Στρατό του Στάλιν, αλλά οι Σοβιετικοί αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη και με τη σειρά τους κατήγγειλαν τους Γερμανούς ως τους εκτελεστές. Αυτό που έκαναν και οι δύο πλευρές ήταν να χρησιμοποιήσουν τη βαρβαρότητά τους ως προπαγάνδα της μιας εναντίον της άλλης. Πέρασε μισός αιώνας και έπρεπε να πέσει το Σιδηρούν Παραπέτασμα για να μάθει ο κόσμος ότι αυτήν τη φορά οι φονιάδες των λαών Ναζί, οι μεγαλύτεροι ψεύτες στην Ιστορία, έλεγαν την αλήθεια!

Ο Στάλιν το Σεπτέμβρη 1943, όταν επανακατέλαβε το Σμόλενσκ και την περιοχή του Κατίν, έσπευσε να συγκαλύψει τις αποκαλύψεις των χιτλερικών με μια σοβιετική εκδοχή της σφαγής, με την Επιτροπή Burdenko που συμπέρανε ότι οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτέλεσαν τους Πολωνούς αξιωματικούς το φθινόπωρο του 1941 και όχι οι Σοβιετικοί την άνοιξη του 1940. Αλλά, το 1989 ο Πολωνός κομμουνιστής ηγέτης Γιαρουζέσκι διακήρυξε κάτω από πολλή πίεση ότι την ευθύνη του Κατίν φέρει η ΕΣΣΔ και ότι η ενοχή βαραίνει τον Στάλιν και τη Σοβιετική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας NKVD.

Τη συμβολική ημέρα 13 Απριλίου 1990, ο τότε Γ.Γ. του Σοβιετικού Κ.Κ. Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εξέδωσε μια διακήρυξη για το Κατίν και παρέδωσε στους Πολωνούς δύο κουτιά με τεκμήρια. Η σοβιετική «ομολογία» ήταν σχετικά περιορισμένη, αφού κατονόμαζε τον επικεφαλής της NKVD Λαβρέντι Μπέρια ως ένοχο, αλλά δεν προχωρούσε την ευθύνη στο ψηλότερο επίπεδο ηγεσίας. Ενάμιση χρόνο μετά, η σοβιετική εξουσία κατέρρευσε και ήρθε στα πράγματα ο Μπόρις Γέλτσιν και η μετακομμουνιστική Ρωσία.

Τον Οκτώβρη 1992, ο Γέλτσιν μετέφερε μυστικά ντοκουμέντα στον Πολωνό Πρόεδρο Λεχ Βαλέσα, περιλαμβανομένης για πρώτη φορά μιας διαταγής του Πολιτικού Γραφείου του Σοβιετικού Κ.Κ. ημερομηνίας 5 Μαρτίου 1940, όπου ο Μπέρια διέταξε την εκτέλεση χιλιάδων Πολωνών αιχμαλώτων - από τις 230 χιλιάδες που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι και μεταφέρθηκαν στη Ρωσία μετά τη σοβιετική εισβολή στην Πολωνία. Η υπογραφή του Στάλιν βρίσκεται στην κορυφή του εγγράφου. Επίσης των άλλων μελών του Πολιτικού Γραφείου, Μπέρια, Βοροσίλοφ, Μικογιάν, Μολότοφ, ενώ υπήρχε και η έγκριση των υπόλοιπων δύο, Καλίνιν και Καγκάνοβιτς, που απουσίαζαν στη διάρκεια της συνάντησης όπου λήφθηκε η σχετική απόφαση.

Οι εκτελέσεις εγκρίθηκαν και άρχισαν ένα μήνα αργότερα. Περιέλαβαν στρατηγούς και άλλους αξιωματικούς του στρατού, καθηγητές πανεπιστημίων, δάσκαλους, διπλωμάτες, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσίους υπαλλήλους, μηχανικούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικούς - δηλαδή όσους αποτελούσαν την πολωνική πνευματική και πολιτική ελίτ που έπρεπε να εκκαθαριστούν προληπτικά ως οι μελλοντικοί διαφωνούντες σε μια κομμουνιστική Πολωνία. Χαρακτηρίστηκαν από το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Κ. της ΕΣΣΔ ως «εχθροί του κράτους, αντεπαναστάτες και αντισοβιετικοί». Αυτό ήταν το έγκλημά τους που έπρεπε να πληρώσουν με τη ζωή τους.

Σήμερα το Κατίν είναι μια πικρή μνήμη για τους Πολωνούς και μια πηγή μεγάλης αντιπαράθεσης στις σχέσεις Ρωσίας-Πολωνίας. που συνεχίζει να απαιτεί δικαιοσύνη για τα θύματα και μια συγγνώμη από τη Ρωσία. Η προταθείσα για Όσκαρ ταινία του Πολωνού σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα «Κατίν», του οποίου ο πατέρας ήταν ανάμεσα στα θύματα της σφαγής, κυκλοφόρησε το 2007, αλλά επιτέλους πριν από λίγες ημέρες (2 Απριλίου 2010) προβλήθηκε και στη Ρωσία. Και είναι ίσως το πρώτο αισιόδοξο σημάδι ότι η χώρα είναι έτοιμη να κοιτάξει κατάματα αυτό το σκοτεινό κομμάτι του παρελθόντος της.

www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/257557


OnAlert.gr: Κατίν:Η τραγωδία και η ομολογία που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης