Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Ο Πούτιν, η ασθένεια Ερντογάν, το ενεργειακό παιχνίδι και ο ρόλος της Ελλάδας


Τα ενεργειακά δίκτυα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, κατέρρευσαν μαζί με τους δίδυμους πύργους.
Το αντιληφθήκαμε αργότερα, μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2002, την ανάρρωση της Ρωσίας το 2004, την ανάπτυξη του Ιράν από το 2007. Το συνειδητοποιούμε καλύτερα με την Αραβική άνοιξη το 2010, που εκπόρθησε τη Λιβύη και πολιορκείτη Συρία. Η οικονομική κρίση του 2008, απλά επιβράδυνε την σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου σε πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι.

Στο μεσοδιάστημα η Τουρκία αυτοαναβάθμισε το ρόλο της σε περιφερειακής δύναμης οθωμανικών βλέψεων και η Ελλάδα αυτουποβαθμίσθηκε στην χρεοκοπία.

Μέσα σε μια δεκαετία η περιοχή της Μεσογείου και της Ανατολής άλλαξε δυναμικές και καθεστώτα.
Η πιο χαρακτηριστική, πολυσήμαντη, ανατρεπτική κίνηση συνέβη στη μεγαλόνησο.
Η Κύπρος, αποικισμένη από Ρωσικό πλούτο, μέλος της ΕΕ, η Κύπρος της κληρονομιάς των αδεσμεύτων των Μακαρίου-Νάσερ, συμμαχεί με το Ισραήλ και αρχίζει τη διαδικασία παραγωγής και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στη μύτη της Τουρκίας.
Ο ελλαδικός χάρτης, αν πιστέψει κανείς τις εξαγγελίες, σε τρία χρόνια θα μοιάζει με τεράστια φέτα γραβιέρας από τις τρύπες όπου θα αναζητιούνται πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Ελλάδα, Κύπρος δυο μέλη της ΕΕ και Ισραήλ, ψυχρός γείτονας μέχρι πρόσφατα, προνομιακός συνεταίρος από σήμερα, φτιάχνουν το ενεργειακό τρίγωνο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που φιλοδοξεί να γίνει τρίτος πόλος προμηθευτή, να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη και τα δίκτυα μεταφοράς στην Ευρώπη.
Είναι δεδομένο και σίγουρο. Η Ελλάδα εισάγεται στις χώρες ενεργειακού ενδιαφέροντος.
Είτε ως σημαντικός κόμβος μεταφοράς στο φυσικό αέριο, είτε ως παραγωγός εναλλακτικής ενέργειας (φωτοβολταϊκά Κρήτης, πρόγραμμα Ήλιος, αιολικά πάρκα), είτε ως επίδοξος παραγωγός πετρελαίου και κυρίως φυσικού αερίου.
Και μένει ανοικτό το θέμα μερικού μετασχηματισμού ενέργειας, δηλαδή το να μετατρέπεται το φυσικό αέριο σε ρεύμα, το οποίο θα μεταφέρεται προς Ευρώπη.
Το αγαπημένο ελληνικό κλισέ της “χώρας σταυροδρόμι σε Ανατολή και Δύση” , βρίσκει εφαρμογή αναπάντεχη και ευπρόσδεκτη στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης.


Όχι δεν γίναμε ακόμη σεΐχηδες.
Όμως επενδύσεις σε ύψος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα δεκαετίας και η ενέργεια θα αποτελέσει σημαντικότερη μαζί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία οικονομική, εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.
Στο βαθμό βέβαια που η ενεργειακή επιβάρυνση δεν θα καταστρέψει αισθητικά και δεν θα μολύνει υπερβολικά αέρα, έδαφος, θάλασσα και υπέδαφος.
Αυτή η εισαγωγή στον ενεργειακό χάρτη έχει την ανάλογη γεωστρατηγική σημασία.
Η Ελλάδα έχει ήδη γίνει πιο σημαντική για την Αμερική, όπως το δείχνουν όλες οι προσπάθειες Ομπάμα στην κρίση χρέους της χώρας.
Το ίδιο ισχύει και για την Ευρώπη για την οποία η Ελληνική και Κυπριακή “προσάρτηση” συνεπάγεται αύξηση ενεργειακής αυτονομίας.


Η αλλαγή συμμαχιών στην περιοχή με την Ελληνική προσέγγιση του Ισραήλ , αυτόματα επιφέρει προσέγγιση Τουρκίας και Ρωσίας όπου θα προσχωρήσουν και οι παραδοσιακοί άραβες εταίροι της.
Ο ρόλος του Ιράν θα διευκρινισθεί αφού παγιωθούν οι αλλαγές που έχουν αρχίσει να διαγράφονται στην περιοχή.
Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να εύχεται σταθερότητα, δηλαδή μακροημέρευση Ερντογάν και Πούτιν, σε Ρωσία και Τουρκία.Όμως και οι δύο ηγέτες για διαφορετικούς λόγους, έχουν εισέλθει σε κύκλο προσωπικής πολιτικής φθοράς.
Αν η αποφυγή χρεοκοπίας της χώρας είναι συνθήκη αναγκαία για την επιβίωσή της , η διαχείριση των ενεργειακών της δυνατοτήτων γίνεται στόχος ελπίδας για την ανάπτυξή της.Γνωρίζοντας την σημασία της ενέργειας στην παγκόσμια ιστορία, η ενεργειακή προσπάθεια θα χρειασθεί σύνθετες πολιτικές τακτικές και διπλωματικές προσπάθειες.
Η αναβάθμιση της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας είναι δίκοπο μαχαίρι.
Αυξάνει την προσβασιμότητα στα παγκόσμια κέντρα ισχύος αλλά μειώνει το εύρος αυτόνομων εθνικών χειρισμών.
Απλό παράδειγμα που και σήμερα ισχύει στα πλαίσια της ΕΕ, όπου οι εθνικές πολιτικές ενέργειας είναι διασυνδεδεμένες , υπό τον Ευρωπαίο επίτροπο γερμανικής εθνικότητας κο Γκίντερ Έτινγκερ.
Το που θα γίνει ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα χρειάζεται να συζητηθεί με την ΕΕ και τον επίτροπο, δεν αποφασίζεται τοπικά.
Η ενεργειακή προοπτική φαντάζει πράγματι σαν οδικός χάρτης μέλλοντος για τη χώρα.
Αλλά θα χρειασθεί εμείς να διανύσουμε όλες τις αποστάσεις.
Και να εφεύρουμε αρκετούς παράδρομους επίσης.
300-gr.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ: Ο Πούτιν, η ασθένεια Ερντογάν, το ενεργειακό παιχνίδι και ο ρόλος της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης