Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Μέχρι και το νερό παίρνουν οι Εβραίοι από τους Παλαιστίνιους. Ακόμη 4 άοπλοι νεκροί Παλαιστίνιοι!

Σοβαρές παραβιάσεις στο Παλαιστινιακό καταγγέλλει ο ΟΗΕ (εδώ μπορείτε να γελάσετε όσο θέλετε)
Η έκθεσή της, που καλύπτει χρονικά την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2010 έως τις 15 Νοεμβρίου 2011, η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «προτείνει μία σειρά από μικρά βήματα που αποβλέπουν στη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των πολιτών από τη βία και την ανασφάλεια», όπως τονίσθηκε κατά την παρουσίασή της στο Συμβούλιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Πρόκειται για «ορισμένα μικρά βήματα, τα οποία είναι δυνατό να τεθούν αμέσως σε εφαρμογή», προστίθεται στο κείμενο.
«Όσον αφορά την ισραηλινή πλευρά, η έκθεσή μου επισημαίνει ορισμένες προκλήσεις όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες συνδέονται με τη συνεχή επέκταση των ισραηλινών οικισμών εποίκων», τονίζει η Πιλάι.
 Επίσης, η Υπάτη Αρμοστής εκφράζει την θλίψη της «για την ατιμωρησία που χαίρουν οι έποικοι που διαπράττουν βιαιοπραγίες» και ζητεί από την κυβέρνηση «να σταματήσει αμέσως να μεταφέρει τον πληθυσμό της προς τα Κατεχόμενα».

Η έκθεση καταγγέλλει επίσης «τη χρήση πραγματικών πυρών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καταδίωξης και σύλληψης, που πραγματοποιούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις» και οι οποίες κατέληξαν στον θάνατο τεσσάρων αμάχων Παλαιστινίων, οι οποίοι αποδείχθηκαν άοπλοι.
Η χρήση πραγματικών πυρών εναντίον αόπλων από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στα σημεία ελέγχου, αποτελεί μία μόνιμη πηγή ανησυχίας για την Υπάτη Αρμοστεία, η οποία αξιώνει από την ισραηλινή κυβέρνηση να «άρει πλήρως» τον αποκλεισμό της Γάζας, που ήδη διαρκεί πέντε έτη.

Επιπλέον, στην έκθεση της Αρμοστείας στηλιτεύονται οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, μία πρακτική «αντιβαίνουσα στους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», καθώς αυτές κατά κανόνα καταλήγουν σε περιοχές κατοικούμενες από αμάχους.

Εξάλλου, η Υπάτη Αρμοστεία καυτηριάζει τις «ντε φάκτο αρχές» στη Λωρίδα της Γάζας επειδή εξακολουθούν να επιβάλλουν τη θανατική ποινή και να εκτελούν καταδικασμένους, ενώ παράλληλα ζητεί από την Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη να επιβλέψει τον σεβασμό των ελευθεριών της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.

«Εβραίοι έποικοι έχουν υφαρπάξει δεκάδες πηγές νερού» Μια άλλη έκθεση του ΟΗΕ καταγγέλλει πως οι εβραίοι έποικοι στη Δυτική Όχθη έχουν υφαρπάξει δεκάδες φυσικές πηγές νερού εμποδίζοντας εντελώς ή περιορίζοντας την πρόσβαση των Παλαιστίνιων στο λιγοστό νερό. Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) αναφέρει στην έκθεσή του ότι έλεγξε 530 πηγές στη Δυτική Όχθη και βρήκε ότι οι 30, που βρίσκονται κυρίως σε περιοχές που το Ισραήλ διατηρεί στρατιωτικό έλεγχο, έχουν καταληφθεί από τους εποίκους.

Η έκθεση προσθέτει ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ακόμη 26 πηγές, ενώ επισημαίνει ότι οι έποικοι δεν έχουν υφαρπάξει 474 πηγές από αυτές που ελέγχθηκαν.

«Οι πηγές εξακολουθούν να είναι το μοναδικό μέσο για την άρδευση και την παροχή νερού στα ζώα εκτροφής», επισημαίνει η έκθεση, προσθέτοντας ότι κάποιες από τις πηγές προσφέρουν νερό για οικιακή χρήση κυρίως σε περιοχές που δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα ύδρευσης.
«Η απώλεια πρόσβασης σε πηγές και στη γη γύρω από αυτές έχει μειώσει το εισόδημα των αγροτών, οι οποίοι είτε σταματούν να καλλιεργούν είτε αντιμετωπίζουν σημαντική μείωση στην παραγωγή τους», υπογραμμίζει η έκθεση του Ocha.
Εξάλλου οι εβραίοι έποικοι έχουν μετατρέψει δεκάδες πηγές σε τουριστικά αξιοθέατα ή τις χρησιμοποιούν για κολύμβηση.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης