Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Βουλγαρικός Εθνικισμός: Οι Βούλγαροι στη Μακεδονία του ΑιγαίουΜια ταινία που γυρίστηκε από τον περιφερειακό συντονιστή του κόμματος ВМРО της Βάρνας, τον Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ, τον Αύγουστο του 2005 σε ολόκληρη τη Μακεδονία του Αιγαίου, δείχνει ότι υπάρχει μια ξεχασμένη βουλγαρική μειονότητα 500.000 ατόμων που ζει στη σημερινή Ελλάδα.


Η ταινία που φέρει την ονομασία «Είμαστε ένας λαός» γυρίστηκε χωρίς την άδεια των ελληνικών αρχών…
Ο Κωνσταντίνοφ με έναν χειριστή περιέτρεξε στις μεγαλύτερες βουλγαρικές πόλεις της Μακεδονίας του Αιγαίου –Φλώρινα, Κιλκίς, Έδεσσα κλπ (Лерин, Кукуш, Воден)στις οποίες σήμερα ζουν Βούλγαροι και είναι ξεχασμένοι, στην Ελλάδα, από το βουλγαρικό κράτος μετά το1944.
Μετά από 60 χρόνια αφομοίωσης, η ταινία δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να υπάρχουν. Αποδεικνύει ότι παρά τη βία, την ταπείνωση, εξακολουθούν να θυμούνται τις αυτόχθονες ρίζες τους.
Το φίλμ «Είμαστε ένας λαός» αποτελεί μια προσπάθεια του VMRO να υπενθυμίσει σήμερα, στους Βουλγάρους στη Βουλγαρία, ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, που ακόμη θυμούνται την πατρίδα. Το υλικό γυρίστηκε επί 5 ημέρες και ένα μεγάλο μέρος του έχει ενταχθεί στην ταινία των 40 λεπτών.
Μερικές από τις συναντήσεις μας με τους Βουλγάρους της ελληνικής Μακεδονίας δεν εμφανίζονται λόγω παράκλησής τους και του φόβου για την ασφάλειά τους.
Μιλούν άπταιστα τα καθαρά βουλγαρικά
Οι ιστορίες των ανθρώπων αυτών είναι σπαραξικάρδιες! Στην ταινία παρουσιάζονται περισσότερο οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε.
Οι νεότεροι φοβούνται, αν όχι για τη ζωή τους, για το μέλλον τους. Οι άνθρωποι εκεί αποφεύγουν να μιλούν βουλγαρικά μπροστά σε ξένους. Αν και μιλάνε άπταιστα όταν υπάρχει ένας Έλληνας ή ξένος αμέσως τα γυρίζουν στα ελληνικά.
Μιλούν τα καθαρά βουλγαρικά, που είναι απαλλαγμένα από βρώμικες και ξένες λέξεις, που έχουμε εμείς εδώ οι ‘ανώτεροι’Βούλγαροι.
Οι περισσότεροι Βούλγαροι (της Βουλγαρίας) αγνοούν την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων και τα προβλήματα τους, πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατό σε ένα μέλος της ΕΕ που είναι εδώ και 25 χρόνια, να υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ταπεινώνεται και καταπιέζεται.
Μόνο στη θέα ενός βουλγαρικού βιβλίου κάνει τους πιο ηλικιωμένους να κλαίνε, ακόμη και αυτοί που έχουν προκατάληψη. Παίρνουν το βιβλίο και το βάζουν κάτω από τα ρούχα τους ή στην αγκαλιά τους. Και αυτό συμβαίνει τώρα!!
Που είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Που είναι, τώρα, οι δήθεν γενναίες και ανιδιοτελείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία;
Που είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Που είναι τα θεσμικά όργανα;
Για το δικαστήριο του Στρασβούργου είναι περιττό να μιλήσουμε. Η Ελλάδα πληρώνει τα πρόστιμα που της επιβάλλονται και στη συνέχεια το δικαστήριο κινεί νομικές διαδικασίες κατά των προσφυγόντων, οι οποίοι πεθαίνουν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Κανείς από το βουλγαρικό κράτος δεν ενδιαφέρεται για αυτούς τους Βουλγάρους.
Δύο είναι οι βουλγαρικές οργανώσεις στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο οργανώσεις των Βουλγάρων. Μια υπέρ της Βουλγαρίας και η άλλη είναι μακεντονέστα. Στην μακεντονέστα οργάνωση οι Σκοπιανοί αποστέλλουν χρήματα, υλικά κλπ.
Την βουλγαρική οργάνωση κανείς δεν την βοηθά!
Ακόμη και ο Βούλγαρος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να δεχθεί αυτούς τους ανθρώπους και να τους ακούσει.Αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια με τις λέξεις ότι «αναμένει κύρωση της Συνθήκης για την ένταξη στην ΕΕ και δεν έχουμε την πολυτέλεια να δούμε την Ελλάδα εξαγριωμένη».
Αυτό ο άνθρωπος είναι Βούλγαρος και τον βάλανε πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη!
Η ταινία είναι μόνο η αρχή
Η ταινία «Εϊμαστε ένας λαός» είναι μόνον η αρχή μιας ευρύτερης γνωστοποίησης του θέματος.
Η ΕΜΕΟ/ ВМРО πάντοτε ενδιαφέρεται για τους Βουλγάρους στη Μακεδονία του Αιγαίου και προσπαθεί πάντοτε να βοηθήσει όσο μπορεί.
Τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσουμε να εντείνουμε την προσοχή μας σε αυτούς τους εγκαταλελειμμένους Βούλγαρους.
Μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ, το βουλγαρικό κόμμα ВМРО θα εντείνει τις προσπάθειές του για την προστασία των Βουλγάρων αυτών.
Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για τους Βουλγάρους διπλωμάτες να συμμετάσχουν σε αυτές τις προσπάθειες. Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για τους Έλληνες και τις αστυνομικές αρχές για όλα αυτά. Επειδή ο χρόνος εξαντλείται.
Εκείνοι που παραμένουν θυμούνται μια άλλη Βουλγαρία, από αυτήν που οι Έλληνες μιλούν. Αυτή που τους εγκατέλειψε και τους ξέχασε.
Παρακάτω παρατίθεται το πρώτο μέρος της ταινίας «είμαστε ένας λαός»
--
VMRO Βουλγαρία- ВМРО България

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης