Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ρωσία: "Θα αναλάβουμε δράση κατά των ΗΠΑ αν συνεχίσουν να παραβιάζουν την START III"


"Η Ρωσία παρακολουθεί με προσοχή τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού η Μόσχα και διατηρούμε το δικαίωμα να αναλάβουμε δράση για την αντιμετώπιση των κλιμακούμενων κινήσεων των ΗΠΑ και της αύξησης των δυνάμεών της στην περιοχή. Επίσης, η Ρωσία αξιώνει από τις ΗΠΑ να εφαρμόζει τις σχετικές συμφωνίες για τη μείωση των επιθετικών όπλων (START)", δήλωσε ο  υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ...

 ενώ σοβεί η σινοϊαπωνική κρίση για το σύμπλεγμα των νησιών της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας. 
“Το γεγονός ότι αυξάνονται οι δυνάμεις και τα εξοπλιστικά συστήματα των ΗΠΑ στην περιοχή της Άπω Ανατολής, την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, δεν περνά απαρατήρητο από την ρωσική πλευρά. Παρακολουθούμε με προσοχή τι συμβαίνει εκεί. Βλέπουμε τι κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ασία. Εκεί γίνονται πράγματα σημαντικά, πολλά έχουν ήδη συντελεστεί”, δήλωσε ο υφυπουργός Σεργκέι Ριάμπκοφ στο συνέδριο με θέμα τη μη εξάπλωση των όπλων που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Τι σημαίνουν οι δηλώσεις αυτές:
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την φετινή άνοιξη τα σχέδιά της να επεκτείνει τα όρια του αντιπυραυλικού της συστήματος και να το αναπτύξει, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία και τη Μέση Ανατολή. Η βοηθός του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για την παγκόσμια στρατηγική, Μάντλεν Κρίντον, είχε δηλώσει ότι συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο για τα εδάφη της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.
Τον Αύγουστο έγινε γνωστό, ότι τμήματα του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, όπως τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης θα εγκατασταθούν στην Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες. Λίγο νωρίτερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εγκαταστήσουν μια στρατιωτική βάση στην  Αυστραλιανή Ήπειρο. Εντούτοις ο Λευκός Οίκος δεν απέκρυψε ότι θεωρεί την Κίνα το βασικό κίνδυνο στην περιοχή

Η Συνθήκη START-3 υπεγράφη στην Πράγα, στις 8 Απριλίου του 2010 και τέθηκε σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου του 2011. Η διάρκεια της ισχύος της είναι δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τη συνθήκη, οι συμμετέχουσες πλευρές παρείχαν η μία στην άλλη πληροφορίες σχετικά με τα στρατηγικά επιθετικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των γεωγραφικών συντεταγμένων των σιλό εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (με ακρίβεια της τάξης γεωφυσικών λεπτών). Τα συμβαλλόμενα μέρη ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των στρατηγικών επιθετικών όπλων τους την1η Μαρτίου και την 1η Σεπτεμβρίου του κάθε έτους. 
Οι αναλυτές της Ουάσιγκτον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Ρωσία και η Κίνα να ενώσουν τις προσπάθειες τους ώστε να αντιμετωπίσουν το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.  
"Όσον αφορά την αντίδραση στην ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος, η Κίνα ενισχύει σημαντικά την συνεργασία της με τη Ρωσία. Η ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος θα αντιμετωπίσει τις σκληρές αντιδράσεις εκ μέρους της Κίνας, που θα λάβουν τη μορφή διπλωματικών διαβημάτων, αλλά θα υπάρξουν και πρακτικά αντίμετρα. Μεταξύ των άλλων, σε μορφή οικονομικών ενεργειών, πιθανόν, κυρώσεων, και επίσης μιας κινητοποίησης της κινεζικής διασποράς στις ΗΠΑ και άλλες περιοχές”, κάτι το οποίο παραδέχθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων, Κονσταντίν Σιβκόφ.

Στην σινοϊαπανωνική κρίση μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν κρατηθεί σε απόσταση, καθώς οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να κλιμακώσουν και να δημιουργηθεί πρόβλημα, ειδικά τώρα, πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ. Η Ρωσία, πάντως, είναι πολύ πιθανόν να συμμετάσχει με την Κίνα σε ένα κοινό Project κατά της αντιπυραυλικής ασπίδας το οποπιο θα περιλαμβάνει μια σονορωσική αντιπυραυλική ασπίδα στην περιοχή του Ειρηνικού...

Tμήμα ειδήεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης