Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ


Αυτοί είναι οι στρατιώτες του Ερντογάν...


Η εικόνα αυτή δεν αντανακλά μόνο τον χαρακτήρα του καθεστώτος του ΑΚΡ, είναι, επίσης, η απεικόνιση της κατάρρευσης της Τουρκικής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια. Μια απεικόνιση της παρακμής αυτού του καθεστώτος που κατέρρευσε από το εσωτερικό του. Είναι αυτοί οι στρατιώτες και αυτό το απάνθρωπο καθεστώς που μετατράπηκαν σε ζωντανά πτώματα, όχι αυτοί που κάθονται μπροστά τους.

Από την ίδρυση της το 1923, η Τουρκία καταπιέζει τους λαούς της, ιδίως τους Κούρδους. Οι άλλοι πληθυσμοί ήταν πάντα καταραμένοι, απειλούμενοι, διωγμένοι και έχουν εξοντωθεί.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, ήτοι από την αρχή της εξέγερσης των Κούρδων που διεξάγεται από το ΡΚΚ, τίποτα δεν άλλαξε. Ούτε μια συγγνώμη προς το κουρδικό λαό! Ούτε μια δίκη για τα εγκλήματα κατά αυτού του πληθυσμού!
 Η ιστορία του τουρκικού στρατού χαρακτηρίζεται από καταστολή, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από εγκλήματα πολέμου.


Μια φωτογραφία δημοσιεύθηκε, πρώτα στα κοινωνικά δίκτυα και έπειτα στα κουρδικά μέσα ενημέρωσης. Οι σωροί οκτώ ανταρτών τοποθετήθηκαν κάτω από τα πόδια πάνω από 40 στρατιώτες. Πρόκειται για «φωτογραφία σουβενίρ» με τις σωρούς Κούρδων, που κατακρεουργήθηκαν και σύρθηκαν στο χώμα μέχρι έναν τοίχο.


Όχι ένας, ούτε δύο, τουλάχιστον 40 στρατιώτες. Με τα όπλα στο χέρι, τα σώματα των οκτώ ανταρτών μπροστά τους. Αναμφίβολα, αυτή δεν είναι η πρώτη εικόνα αυτού του είδους. Ίσως να είναι η πιο «αθώα».


Αμέτρητες φωτογραφίες νεκρών ανταρτών κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Στα φόρουμ και τα κοινωνικά δίκτυα, επαινούν τους Τούρκους στρατιώτες και τον ηρωισμό τους και υπερηφανεύονται για το μεγαλείο της τουρκικής φυλής. Αυτοί οι άνθρωποι δεν διστάζουν να δείχνουν τέτοια αποτρόπαια και απάνθρωπη συμπεριφορά, μεγάλη απελπισία για την ανθρωπότητα. Πως μπορεί κανείς να υποπέσει σε τέτοια άθλια κατάσταση;


 «Εμείς αγαπάμε τον δημιουργό μας», λέει συχνά ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιδεινώσει το μίσος, τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και το αντι-κουρδικό αίσθημα στην τουρκική κοινωνία. Αυτή η «αγάπη» του καθεστώτος είναι μεγίστη απειλή για την ειρήνη και την ανθρωπότητα.


Αυτοί είναι οι στρατιώτες του Ερντογάν ... κοιτάξτε καλά ... τίποτα δεν έχει αλλάξει στη νοοτροπία. Πάντα οι ίδιες σκηνές από τη δεκαετία του 1990. Άθλιοι στις διαταγές ενόςσάπιου καθεστώς που τροφοδοτείται από την άρνηση και τη καταστροφή. Ένα καθεστώςπου επαινεί το στρατό μετά τις σφαγές και θεωρεί τις ρατσιστικές επιθέσεις των πολιτών του ως «αντιδράσεις των πολιτών».
  
Οι  αδιάλλακτες συζητήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι ρατσιστικές δημοσιεύσεις των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα βασανιστήρια από τη τουρκική αστυνομία, οι κακοποιήσεις και οι βιασμοί των φυλακισμένων παιδιών και τα εγκλήματα πολέμου του στρατού οδηγούν επίσης ένα σημαντικό τμήμα της τουρκικής κοινωνίας προς εγκλήματα μίσους εναντίον άλλων εθνοτήτων και πολιτισμών.


Οι οκτώ Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης του ΡΚΚ εναντίον του φυλακίου στρατού της Αρούνα, μεταξύ των πόλεων Γιουκσέκοβα  και Σεμντινλί στην περιοχή Χακάρι. Τα σώματα των αγωνιστών έχουν κακοποιηθεί και, στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος των αξιωματικών, δεκάδες στρατιώτες τοποθετηθήκαν μπροστά από την κάμερα για μια φωτογραφία-σουβενίρ με τα βασανισμένα πτώματα.


 Σε μια χώρα όπου ο ρατσισμός θεωρείται «πατριωτισμός», που οργανώνεται και προστατεύεται από τις αρχές, οι επιθέσεις κατά των Κούρδων και των εκπροσώπων τους, καθώς και τα συλλογικά λιντσαρίσματα στις πόλεις της δυτικής Τουρκίας έχουν πάρει την όψη μιας γενικής συμπεριφοράς με πλήρη ατιμωρησία.


Η κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι ο νέος εκπρόσωπος αυτής της νοοτροπίας δυσανεξίας και αντι-κουρδικής. Με άλλα λόγια, αντιπροσωπεύει τους στρατιώτες της φωτογραφίας, αυτούς που καταστρέφουν και καίνε τα κτήρια του κύριου κουρδικού κόμματος BDP, εκείνους που κυνηγούν τους Κούρδους, τους αστυνομικούς που βασανίζουν στα αστυνομικά τμήματα και στους δρόμους, τους φύλακες που βιάζουν ανενόχλητα τα κουρδικά παιδιά στη φυλακή Pozantı στα Άδανα, τον στρατό που σκοτώνει 34 άμαχους Κούρδους από τους οποίους 19 παιδιά στο Roboski το τέλος του Δεκεμβρίου 2011 στην περιοχή Σιρνάκ και μια επταμελή οικογένεια, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τον Αύγουστο του 2011 στο Kortek στην περιοχή του Καντίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν, αλλά επίσης και την αστυνομία και τους στρατιώτες που εκτελούν εκατοντάδες κουρδικών παιδιών στους δρόμους.


Η εικόνα αυτή δεν αντανακλά μόνο τον χαρακτήρα του καθεστώτος του ΑΚΡ, είναι, επίσης, η απεικόνιση της κατάρρευσης της Τουρκικής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια. Μια απεικόνιση της παρακμής αυτού του καθεστώτος που κατέρρευσε από το εσωτερικό του. Είναι αυτοί οι στρατιώτες και αυτό το απάνθρωπο καθεστώς που μετατράπηκαν σε ζωντανά πτώματα, όχι αυτοί που κάθονται μπροστά τους.


Maxime Azadi

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης