Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Φόβοι για νέους επάλληλους κύκλους αίματος από ληστρικές και ρατσιστικές επιθέσεις ταυτόχρονα


Γράφει ο Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ένα σπιράλ βίας μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όταν οι πολίτες θα επιστρέφουν σιγά σιγά στις μεγάλες πόλεις, φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αλλεπάλληλες αιματηρές ληστείες, τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που δεν φαίνεται να έχουν τέλος, οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων μεταναστών, η βεντέτα μεταξύ των χούλιγκαν, η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία καλάσνικοφ και κάθε είδους όπλων, όπως και ο κίνδυνος επιστροφής του «αντάρτικου πόλης» μετά την εξαφάνιση του οργανωτή του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.
Η δολοφονία του οδηγού ταξί στην Πάρο και του 20χρονου Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας, οι δεκάδες επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, τα εγκλήματα στην Θεσσαλονίκη και το Αγιον Ορος θεωρούνται μόνο προπομπός όσων αναμένεται να συμβούν τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για ένα ακόμη θερμό φθινόπωρο με δεκάδες κινητοποιήσεις εργαζομένων αλλά και τον κίνδυνο συγκρούσεων αντιεξουσιαστών, μελών ακροδεξιών οργανώσεων και αστυνομικών. Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση μικροκακοποιών αλλά και οι διαλυτικές τάσεις -λόγω περικοπών- στην ΕΛΑΣ πολλαπλασιάζουν τους φόβους, αφού όλοι οι παράγοντες συμβάλλουν η κατάσταση να καταλήξει εντελώς ανεξέλεγκτη.

Επταπλάσιες ληστείες
Η ανάλυση των στοιχείων είναι αποκαλυπτική. Η εγκληματικότητα μπαίνει μέσα στα σπίτια των πολιτών και ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε μέτρο. Το 1991 σε όλη την χώρα σημειώνονταν περίπου 1.000 ληστείες ετησίως και ο αριθμός αυτός στα τέλη του 2012 θα ξεπεράσει τα 7.000 σχετικά περιστατικά! Το 2010 είχαν σημειωθεί σε όλη την χώρα περίπου 300 ληστείες τραπεζών και 360 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, ενώ οι ληστείες σε σπίτια ήταν 432.
Μετά τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις οι ληστείες σε τράπεζες υπολογίζεται ότι θα είναι φέτος μόνο 60, ενώ αντίθετα στα σούπερ μάρκετ περίπου 260. Ετσι τα περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλιζαν οι περίπου 50 μεγάλες, βαριά οπλισμένες, συμμορίες κακοποιών από ληστρικές επιθέσεις σε «μεγάλους στόχους» τα ψάχνουν στο εξής σε επιδρομές σε εκατοντάδες σπίτια.
Τα «μαθηματικά του εγκλήματος» προκαλούν τρόμο. Οι ληστείες σε κατοικίες σε όλη την Ελλάδα αναμένεται το 2012 να ξεπεράσουν τις 1500 και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτές εξελίσσονται σε αιματηρά επεισόδια. Εκεί όπου κι η πιο μικρή αντίδραση των πολιτών μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία. Τουλάχιστον 20 περιστατικά δολοφονιών ή σοβαρών τραυματισμών από ληστείες σε σπίτια ή καταστήματα, τα οποία έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες σε όλη την χώρα, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, παραμένουν ανεξιχνίαστα και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνουν «ψύλλους στ' άχυρα».

Επικίνδυνη... απόγνωση
Οι αστυνομικοί προβληματίζονται ιδιαίτερα και από το σκηνικό της αιματηρής ληστείας στην Πάρο. Οπως αναφέρουν «είναι μία ενέργεια που δείχνει την επικίνδυνη... απόγνωση των κακοποιών. Μετά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι τράπεζες των μεγάλων πόλεων φτάνουν στο σημείο να κτυπούν πιστωτικά ιδρύματα σε νησιά, κάτι που δεν θα τολμούσαν άλλες φορές με τον κίνδυνο εγκλωβισμού τους στην μέση των Κυκλάδων! Τώρα όμως τολμούν κι αυτό»!
Ο φόβος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ αλλά και των υπευθύνων των τραπεζών είναι το επόμενο βήμα των κακοποιών να προχωρούν σε σύντομες απαγωγές διευθυντικών στελεχών υποκαταστημάτων για να ξεπερνούν τα μέτρα ασφαλείας τους. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν γενικότερα τα κρούσματα απαγωγών, μικρής χρονικής διάρκειας, με θύματα παιδιά ή άλλους ευάλωτους στόχους.
Οι κλοπές και οι διαρρήξεις στα σπίτια παρουσιάζουν κάθε χρόνο αύξηση της τάξης περίπου του 8-10% και το 2012 αναμένεται να διαπραχθούν περίπου 30.000 τέτοιου είδους επιθέσεις.

Ανακύκλωση κακοποιών
Εκείνο που εξοργίζει τους αστυνομικούς είναι η «ανακύκλωση» των κακοποιών. Οπως επεσήμανε ηγετικό στέλεχος της ΕΛΑΣ τους τελευταίους μήνες για διάφορες εγκληματικές ενέργειες συνελήφθησαν 620 επικίνδυνοι κακοποιοί, από τους οποίους οι 200 αποφυλακίσθηκαν ήδη και περίπου 60 από τους άρτι αποφυλακισθέντες έχουν ήδη συλληφθεί εκ νέου για άλλα αδικήματα.
Κάθε ημέρα συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα ή σε επιχειρήσεις «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 150 έως 200 άτομα και ζήτημα είναι αν φυλακίζονται από αυτούς 6 έως 10 άτομα. «Κατά μέσον όρον οι ποινικοί που συλλαμβάνονται για σοβαρές κλοπές και ληστείες μένουν στην φυλακή από μερικούς μήνες έως δύο χρόνια», αναφέρει έμπειρος αξιωματικός.

Ρατσιστικές επιθέσεις
Εφιάλτη προκαλούν την ίδια ώρα στην ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη οι δεκάδες πλέον ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με αποκορύφωμα την δολοφονία ενός υπηκόου Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια το 2011 και του 20χρονου Ιρακινού στην οδό Αναξαγόρα πριν από πέντε ημέρες. Αυτές οι δύο δολοφονίες έγιναν αμέσως μετά την δολοφονία του 40χρονου Μανώλη Καντάρη η πρώτη και τα δύο αιματηρά περιστατικά στην Πάρο η δεύτερη. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «κάποια ομάδα ακροδεξιών ή πολιτοφυλακών έχουν αναγορευθεί σε αυτόκλητους εκδικητές. Κάνουν την εγκληματική υπέρβαση τους δολοφονώντας ανυποψίαστους αλλοδαπούς καταμεσής του δρόμου με μόνο κριτήριο το χρώμα τους. Και δυστυχώς, προς στιγμήν, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός τους».
Τους τελευταίους μήνες έχουν δεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις με μαχαίρια ή σιδηρολοστούς συνολικά 500 μετανάστες στην Λυκόβρυση, στο Πέραμα, στο Νέο Κόσμο, στην Χαλκίδα, στο Ρέθυμνο, στη Νίκαια, στο Ηράκλειο, τη Βόνιτσα και άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον άγνωστοι βεβηλώνουν χώρους προσευχής μουσουλμάνων ανά την Αθήνα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προβληματίζονται γιατί όπως λένε οι ομάδες ακροδεξιών αυξάνονται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς, οι συμμετέχοντες σε ρατσιστικές επιθέσεις είναι δεκάδες και οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για τους συμμετέχοντες σε αυτήν την ρατσιστική εκρηξη. Επιπλέον οι αστυνομικοί μιλούν για «ομάδες ακροδεξιών», που συχνά δεν είναι παρά «διάφορες παρέες νεαρών ή και μεγαλύτερων ανδρών σε γειτονιές της Αθήνας και στην επαρχία που αρχίζουν την εγκληματική τους δράση από το πουθενά».

Χούλιγκαν και τρομοκράτες
Η οικονομική κρίση προκαλεί έξαρση και των απατών. Το 2010 ο αριθμός των απατών σε όλη την επικράτεια ήταν 1991 και αυτός ο αριθμός αναμένεται να εκτοξευθεί στα τουλάχιστον 3600 περιστατικά φέτος. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν ακάλυπτες επιταγές, εικονικές συναλλαγές, εξαπάτηση επενδυτών κλπ.
Ωστόσο ο κύκλος της βίας δεν σταματά εδώ. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου εκφράζεται φόβος ότι θα ξεκινήσουν πάλι οι επιθέσεις μεταξύ χούλιγκαν, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν, όπλα , χειροβομβίδες και εκρηκτικά σαν να είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι τα «μέτωπα» που έχουν ανοίξει οι χούλιγκαν από την προηγούμενη σεζόν είναι πολλά και οι μεταξύ τους επιθέσεις αναμένονται σφοδρές.
Τέλος συνεχίζεται η κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του άφαντου Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, καθώς μάλιστα θεωρείται ότι «η υπάρχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία μπορεί να ανοίξει νέο κύκλο ενόπλων επιθέσεων από νέες ομάδες αντάρτικου πόλης που θα προχωρήσουν σε δεκάδες εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις».

Μας το έστειλε ο Παναγιώτης Παπαλαζάρου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

500 dystyxvs einai poly ligoi!

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης