Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟΝ 2΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ; ΕΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ


"Αρμαγεδδών" στην ΠΑ: Θέλουν να αποσύρουν 130 μαχητικά λόγω χρεoκοπίας!

Η δραματικότητα των στιγμών που ζει η χώρα ακροβατώντας ανάμεσα σε μια αβέβαια και οδυνηρή παραμονή στο ευρώ και σε μια ακόμη πιο επώδυνη και εξίσου αβέβαια αποχώρηση από το ενιαίο νόμισμα έχει το αντίκτυπό της και στην υπόσταση και την ισχύ των ΕΔ και πιο ειδικά της ΠΑ.
Εχθές βράδυ τρεις υπουργοί και ένας αναπληρωτής οι Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας,  Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε μια δραματική –έτσι χαρακτηρίστηκε από πολλούς- σύσκεψη προσπάθησαν να βρουν μια λύση στο θέμα της μείωσης των ειδικών μισθολογίων, τέτοια που να μη θίγει αποφασιστικά το αξιόμαχο τόσο των ΕΔ όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Δεν είναι όμως μόνο τα ειδικά μισθολόγια που δείχνουν να κινδυνεύουν κάτω από το βάρος των πιέσεων του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα. Είναι και άλλα θέματα που άπτονται καθαρά στο επιχειρησιακό κομμάτι των ΕΔ. Έτσι και κατόπιν πιέσεων της Τρόικα για οικονομίες κλίμακας στην ΠΑ όλοι μιλούν ότι σύντομα θα βρεθούμε προς ενός πρωτοφανούς κύματος αποσύρσεων μαχητικών αεροσκαφών.
Πιο ειδικά οι οριστικές αποφάσεις μέχρι στιγμής αφορούν τα 28 A-7E και 15 TA-7C, τα 18 RF-4E, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να ακολουθήσουν τα F-4E AUP. Ίσως μέχρι εδώ τα πράγματα να ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο αλλά στο τραπέζι έχουν πέσει και τα μαχητικά της περίφημης «πάλαι ποτέ» αγοράς του αιώνα δηλαδή τα 32 F-16 block 30 και τα 19 Mirage 2000EGM/BGM.
Εάν οι σχεδιασμοί αυτοί προχωρήσουν τότε σε κάθε περίπτωση μιλάμε για 130 περίπου μαχητικά, σε μια κίνηση δίχως αύριο όμως κάτι που σημαίνει πως τα αεροσκάφη θα φύγουν χωρίς να αντικατασταθούν από καμία νέα προσθήκη.
Πιο αναλυτικά αν και τα A-7E έχουν πρακτικά κλείσει τον κύκλο της επιχειρησιακής τους ζωής, εντούτοις η απόσυρση των διθέσιων TA-7C θεωρείται όχι σοφή επιλογή, καθώς; Τα αεροσκάφη και με το σοβαρότατο έλλειμμα που παρουσιάζει η αεροπορική εκπαίδευση θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σε ρόλο επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
Το  F-4E AUP  αν και επρόκειτο να αποσυρθούν κανονικά την περίοδο 2018 με 2020 εντούτοις η ημερομηνία αυτή ίσως έλθει πολύ γρηγορότερα. Και αυτό επίσης θα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τα αεροσκάφη αν και παλαιά –ως πλατφόρμες- έχουν υποστεί ένα πρόγραμμα αναβάθμισης και είναι φορείς τόσο του βλήματος ΑΙΜ-120 AMRAAM όσο και του ατρακτιδίου Litening II το τελευταίο για αποστολές αέρος-εδάφους.
Για τα RF-4E η απόσυρση ήταν ήδη ενταγμένη στις επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΠΑ, με τη διαφορά ότι πρέπει να βρεθεί ο τύπος που θα φέρουν τα 2 ατρακτίδια ηλεκτρονικής αναγνώρισης ASTAC.
Σε ότι αφορά τα μαχητικά Mirage 2000EGM/BGM ο ρόλος τους δυστυχώς είναι περιορισμένος εξαιτίας της έλλειψης ικανών βλημάτων. Τα 80 περίπου βλήματα που έφεραν Super 530D έχουν αποσυρθεί χωρίς να έχει γίνει κάποια προσπάθεια ανανέωσης του ορίου ζωής τους, και έτσι τα αεροσκάφη σήμερα στηρίζονται μονο στα υπέρυθρης καθοδήγησης Magic 2, το όριο ζωής επίσης των αεροσκαφών σύντομα πρόκειται να εξαντληθεί. Πρακτικά η πορεία απαξίωσης των Mirage 2000 στην ΠΑ είχε «κλειδώσει» από την εποχή όπου είχε αποφασιστεί ο μη εκσυγχρονισμός τους και μάλιστα δύο φορές μια το 1999 και μια το 2004.
Τα F-16 block 30 βρίσκονται σε μ ια παρόμοια κατάσταση. Αν και από άποψη οπλισμού δεν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα, η απόφαση της ΠΑ να μην τα συμπεριλάβει σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης –το οποίο τυπικά υφίσταται για τα block 50 και 52+- ουσιαστικά τα θέτει  σε πορεία απόσυρσης.
Αν και οι αποσύρσεις μαχητικών γίνονται όταν αυτά εξαντλούν την επιχειρησιακή τους ζωή και δεν υφίστανται κάποιο πρόγραμμα αναβάθμισης εντούτοις το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι για τις αποσύρσεις δεν προβλέπονται ανάλογες αγορές είτε νέων είτε μεταχειρισμένων αεροσκαφών.
Έτσι και εάν η Τρόικα επιμείνει στις περικοπές στις ΕΔ τότε βρισκόμαστε προ ενός ουσιαστικού Αρμαγεδδών με ολέθρια αποτελέσματα για την ισχύ της ΠΑ τέτοιου που δεν έχουμε ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν με απρόβλεπτες συνέπειες στην αμυντική αποτροπή της χώρας αλλά και κατά συνέπεια στα εθνικά μας θέματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης