Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Η Νέα Τάξη και η Θεωρία των Παιγνίων στην χειραγώγησή μας

Στην Θεωρία Παιγνίων ένα πολύ γνωστό παιγνίδι είναι το "δίλημμα του φυλακισμένου" .

Οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να αποσπάσουν χρήματα απο έναν "τραπεζίτη" .Βλέπε λεπτομέρειες στο εξαιρετικό βιβλίο "ΤΟ ΕΓΩΪΣΤΙΚΟ ΓΟΝΙΔΙΟ" του RICHARD DAWKINS , κεφάλαιο 12 .
Πάμπολλα φαινόμενα στην Βιολογία και στην Πολιτική εξηγούνται με αυτό το παιγνίδι .Υπάρχουν πολλών ειδών στρατηγικές για να παίξεις το παιγνίδι .


Κάποιες αποκαλούνται "κακοπροαίρετες" ( η πρώτη σου κίνηση είναι να προδώσεις τον άλλον παίκτη ) . Οι αντίθετες λέγονται "καλοπροαίρετες" .


Κάποιες λέγονται "πολύ εκδικητικές" ( να απαντάς με πολλές προδοσίες σε μία προδοσία του άλλου παίκτη ) . Οι αντίθετες λέγονται "συγχωρητικές" .

Υπάρχουν και οι "ζηλόφθονες" και οι "μή ζηλόφθονες στρατηγικές" . Στην ζηλόφθονη στρατηγική με ενδιαφέρει ο άλλος παίκτης να μήν κερδίσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο εμένα . Δηλαδή εάν έχω τις δύο επιλογές :

Α) Αποσπώ απο τον τραπεζίτη 100 ευρώ και ο άλλος παίκτης του αποσπά 99 .

Β) Αποσπώ απο τον τραπεζίτη 200 ευρώ και ο άλλος παίκτης αποσπά 300 .

τότε διαλέγω την Α !
Αυτό είναι τελείως παράλογο . Τα λεφτά δεν τα παίρνει ( ο άλλος παίκτης ) απο εμένα αλλά απο τον τραπεζίτη .

Η nea taksi έχει πλήθος ψυχολόγων και γνωρίζει οτι ο πολύς λαός ρέπει στις ζηλόφθονες στρατηγικές .

Δείτε λοιπόν τί κάνει :

Βάζει τον κανόνα "ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΕ ΡΕΜΑΛΙΑ" .

Έτσι μετατρέπει το αφελές ρεμάλι σε "ψεύτικο λαγό" . Όταν έρθει η οικονομική κρίση , οι καλοί νοικοκύρηδες δεν θέλουν το κάψιμο των τραπεζών διότι θα παραγραφούν τα χρέη ΚΑΙ απο τα ρεμάλια ! Ο καλός νοικοκύρης κυνηγά τον "ψεύτικο λαγό" και δεν βλέπει τον πραγματικό του αντίπαλο ( που είναι η τράπεζα ) .

Έπειτα πηγαίνει ένας απεσταλμένος του τραπεζίτη ( δεν το λέει όμως ποιός τον έστειλε ) στο "ρεμάλι" και του λέει : "ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ" ! Και έτσι χρησιμοποιεί το "ρεμάλι" για δεύτερη φορά !!!

Είναι ουσιώδες λοιπόν να αντιληφθούμε οτι ΟΛΟΙ μας υπήρξαμε πιόνια της neas taksis .

Οι δήθεν "νοικοκύρηδες" χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν τον πλούτο ( κτίρια κλπ ) που θα κατασχεθεί και τα δήθεν "ρεμάλια" χρησιμοποιήθηκαν για να αποπροσανατολίσουν τους "νοικοκύρηδες" .
Όλοι μας τσιμπήσαμε κάποιο δόλωμα .

Είναι ουσιώδες να αντιληφθούμε οτι οι "νοικοκύρηδες" φταίνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για την κρίση . Δείτε πώς :

Ο "νοικοκύρης" ήθελε να γίνει τεχνίτης αυτοκινήτων . Του λέει η nea taksi "Πούλα το χωράφι σου , πάρε και ΔΑΝΕΙΟ και πήγαινε στην ΠΟΛΗ για να ανοίξεις το μαγαζί" . Το χωράφι το αγόρασε κάποιος τσιφλικάς που σήμερα έχει χίλια στρέμματα που τα καλλιεργεί με λαθρομετανάστες .

Ποιός λοιπόν ευθύνεται ( εν μέρει ) για την εισροή λαθρομεταναστών ; Ο "νοικοκύρης" ή το "ρεμάλι" που έτρωγε γαρίδες με τα λεφτά του δανείου ;

Ποιός ευθύνεται για την συσσώρευση του πληθυσμού στις πόλεις ; Ο εργατικός "νοικοκύρης" που έφυγε απο το χωριό ή το "ρεμάλι" που έτρωγε γαρίδες ;


Είναι ουσιώδες να αντιληφθούμε οτι οι "νοικοκύρηδες" ήταν μεγαλύτερα κορόϊδα απο τα "ρεμάλια" .
Οι νοικοκύρηδες έχτισαν τα κτίρια που τώρα θα κατασχεθούν ( με τα διάφορα χαράτσια ) και δεν απόλαυσαν και τις γαρίδες .
Τα "ρεμάλια" απόλαυσαν τις γαρίδες και οι τράπεζες δεν θα βρούν τίποτα να κατασχέσουν !

Ας υποθέσουμε οτι είμασταν πονηροί και δεν παίρναμε κανένα στεγαστικό δάνειο . Βάζαμε αυτούς που δεν είχαν ακίνητα να παίρνουν μόνο καταναλωτικά δάνεια και να μας τα μοιράζουν . Τί θα γινόταν τότε ; Υποπτεύομαι οτι δεν θα έδιναν ΟΥΤΕ ΕΝΑ καταναλωτικό δάνειο ( αφού ο κανόνας ήταν ένα καταναλωτικό για δέκα στεγαστικά ) !

Είναι ουσιώδες να αντιληφθούμε οτι όλοι μας είμαστε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .
Τα "ρεμάλια" μπορούν να ισχυρισθούν "ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗ . ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΡΚΕΣΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ , ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΠΙΤΙ" .

Οι νοικοκύρηδες θα ισχυρισθούν "ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΨΗ . ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ , ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ"

Είναι ουσιώδες να αντιληφθούμε οτι οι χαρακτηρισμοί "νοικοκύρης" και "ρεμάλι" δίνονται απο την σάπια κοινωνία που ζούμε και ίσως δεν έχουν καμμία σχέση με το ποιόν του καθενός .

Το "ρεμάλι" έγινε ρεμάλι μέσα σε μια άρρωστη κοινωνία που μοίραζε αφειδώς δάνεια . Μέσα σε μια κοινωνία με σωστούς ηγέτες ίσως να ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος ή ένας άριστος νοσοκόμος που θα μας ξάφνιαζε με τον αλτρουϊσμό του .

Ο "νοικοκύρης" έγινε νοικοκύρης μέσα σε μια άρρωστη κοινωνία που του έλεγε "Είναι θεμιτό να ξοδέψεις την ζωή σου στιβιάζοντας υλικό πλούτο" .

Μέσα σε μια κοινωνία με σωστούς ηγέτες ίσως να ήταν ένα μίζερο ανθρωπάκι που θα νοιαζόταν μόνο για τον εαυτούλη του και θα μάλωνε συνεχώς με τον γείτονα .

Το να νικήσουμε την nea taksi είναι κάτι δύσκολο . Είναι δύσκολο διότι πρέπει ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ !

Να αποβάλλουμε τις πιθήκειες συμπεριφορές που γέννησαν την nea taksi .
----------------------------------------------------
pitago99@gmail.com

Αρχική σελίδα : http://lofos.info/pythas/index.html 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης