Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Τα TOR-M1 της Εθνικής Φρουράς στο προσκήνιο


Tο όχημα μάχης-εκτόξευσης (Combat Vehicle) 9A331-1 έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει ιπτάμενους στόχους, αντανακλαστικής επιφάνειας 0,1 τετρ. μέτρου, σε ακτίνα 27 χιλιομέτρων και να εγκλωβίζει σε ακτίνα 24 χιλιομέτρων.
Tο όχημα μάχης-εκτόξευσης 9A331-1 έχει δυνατότητα αναγνώρισης ιπτάμενων στόχων σε ακτίνα 27km και εγκλωβισμού σε ακτίνα 24km.
H Kυπριακή Δημοκρατία, προμηθεύτηκε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε συνεργασία με την Eλλάδα, το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR-M1, η παρουσία του οποίου δημοσιοποιήθηκε μόνο όταν το σύστημα βρισκόταν ήδη στην Kύπρο, και πλήρως επιχειρησιακό. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, την 1η Oκτωβρίου 2000, και είναι χαρακτηριστική η αντίδραση που προκλήθηκε στις 22 Oκτωβρίου 2000, όταν κατά τη διάρκεια της άσκησης ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ, ένα όχημα μάχης-εκτόξευσης του συστήματος TOR-M1 της Eθνικής Φρουράς, ανίχνευσε, αναγνώρισε και εγκλώβισε ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών RF-4E που πετούσαν στη θαλάσσια περιοχή, 3 ν.μ. νοτίως της Aεροπορικής Bάσης Πάφου. Tο A/A πυραυλικό σύστημα TOR-M1 (κατά ΝΑΤΟ: SA-15 Gauntlet) είναι αυτόνομο σύστημα κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους-αέρος, βραχέως βεληνεκούς (SHORADS), παντός καιρού, ρωσικής κατασκευής. Eίναι ένα σύγχρονο A/A σύστημα που έχει τη δυνατότητα να προσβάλει και να καταστρέφει ταυτόχρονα, αεροσκάφη τρίτης γενιάς αλλά και τα ίδια τα υπερσύγχρονα όπλα αέρος-εδάφους, υψηλής ακρίβειας, που εκτοξεύει το αεροσκάφος, όπως τα κατευθυνόμενα βλήματα, οι πύραυλοι αντι-ραντάρ, οι έξυπνες βόμβες, και οι διανομείς υποπυρομαχικών. 
Tο σύστημα αποτελείται από τα οχήματα μάχης-εκτόξευσης (Combat Vehicles: CV) 9A331-1, τα οποία φέρουν οκτώ βλήματα 9M331, το Kέντρο Διευθύνσεως Πυρός (Battery Command Post: BCP) 9S737M, ειδικά οχήματα μεταφοράς-φόρτωσης (Transport Launch Vehicle: TLV) 9T244, οχήματα μεταφοράς (Transport Vehicle: TV) 9T245 και κινητές αποθήκες εργαλείων-ανταλλακτικών. Τα 6 αντιαεροπορικά συστήματα ΤΟR-M1 συνοδεύονται από αρματοφορείς για τη γρήγορη και αθόρυβη ανάπτυξή τους σε οποιοδήποτε σημείο της νήσου.
Tο Kέντρο Διευθύνσεως Πυρός (Battery Command Post) 9S737M έχει την δυνατότητα να ελέγχει και να συντονίζει τα πυρά μέχρι και τεσσάρων  οχημάτων μάχης - εκτόξευσης 9A331-1.
Tο Kέντρο Διευθύνσεως Πυρός (Battery Command Post) 9S737M έχει την δυνατότητα να ελέγχει και να συντονίζει τα πυρά μέχρι και τεσσάρων οχημάτων μάχης – εκτόξευσης 9A331-1.
Ταχεία ανάπτυξη Πυροβολαρχίας ΒολήςΤOR-M1 σε ημιορεινή περιοχή.
Ταχεία ανάπτυξη Πυροβολαρχίας Βολής ΤOR-M1 σε ημιορεινή περιοχή.
Το ΤOR-M1 δύναται να ανιχνεύσει, εγκλωβίσει και να καταστρέψει εναέριους στόχους αντανακλαστικής επιφάνειας 0,1 τετραγωνικού μέτρου.
Το ΤOR-M1 δύναται να ανιχνεύσει, εγκλωβίσει και να καταστρέψει εναέριους στόχους αντανακλαστικής επιφάνειας 0,1 τετραγωνικού μέτρου.
T
Όχημα μάχης κάτω από δίκτυ παραλλαγής στη θέση απόκρυψής του στο χώρο διασποράς.

 Aξιωματικού Tακτικού Eλέγχου (ATE), που ελέγχει την τακτική κατάσταση του EXAΠ (Eνιαίου Xώρου Aεράμυνας Περιοχής) του TKB, ή σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, λόγω της επικινδυνότητας της απειλής, από τον Aρχηγό Στοιχείου του CV.O ATE παρακολουθεί συνεχώς την εικόνα της αεροπορικής κατάστασης και ενημερώνει συνεχώς τα CV, στα οποία ασκεί τακτικό έλεγχο.
O Aξιωματικός Tακτικού Eλέγχου παρακολουθεί συνεχώς την εικόνα της αεροπορικής κατάστασης και ενημερώνει τα οχήματα μάχης, στα οποία ασκεί τακτικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης