Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ Στην Ελλάδα τον Μάρτιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Υπογράφεται συμφωνία-πλαίσιο


Με κύριο αντικείμενο την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών έρχεται τον Μάρτιο στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός, Σεργκέι Σόιγκου, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου.
 
Και μπορεί η υπογραφή της συμφωνίας που είναι έτοιμη εδώ και καιρό να είναι η αφορμή, αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα που θα συζητηθούν, όπως το περιεχόμενο της συμφωνίας.
 
Μέσα σε αυτή θα περιληφθεί η διακρατική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2008 και προέβλεπε την προμήθεια των 420 ΤΟΜ BMP-3HEL, η οποία είχε "παγώσει" το 2009 όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και συνολικά "μπήκαν στο ψυγείο" οι ελληνορωσικές σχέσεις.
 
Ο Σεργκέϊ Σοϊγκού, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας στο περιβάλλον του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν (στην φωτό και οι δύο) και έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, καθώς ήταν αυτός που το 2007 είχε αναλάβει να διαχειριστεί ως υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων την υποστήριξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας στους δύο "πύρηνους" μήνες Αυγούστου και Οκτωβρίου με διαδοχικές αποστολές πυροσβεστικών αεροσκαφών Beriev Be-200 και ελικοπτέρων.
 
Κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της εποχής θυμούνται ότι "Μας έστελνε ότι ζητούσαμε χωρίς να ακολουθεί τις τυπικές διδικασίες και έσωσε καταστάσεις, τότε".
 
Τώρα έρχεται σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική: Οικονομικά ισοπεδωμένη, χωρίς να μπορεί να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από την διακρατική σύμβαση του 2008 και με Ένοπλες Δυνάμεις που δεν έχουν καν ανταλλακτικά και δεν είναι οικονομικά ικανές να εντάξουν νέα οπλικά συστήματα σε υπηρεσία.
 
Οπωσδήποτε θα είναι συνάντηση και συζήτηση "εφ'όλης της ύλης" και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 
Δύο είναι οι βασικοί τομείς στην ατζέντα. Τα εξοπλιστικά (νεά και παλαιά) και η καθαρά επιχειρησιακή/αμυντική συνεργασία στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, όπου οι ρωσικοί Στόλοι έχουν τέτοια συχνότητα εμφανίσεων που έχουν ξεπεράσει και τον 6ο Στόλος! 
 
Μην ξεχνάμε ότι η άφιξή του Ρώσου υπουργού Άμυνας πιθανότατα θα συμπέσει ή θα έπεται μερικών ημερών της άτυπης ανακήρυξη ΑΟΖ (βασικά θα κατατεθούν συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας και αυτό θεωρούν ότι αρκεί και ίσως αρκεί στην παρούσα φάση). Με τέτοιο αριθμό ρωσικών μονάδων στο Αιγαίο, θα υπάρχει και κάποια, ας πούμε, "δεύτερη γνώμη" για το όλο ζήτημα.
 
Στα εξοπλιστικά υπάρχουν τα άμεσα και τα "δεύτερου χρόνου": Στα άμεσα είναι η εκτέλεση βολής αποδοχής των S-300PMU1 η οποία σαμποτάρεται συστηματικά από τις γνωστές δυνάμεις από το 2006 όταν τα συστήματα περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Ελλάδας, μεταβιβαζόμενα από την Κύπρο.
 
Το δεύτερο είναι τα ταλαίπωρα ZUBR που είχαν την γνωστή σε όλους μεταχείριση εντασσόμενα στο ΠΝ, με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι και να καεί το ένα από αυτά τον περασμένο Ιούλιο. Τα Tor M1, ευτυχώς υποστηρίζονται αποτελεσματικά βάσει της FOS που έχει υπογραφεί.
 
Από εκεί και πέρα στα "δεύτερου χρόνου" υπάρχει η διακρατική συμφωνία για τα BMP-3HEL της οποίας το "μίγμα" πιθανότατα θα αλλάξει με την περίληψη σε αυτήν συστημάτων SHORADS που τόσο έχει ανάγκη ο Στρατός στα νησιά του Αιγαίου, Υπάρχει και ένας επιπλέον κατάλογος συστημάτων ο οπoίος για την ώρα αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι αν υπάρξουν αγορές αυτές θα συμβιβαστούν με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων όπου η ΕΛΒΟ αποτελεί βασικό στόχο για την ρωσική πλευρά, αλλά και με την εξόφληση μέρους της αξίας της αγοράς με αγροτικά προϊόντα.
 
Είναι η πρώτη επίσκεψη Ρώσου υπουργού Άμυνας, που υποδέχεται η παρούσα κυβέρνηση και είχε προγραμματισθεί να γίνει το 2012 επίσκεψη Ρώσου υπουργού Άμυνας, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το defencenet.gr η οποία όμως την τελευταία στιγμή δεν είχε πραγματοποιηθεί, λόγω της αντικατάστασης του υπουργού Άμυνας στην Ρωσία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης