Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Αυτονομία ζητούν οι Σέρβοι για το βόρειο Κόσοβο


Η συντριπτική πλειοψηφία του Σερβικού κοινοβουλίου στηρίζει την αυτονομία των Σέρβων στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, σημαντικό βήμα στην αναγνώριση της ακεραιότητας της  δημοκρατίας της τέσσερα χρόνια μετά τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο την Κυριακή (13 Ιανουαρίου) αποδέχεται ότι η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο κινείται προς την ενσωμάτωση του Βελιγραδίου με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ΕΕ.
Το ψήφισμα είχε τη στήριξη του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) του Προέδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς και του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο παρέδωσε  την εξουσία στις κοινοβουλευτικές εκλογές του προηγούμενου έτους. Βασικό σημείο τριβής  ήταν η απομάκρυνση διατυπώσεων που θα επέτρεπαν στο Βελιγράδι να τερματίσει πρόωρα διαπραγματεύσεις και να διακόψει οποιαδήποτε πρόοδο.
Ο Πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς αναφέρει πως το πολιτικό πρόγραμμα είναι σημαντικό επειδή η Σερβία χρειάζεται «αποτελέσματα και υπευθυνότητα, όχι πολιτική έντιμων αποτυχημένων και χαμένων μαχών».
«Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι το πολιτικό πρόγραμμα δεν ανακοινώσει  πως η Σερβία θα διακόψει το διάλογο με την Πρίστινα, όπως αναφερόταν στην πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου», δήλωσε ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του DS και πρώην επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων της Σερβίας στο διάλογο, στους SETimes.
Η Αλεξάντρα Γιοξίμοβιτς, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι πιστεύει πως ο Νίκολιτς ενέδωσε στα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάτσιτς, καθώς και στην άποψη της διεθνούς κοινότητας.
"Ο Νίκολιτς έχει συμφωνήσει να αποβάλλει την άποψη ότι ‘δεν συμφωνείται τίποτα μέχρι να συμφωνηθούν όλα’, υποδηλώνοντας πως το Βελιγράδι "προσπαθεί" να δείξει συνεργάσιμο», δήλωσε η Γιοξίμοβιτς. Το έγγραφο τονίζει την ετοιμότητα της Σερβίας «να προβεί σε συνεννόηση  ώστε να υπερνικηθεί  την τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ του Σέρβων και Αλβανών , ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξουν υποχωρήσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα της Σερβίας ».
Ο Νίκολιτς μίλησε και αυτός υπέρ του εγγράφου και της δημοκρατικής διαδικασίας. «Δεν επιτύχαμε πλήρη συναίνεση, ωστόσο είναι σαφές πως υπάρχει βούληση για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό», ανέφερε.
Στην Πρίστινα, ωστόσο, το πολιτικό πρόγραμμα έγινε δεκτό με επιφύλαξη. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι ανέφερε πως το Σερβικό πολιτικό πρόγραμμα είναι εκτός πραγματικότητας και μία κίνηση «αρκετά λάθος χρονικά και περιττή».
«Δεν αποτελεί οποιαδήποτε μορφή πλαισίου για οτιδήποτε», δήλωσε στους SETimes. «Κατά την άποψή μας, στην ουσία αποτελεί ένα άχρηστο χαρτί. Ταυτόχρονα, αποτελεί στην πραγματικότητα ένα έγγραφο που προάγει τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου. Η μοίρα του συγκεκριμένου εγγράφου θα είναι όμοια με όλων των μνημονίων ή πολιτικών προγραμμάτων που συνέταξε η Σερβία σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία 100 χρόνια».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης