Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η Κίνα θέτει τις μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων της σε πολεμική ετοιμότητα


Σε μια ακόμη κίνηση προετοιμασίας για ένοπλη σύρραξη αλλά και ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της αντιπάλου Ιαπωνίας προχώρησε ο Στρατός της Κίνας ο οποίος διέταξε το προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού και πιο συγκεκριμένα τους υπηρετούντες στις μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων να αλλάξουν την μορφή των αποστολών τους και να διακόψουν τις αποστολές εκπαίδευσης και υποστήριξης και να ανεβάσουν το επίπεδο ετοιμότητας σε αυτό της αναμονής εμπλοκής σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Η στόχευση των μονάδων των επιθετικών ελικοπτέρων αλλά και των υπολοίπων ελικοπτέρων μεταφοράς θα αλλάξει από τη μέχρι τώρα τακτική αυτή της διεξαγωγής επιχειρήσεων πλην πολέμου και ανθρωπιστικού χαρακτήρα MOOTW (Military Operations Other Than War) σε αυτή των πλήρης κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων αναφέρει το  κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua news επικαλούμενο το PLA Daily.
Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και ουσιαστικά αποτυπώνοντας την περιοχή των νησιώνDiaoyu όπως αποκαλεί τα Senkaku η Κίνα, στην οποία θα επικεντρωθεί η κινεζική παρουσία, οι μονάδες των επιθετικών ελικοπτέρων θα αναλάβουν την διεξαγωγή αποστολών μακράς εμβέλειας, επιχειρήσεων σε παράκτιες περιοχές, συντονισμένες επιχειρήσεις με άλλες μονάδες και μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιχειρήσεις.
Η παραπάνω αλλαγή δόγματος και παρότρυνσης προς τις κινεζικής ένοπλες δυνάμεις να προετοιμάζονται για πόλεμο δεν είναι η μοναδική. Στις 15 Ιανουαρίου το γενικό αρχηγείο των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων  μέσω οδηγίας η οποία εκδόθηκε στο πλαίσιο αναφοράς στην εκπαίδευση. Προχώρησε σε σύσταση προς τον κινεζικό Στρατό να προετοιμάζεται για πολεμική σύρραξη.
«Ο Λαϊκός Στρατός  (PLA)  και οι Αρχές Ασφαλείας της Κινεζικής Λαϊκής Δύναμης (APF) θα πρέπει να επικεντρωθούν με στόχο να είναι σε θέση να πολεμήσουν και να κερδίσουν μάχες, να ενισχύσουν σθεναρά τον πραγματικό αγώνα μέσω της στρατιωτικής εκπαίδευσης, την πρακτική και την καινοτομία της λειτουργίας κατάρτισης στο πλαίσιο πληροφοριών με βάση τους νέους όρους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καλλιεργήσουν νέου τύπου και υψηλού επιπέδου στρατιωτικό προσωπικό».
Η οδηγία εκδόθηκε στην κινεζική και φέροντας τον τίτλο «Οδηγίες για την Στρατιωτική Εκπαίδευση του PLA το 2013."
Ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες - γεράκια οι οποίοι με διάφορες δηλώσεις καλούν τις ένοπλες της Κίνας σε ετοιμότητα ενώ άλλοι προχωρούν πιο επιθετικά. Οι πιο προκλητικοί εξ αυτών μιλούν για «μικρούς οξείς πολέμους» για να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία της Κίνας, άλλοι μιλούν για «προετοιμασία για σύρραξη», ενώ τέλος άλλοι «πιέζουν» το Πεκίνο να «χτυπήσει πρώτο» ή πιο σκωπτικά «να σκοτώσουμε την κότα για να φοβίσουμε τη μαϊμού»
Ο ταξίαρχος της Αεροπορίας Dai Xu είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει ότι οι ΗΠΑ μπλοφάρουν στην ανατολική κινεζική Θάλασσα θα πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία  για να απαντήσουμε σε αυτές τις κενές προκλήσεις με κάτι πραγματικό».
Αυτές οι προκλήσεις σύμφωνα με τον  Xu προέρχονται από χώρες όπως η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες αλλά και το Βιετνάμ(!) χώρες μάλιστα που τις χαρακτήρισε ως τα «κυνηγόσκυλα» των ΗΠΑ στην Ν.Α. Ασία.
«Αρκεί μόνο να σκοτώσουμε τον ένα και έτσι αμέσως όλοι οι υπόλοιποι θα πέσουν στα γόνατα», συμπλήρωσε ο Κινέζος ταξίαρχος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης