Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα του 2012 και τι κοινό έχουν


oilΤα ακόλουθα γεγονότα συνέβησαν μέσα στο 2012, δίνοντας το στίγμα του πώς πρόκειται να διαμορφωθεί ο κόσμος στο άμεσο μέλλον, τα οποία όμως ενδεχομένως να διέφυγαν της προσοχής εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης οικονομικής κρίσης που «πρωταγωνιστεί» και «περιορίζει» την αντίληψη στις άμεσες εξελίξεις.
Μία από τις πολλές αρνητικές συνέπειες της υπερπληροφόρησης στην εποχή μας είναι ότι καταλήγει να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να προσφέρει. Αντί να πληροφορεί και να διαμορφώνει αντιλήψεις όσο το δυνατόν πιο αμερόληπτα, βομβαρδίζει ανελέητα, ζαλίζει, αποπροσανατολίζει την προσοχή σε σημείο ώστε ο παραλήπτης των πληροφοριών να μην έχει καμία εικόνα των πραγμάτων.

Οι Αμερικανοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τη φράση «the big picture» για να δηλώσουν αυτό ακριβώς που οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν λόγω ακριβώς της υπερπληροφόρησης: να «πιάνεις» τη γενική εικόνα, να ξεδιαλέγεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα, την ήρα από το σιτάρι, όπως λέμε, τέλος να μπορείς να σχηματίζεις «εικόνα» εστιάζοντας στις πληροφορίες-κλειδιά.
Σύμφωνα με το qz.com, το οποίο φημίζεται για την πρωτοτυπία και το ευανάγνωστο των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών προσεγγίσεών του, αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα γεγονότα διαπλανητικής σημασίας που άλλοτε αθόρυβα και άλλοτε παταγωδώς έθεσαν τις βάσεις για τις επικείμενες αλλαγές που λαμβάνουν και θα λάβουν χώρα σε όλο το μήκος και πλάτος της γης.
Κοινό στοιχείο αυτών των γεγονότων; Η προσπάθεια των μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και των κρατών δορυφόρων τους για τη διασφάλιση και τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
-Ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στην παραγωγή πετρελαίου
Για τη Σαουδική Αραβία, το 2012 σηματοδότησε μία χρονιά αυξανόμενης ανησυχίας ενώπιον μιας σειράς από αρνητικές εξελίξεις: σύμφωνα με προβλέψεις, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια δύο νέοι υπερ-παραγωγοί πετρελαίου – το Ιράκ και οι ΗΠΑ – θα αντλούν περίπου 14.000.000 βαρέλια την ημέρα, σημειώνοντας αύξηση της παραγωγής της τάξης του 58%. Και σ' αυτές τις χώρες δεν συμπεριλαμβάνεται το Ιράν το οποίο αναμένεται να παράγει και αυτό άλλα 4.000.000 βαρέλια την ημέρα, μειώνοντας έτσι τον μείζονα ρόλο του OPEC στις ενεργειακές ανάγκες του πλανήτη.
-Το κουρδικό, η αυτονομία και τα πετρέλαια
Από την εποχή του Πολέμου του Κόλπου πριν από δύο δεκαετίες, η στήριξη του αιτήματος για αυτονομία του Κουρδιστάν από τις χώρες του εξωτερικού ήταν μία υπόθεση σχεδόν αποκλειστικά ανθρωπιστική. Τα πράγματα όμως άλλαξαν δραστικά μέσα στο 2012: οι Κούρδοι του Ιράκ προέβησαν σε μία σημαντική κίνηση αμιγούς πολιτικής και οικονομικής αυτονομίας από το ζυγό της Βαγδάτης, καθώς προχώρησαν στη σύναψη συμφωνιών με τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου. Εάν τελικά καταφέρουν οι Κούρδοι να «περάσουν» αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα συνδέουν το Κουρδιστάν με τις εξωτερικές αγορές μέσω Τουρκίας, τότε θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα «χτυπήματα» γεωπολιτικής και επιχειρηματικής σημασίας.
-H προέλαση του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου
Το 2012 ήταν η χρονιά που «είδε» τον Μπαράκ Ομπάμα να μεταμορφώνεται από ριζοσπάστης περιβαλλοντιστής σε υπέρμαχο του σχιστολιθικού φυσικού αερίου.
Το σχιστολιθικό φυσικό αέριο (shale gas) είναι ένα μη συμβατό αέριο που παράγεται από σχιστόλιθο και έχει προκαλέσει μια επανάσταση στη βιομηχανία του φυσικού αερίου. Πρωτοπόρος στην παραγωγή του είναι οι ΗΠΑ και το ζητούμενο πλέον είναι το αν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί και η Ευρώπη τη συγκεκριμένη μορφή, μειώνοντας την εξάρτησή της από τη Ρωσία, με τις ευλογίες φυσικά των ΗΠΑ.
-Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Αφρικής
Η πρόσφατη ανακάλυψη «φρέσκου» φυσικού αερίου έξω από τις ακτές της Μοζαμβίκης, φέρει την τελευταία στην 4η θέση των 5 μεγαλύτερων πηγών υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν μέσα στο 2012, με συνολικά αποθέματα 15.000.000.000 βαρέλια πετρελαίου.
Επιπλέον, λίγο βορειότερα, στην Τανζανία εντοπίστηκε κοίτασμα συνολικά 6.000.000.000 βαρελιών πετρελαίου, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κένυα, την Αιθιοπία και τη Σομαλία.
-Ο συριακός δάκτυλος στη Μέση Ανατολή και τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας
Τοποθετημένο ανάμεσα στις μεγαλύτερες χώρες πετρελαιοπαραγωγούς της Μέσης Ανατολής, το εμφύλιο χάος στη Συρία έφερε τριγμούς στις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως και σήμανε το συναγερμό στη Σαουδική Αραβία για μία ενδεχόμενη εξάπλωση της αστάθειας προς όφελος των ΗΠΑ. (iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης