Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Η αποθέωση του Πούτιν σε γήπεδο της Σερβίας


γράφει ο Σπύρος Χατζάρας
Ήταν συνταγματάρχης ,έγινε πρόεδρος και μετά πρωθυπουργός, αλλά, «νυν εδοξάσθη ο υιός τους ανθρώπου», με την αναγόρευση του από τους φιλάθλους του «Ερυθρού Αστέρα», σε Τσέτνικ (αντάρτης). Ποτέ στη ζωή του ο Βλαντίμηρ Πούτιν , δεν άκουσε 100.000 ανθρώπους, (τόσοι είχαν στοιβαχτεί στο «μαρακανά», το γήπεδο του «Ερυθρού Αστέρα»), να τραγουδάνε το όνομά του, στην.....


κλητική : ΠΟΥΤΙΝΕ - ΠΟΥΤΙΝΕΕΕ (23-03-11).
Η αποθέωση του Βλαδίμηρου, ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενη, και για αυτό η ρωσική πρεσβεία του Βελιγραδίου, έβαλε στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, τον αγώνα των ομάδων νέων της Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης με τους νέους του Ερυθρού Αστέρα, ώστε ο Βλαδίμηρος να συναντηθεί και με τον «λαό της Σερβίας».Τα πολιτικά ζητήματα ανέκυψαν αμέσως με το που μπήκε στο πρόγραμμα Πούτιν, η επίσκεψη στο γήπεδο. Η κυβέρνηση της Σερβίας υποχρεώθηκε να σεβαστεί το «απαγορευτικό» που εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι. «Ούτε ένας υπουργός στο γήπεδο». Μόνο ο Τσβέτκοβιτς λόγω πρωτοκόλλου, που δεν θα καθόταν όμως δίπλα στον Πούτιν , που θα τον περιστοίχιζαν οι «Τσέτνικ».

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και στο γήπεδο των 80.000 θέσεων στοιβάχτηκαν μέχρι και τα σκαλιά, ενώ είχε και κόσμο απέξω. Μέχρι να φθάσει ο Πούτιν στο γήπεδο, τα κυρίαρχα συνθήματα που φώναζε όλος ο κόσμος ,ακλουθώντας τους οργανωμένους, ήταν : υβριστικά συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και «Μπόρισε (Τάντιτς) αυτοκτόνησε για να σωθεί η Σερβία». Μόλις μπήκε ο Βλαδίμηρος, έγινε ο χαμός. Άνοιξε ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Να πεις στη μητέρα ( Ρωσία) ότι την αγαπάμε και ότι μαχόμαστε και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε», και για δέκα λεπτά ο Πούτιν σηκωνόταν και ξανασηκωνόταν από τη θέση του για να ευχαριστήσει το πλήθος που παραληρούσε, τραγουδώντας Πούτινε-Πούτινεεε, και επαναλαμβάνοντας τους εθνικούς ύμνους Σερβίας-Ρωσίας. Μετά το δεκάλεπτο το σύνθημα ήταν , « Πούτιν είσαι δικός μας, είσαι Τσέτνικ».

δείτε το βίντεο
Ποτέ στο παρελθόν, και σε καμιά χώρα, δεν έχει εκφραστεί τόσο μίσος για την ντόπια πολιτική ηγεσία, και τόση λατρεία για έναν ξένο ηγέτη. Η Ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ» έγραψε ότι «αν ο κ. Πούτιν έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος στη Σερβία, θα είχε σίγουρη τη νίκη», και η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» ότι, «στη Σερβία επικρατεί πραγματική μανία για τον Πούτιν, τον λατρεύουν». Μετά τον αγώνα περίπου 40.000 άτομα έκαναν πορεία από την «Αουτοκομάντα», στο κέντρο του Βελιγραδίου, με κυρίαρχο σύνθημα, «Μπόρις αυτοκτόνησε να σωθεί η Σερβία» και υβριστικά συνθήματα κυρίως κατά του ΝΑΤΟ.

Το μήνυμα για τους Σέρβους πολιτικούς ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο από τα δυσανάγνωστα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων. Με την αποθέωση του Πούτιν, στο «Μαρακανά», μίλησε το «δημοκρατικό» και «αριστερό» Βελιγράδι, και όχι η «εθνικιστική επαρχία» που ψηφίζει Σέσελι. Το «δημοκρατικό» Βελιγράδι άλλωστε, επιτρέπει μόνο σε δύο υπουργούς, τον Γέρεμιτς και τον Λιάιτς, να εμφανίζονται χωρίς φρουρά δημόσια.
στις 10:43 μ.μ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης