Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

NEURON ATTACK: Αεροπορική προσβολή στην Ανατολή με stealth UCAS της ΠΑ (βίντεο)


Ένα "αληθινό" επιχειρησικό σενάριο αεροπορικής προσβολής στόχων εδάφους στην Ανατολή από την ΠΑ με την χρήση του μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος stealth nEUROn, παρουσιάζεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη της Ελλάδα.

Το αεροσκάφος πρακτικά μη εντοπίσιμο από τα υπάρχοντα δίκτυα ραντάρ, αλλά και πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και λόγω μικρού μεγέθους και από τα μελλοντικά ραντάρ που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση των επανδρωμένων "συμβατικών" stealth μαχητικών, θα φέρει μεγάλο φορτίο όπλων, αέρος-εδάφους και γενικά κομίζει τόσες πολλές καινοτομίες στις αεροπορικές επιχειρήσεις που κανείς σήμερα μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τη νέα τάξη των πραγμάτων.
Το nEUROn  σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και βάσει των δημοσιευμένων εξοπλιστικών προγραμματισμών του ΥΠΕΘΑ θα αποτελέσει το μελλοντικό εναέριο μέσο της ΠΑ από την επόμενη δεκαετία και μετά.
Ήδη η ανάγκη απόκτησής του περιγράφεται στο ΔΕΣΕΣ 2005-2020 με ένα κόστος ύψους 240 εκατ. € ενώ στο προ αναθεώρησης ΕΜΠΑΕ εκφραζόταν η ανάγκη απόκτησης 150 τέτοιων συστημάτων, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε στα 50 μετά την αναθεώρησή του.
Η απόκτηση του nEUROn εκτός από την επιθυμία του ΓΕΑ, προκρίνεται και για δύο  ακόμη λόγους: Πρώτον την εμπλοκή της έλληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε μεγάλο βαθμό και δεύτερον το χαμηλό του κόστος –εκτιμάται στα 17 εκατ. €.
Μαζί με το σενάριο μάχης μπορείτε να βρείτε και όλα τα "μυστικά" του επαναστατικού αεροσκάφους που υπόσχεται να αλλάξει το εναέριο πεδίο μάχης στο Αιγαίο και δυνητικά να αποτελέσει μια εναλλακτική οικονομική λύση αποτροπής μέχρι την έλευση επανδρωμένου μαχητικού επταπλάσιου κόστους.
Επίσης στο ίδιο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ μπορείτε να διαβάσετε και τα εξής:
F-35  Lighting II  Vs F-15 Silent Eagle
Η προμήθεια 100 αεροσκαφών F-35 από την Τουρκία αναμφισβήτητα πρόκειται να αποτελέσει την κρισιμότερη μεταβολή στην ισορροπία των αεροπορικών δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η είσοδος σε υπηρεσία του F-35 μέσα στη δεκαετία που διανύουμε απασχολεί σοβαρά την ηγεσία του ΓΕΑ, η οποία εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής αυτής κίνησης που διαφοροποιείται από το υπάρχοντα δεδομένα τόσο ποιοτικά όσο από άποψη επιχειρησιακού δόγματος. Στο κείμενο του άρθρου που μπορείτε να διαβάσετε στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»  που κυκλοφορεί επιχειρείται μια πρώτη σύγκριση μεταξύ δύο αεροσκαφών που φαινομενικά είναι διαφορετικά, στην πραγματικότητα όμως μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Του F-35 Lighting II και του F-15 Silent Eagle
Τουρκο-ιαπωνική τεχνολογική συνεργασία - Το επικείμενο τεχνολογικό άλμα της Τουρκίας και η ελληνική αδράνεια
Όταν, τον Δεκέμβριο του 2011 ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας επισκέφτηκε την Άγκυρα στα πλαίσια των συνηθισμένων εθιμοτυπικών συναντήσεων που πραγματοποιούν οι υπουργοί Εξωτερικών  κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού. Από τότε έχει "κυλήσει πολύ νερό στ'αυλάκι" της συνεργασίας των δύο χωρών και ήδη περί τα 20 στρατιωτικά προγράμματα της Τουρκίας, κυρίως στο τομέα των ναυπηγήσεων, έχουν "ιαπωνική σφραγίδα. Τα πραγματικά άλματα που έχουν γίνει στην τουρκο-ιαπωνική αμυντική συνεργασία μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο.
Μ1Α1 Abrams: Η πρόκληση της λογιστικής υποστήριξης από τον ΕΣ
Ο αριθμός των 400  αρμάτων M1A1 που πρόκειται να παραλάβει ο ΕΣ δημιουργούν μια τεράστια πρόκληση για την υποστήριξη ενός "εξωτικού" για τα ελληνικά δεδομένα συστήματος, ειδικά στο τομέα των κινητήρων. Ποιες είναι αυτές οι προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στο θέμα της επιμελητείας και της υποστήριξης και ποιες οι ιδανικότερες λύσεις ποτυ θα εξασφαλίσουν οικονομική υποστήριξη και υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας των αρμάτων, αναλύονται στο άρθρο που για πρώτη φορά θίγει αυτό το κρίσιμο ζήτημα. 
Αεροπορία Στρατού
Αερομεταφορά ενισχύσεων στο Αιγαίο
Δεκαέξι χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την μοιραία εκείνη ημέρα της κρίσης των Ιμίων, μιας κρίσης που κόστισε στην Ελλάδα πάρα πολλά. Αυτό που “πόνεσε” όμως περισσότερο ήταν η αποκάλυψη της γύμνιας του ελληνικού Στρατού σε υλικά αλλά και  η έλλειψη σύγχρονου δόγματος επιχειρήσεων.
Σήμερα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά στις δυνατότητες αερομεταφοράς των ΕΔ, αλλά η παύση της συγκεκριμένης προσπάθειας το 2003 οδηγεί προς τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε σε επανάληψη του "χάσματος" στο συγκεκριμένο τομέα. Κάτι που θα σημάνει αποκοπή του νησιωτικού χώρου από τον χερσαίο σε ότι αφορά την ταχεία μεταφορά ενισχύσεων. Στο άρθρο αναλύεται τι έγινε και προτείνονται οικονομικές λύσεις για το τι πρέπει να γίνει για να μην υπάρξει η εξέλιξη αυτή.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Raymetrics: Τεχνολογία οπτικών ραντάρ (LIDAR) made in Greece
Όσο και αν φαίνεται παράδοξο στην Ελλάδα της παρακμής οι εταιρείες της Άμυνας προσφέρουν υψηλές τεχνολογίες εφάμμιλλες με αυτές του εξωτερικού. Μια τέτοια εταιρεία η Raymetrics η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων LIDAR παρουσιάζουμε στο τεύχος που κυκλοφορεί Η τεχνική LIDAR (ακρωνύμιο του όρου ‘Light Detection And Ranging’), έχει καθιερωθεί διεθνώς ως η πλέον αποτελεσματική και αξιόπιστη μέθοδος ενεργητικής τηλεμετρικής μελέτης και παρακολούθησης των φυσικών και χημικών χαρακτηριστικών της ατμόσφαιρας. Το ότι έχουν αναπτυχθεί τέτοιες τεχνολογίες, κάνει αντιληπτό τις τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν στο τομέα.
Συστήματα AACMI για την ΠΑ
Βασικό «εργαλείο»…
Στην προμήθεια τριών συστημάτων AACMI σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί να προχωρήσει η ΠΑ για τις ανάγκες του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) στο πλαίσιο του ΚΕΑΤ. Τα συστήματα  ΑACMI χρησιμοποιούνται για  την καταγραφή δεδομένων ασκήσεων μάχης μέσω μιας ψηφιοποιημένης εικόνας. Η χρησιμότητά τους στην πραγματοποίηση ασκήσεων και ιδιαίτερα στο περιβάλλον ενός ολοκληρωμένου σχολείου εκπαίδευσης είναι δεδομένη. Κομίζοντας πραγματικής επανάσταση στην εκπαίδευσης και εξοικονόμώντας τεράστια κονδύλια από τα καύσιμα, κοστίζουν για τον εξοπλισμό του ΣΟΤ, πολύ λιγότερο από μία βίλα στα βόρεια προάστεια...
ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ:
Άρθρο του Νίκου Λυγερού για την Ελληνική ΑΟΖ και την εθνικά κρίσιμη ανάγκη καθορισμού της
Το ζήτημα της οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ στην Αν Μεσόγειο ταλανίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην αξιοπιστία των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και την αντίδραση πλέον της ελληνικής κοινής γνώμης η οποία βλέπει το ελληνικό κράτος να μην μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα του απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Η τελευταία διαβλέποντας την αδυναμία της ελληνικής πολιτικής ελίτ να μπορέσει να βρει μία λύση για το ζήτημα αξιοποιεί στο έπακρο την στρατιωτική της ισχύ σε μία ελληνική κυβέρνηση η οποία εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει τον όλεθρο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.
Επίθεση στο Ιράν Η «νομική τεκμηρίωση» προσβολής μιας χώρας που αναπτύσσει πυρηνικά όπλα
Φανταστείτε το Ιράκ να είχε προλάβει να εξοπλιστεί με όπλα μαζικής καταστροφής κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Κόλπο.Σε μία τέτοια περίπτωση, μερικοί από τους 40 Ιρακινούς πυραύλους Scud που έπληξαν το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία θα είχαν ενισχυθεί με πυρηνικές κεφαλές οι οποίες θα προκαλούσαν το θάνατο χιλιάδων αμάχων κάτι το οποίο θα έθετε σε αμφισβήτηση τη χρησιμότητα της συμμαχικής επιχείρησης ‘Καταιγίδα της Ερήμου’ με αποτέλεσμα ο Σαντάμ Χουσεΐν να επιτύχει χωρίς κυρώσεις τη προσάρτηση του Κουβέιτ γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με το τεράστιο πετρελαϊκό πλούτο του Ιράκ και την απόκτηση πυρηνικών όπλων θα άλλαζε προς το χειρότερο τη πορεία της Ιστορίας. Τι θα γίνει σε μια ανάλογη περίπτωση με ένα πυρηνικό Ιράν πρωταγωνιστή αυτή τη φορά και πως αυτό μπορεί να αποφευχθεί;
Συρία
Η γέννηση του «Ελεύθερου Στρατού»
Η εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η καταστολή του κινήματος της εξέγερσης έχει δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό καθώς οι αντάρτες εφοδιάζονται σε όπλα και μισθοφόρους τόσο από την Τουρκία, όσο και από την Ιορδανία. Η επικράτηση των ισλαμστών θα είχε καθοριστικές συνέπειες στην ισχυροποίηση της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο και εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και για την χριστιανική κοινότητα της Συρίας.
Βρετανικές βάσεις και Κυπριακή ΑΟΖ.
Τι επιδιώκουν σήμερα Βρετανοί και Τούρκοι;
Το έκτρωμα του Σχεδίου Ανάν που τα κυρίαρχα κόμματα σε Ελλάδα και Κύπρο υποστήριξαν με υπερβάλλον ζήλο αποτέλεσε το αποκορύφωμα του κλίματος τρομοκρατίας  των βρετανικών και συνακόλουθα τουρκικών εκβιασμών που στόχο είχαν την ενυπόγραφη ληξιαρχική πράξη τέλους της Κυπριακής Δημοκρατίας και πράξη αυτοχειρίας του μακραίωνου Ελληνικού στοιχείου της Μεγαλονήσου. Ποιες οι επιδιώξεις Βρετανών και Τούρκων στο πλαίσιο της ανακάλυψης των πλούσιων κυπριακών κοιτασμάτων και τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη μεγαλόνησο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης