Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Εντυπωσιάζει ο λιβυκός Στρατός - Πειθαρχημένος και επιθετικός


Σε ένα κόσμο που τα πάντα είναι στημένα με μικρές εξαιρέσεις χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κατά τα αλλά αξιόλογο άρθρο πρέπει να επισημαίνω ότι και οι δυο αντίπαλοι εξυπηρετούν τα ιδία συμφέροντα κατά τα φαινόμενα.
Η δημοσιογραφία θεωρητικά πρέπει να είναι ουδέτερη και αντικειμενική, κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει!!!
Μόλις ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα θα τελειώσει και ο πόλεμος στην Λιβυη για να μπούμε στην επόμενη φάση ολοκληρώσεις του σχεδίου κατά εικόνα πριν το 9600πχ. Ο ηττημένος αυτού του πολέμου επιμένει και από ότι φαίνεται το πλήγμα όχι τυχαία της ΙΑΠΩΝΙΑΣ δεν του(ς) έγινε μάθημα.
Εν αναμονή να δούμε τι θα επιφέρει το ηλιακό ρήγμα (Όπως το ονομάζουν).
Ofis66
Εντυπωσιάζει ο λιβυκός Στρατός - Πειθαρχημένος και επιθετικός

Εντυπωσιακά ανθεκτικές, με επιθετικό πνεύμα, πειθαρχημένες και με υψηλή "απορροφητικότητα" σε ότι αφορά τα αποτελέσματα από τις συνεχείς αεροπορικές προσβολές που δέχονται, αποδεικύονται οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, ομολογεί το ΝΑΤΟ. Την νύχτα που μας πέρασε, παρά τον σφοδρό βομβαρδισμό που δέχονταν από μαχητικά Rafale F.3, F-16 και Μirage 2000-5 και με μηδενική υποστήριξη αντιαεροπορικών, κατάφεραν να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση κατά των επαναστατών στην πόλη  Ατζνταμπίγια. Με υποδειγματική συνδυασμένη χρήση αρμάτων μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1, αφού προηγήθηκε βομβαρδισμός μισής ώρα από αυτοκινούμενα πυροβόλα των 122 χλστ (βλέπουμε ότι εφαρμόζουν πιστά τα σοβιετικά/ρωσικά επιχειρησιακά δόγματα) κατάφεραν να διεισδύσουν στα προάστεια της πόλης.
Έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο το γεγονός ότι καταφέρνουν υπό συνεχείς αεροπορικές κρούσεις να επιχειρούν επιθετικά, αλλά και ότι είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένοι και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν σημάδια διάλυσης, (όπως π.χ. είχε συμβεί με τις ιρακινές δυνάμεις) μετά από είκοσι ημέρας συνεχούς, βομβαρδισμού. Οι επαναστάτες στην Ατζτναμπίγια κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με βαριές απώλειες και αφού τα συμμαχικά μαχητικά κτήπησαν ένα-ένα, όλα τα προπορευόμενα τεθωρακισμένα των κυβερνητικών.

Στη Μιζράτα οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν υποστεί βαριές απώλειες (μόνο χθες καταστράφηκαν από απ'ευθείας πλήγματα, 15 άρματα Τ-72 και Τ-55), αλλά εξακολουθούν να έχουν την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων. "Δείχνουν πειθαρχημένοι και ακολουθούν πιστά τα επιχειρησικά σχέδια. Ανασυντάσσονται γρήγορα μετά τα πλήγματά μας και καταφέρνουν να επιτίθενται με όλες τους τις δυνάμεις" ανέφερε ΝΑΤΟϊκός αξιωματούχος σε Βρετανό ρεπόρτερ στο Sky News.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι κατάφεραν να καταστρέψουν δύο μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών των καθεστωτικών, που βρίσκονται λίγο έξω από την Τρίπολη καθώς και περί τα 20 παντός είδους οχήματα (ΤΟΜΑ και φορτηγά κυρίως) των κυβερνητικών έξω από την Μπρέγκα.

Και παρά τα πλήγματα αυτά, οι κυβερνητικοί εκακολουθούν να πολεμούν και να πολεμούν με εξαιρετικά επιθετικό πνεύμα. Πέρα από την ελάχιστη μαχητική ικανότητα των επαναστατών (ως "συνονθύλευμα λιποτακτών, εφήβων και αντικαθεστωτικών βεδουίνω" περιγράφονται οι μονάδες πρώτης γραμμής των επαναστατών), υπάρχει προβληματισμός και για την αποτελεσματικότητα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ο λαός της Λιβύης να τάσσεται στη πλειοψηφία του με τους επαναστάτες., με εξαίρεση την περιοχή της Βεγγάζης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης