Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΜΟSKOW TIMES Τηλεφωνικός "κεραυνός" Β.Πούτιν σε Ρ.Τ.Ερντογάν: "Μην τολμήσεις με Συρία. Θα έχουμε πόλεμο"!

«Μην τολμήσεις παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας γιατί θα έχουμε πόλεμο», ήταν η σκληρή απάντηση του Βαλντιμίρ Πούτιν στον Ταγίπ Ερντογάν όταν ο Τούρκος πρόεδρος έκανε διερευνητικό τηλεφώνημα στον Ρώσο πρόεδρο για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία και με την γνωστή τουρκική κουτοπονηριά επιχείρησε να στραφεί κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.


Με την απάντηση αυτή, πραγματικό «κεραυνό», ο Ρώσος πρόεδρος έβαλε στη θέση του τον Ερντογάν και τον έκανε να σκεφτεί τι θα σήμαινε αν προχωρούσε σε εχθρικές ενέργειες κατά της Συρίας. Νομίζει ο Τούρκος πρόεδρος πώς η Συρία είναι Κυπριακή ΑΟΖ και τον παίρνει να κάνει «τσαμπουκάδες». Μάλλον όμως δεν κατάλαβε καλά.

Σύμφωνα λοιπόν με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Moscow Times», ο Ερντογάν πραγματοποίησε μία σπάνια κίνηση, παίρνοντας στον τηλέφωνο τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην περιοχή, και ειδικότερα την σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία.

Με την σκληρή και την συνήθη πολεμοχαρή ρητορική του, στράφηκε κατά της συριακής κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ο ίδιος φέρεται να είπε στον Ρώσο ομόλογο του, ότι η Τουρκία έχει φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί πλέον να παραμείνει αδιάφορη, για την «μαζική καταστροφή» στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο αραβική χώρα.

Αλλά, προς μεγάλη έκπληξη του Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε έξαλλος και προειδοποίησε έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας, ότι απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.

Διαφορετικά, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να εμποδίσει την Τουρκία να εξαπολύσει καταστροφικό  πόλεμο στην περιοχή. Δηλαδή, αυτό που έκανε ο Πούτιν ήταν να απειλήσει ευθέως με πόλεμο τον Ερντογάν που συμπεριφέρεται ως σουλτάνος και πιστεύει πώς μπορεί να παρεμβαίνει κόντρα στα συμφέροντα της Μόσχας.

Σοκαρισμένος ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την «Moscow Times» από την στάση του Ρώσου πρόεδρου, ζήτησε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις περί άμεσης απειλής πολέμου για την Τουρκία, στις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν του απάντησε: «Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να ερμηνεύσετε  τα λόγια μου όπως θέλετε».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε επίσης στον Ερντογάν τα πικρά γεγονότα και την λανθασμένη και επιθετική πολιτική της Τουρκίας στη συριακή κρίση, η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων αθώων αμάχων, καλώντας συγχρόνως τον μεγαλομανή πρόεδρο της Τουρκίας, να μην υποστηρίζει τους τζιχαντιστές τρομοκράτες που δημιούργησαν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στην τουρκική επικράτεια.

Σύμφωνα με τον Ισμέτ Μπαϊρακτάρ, διακεκριμένο καθηγητή Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της σύγχρονης Τουρκίας, ο Ερντογάν προσπάθησε κατά τη διάρκεια της κλήσης του στο Ρώσο Πρόεδρο  να αποτρέψει με κάποιον τρόπο, την συνεχιζόμενη σημαντική στρατιωτική και πολιτική στήριξη του στο Σύρο Πρόεδρο.

Αλλά όπως φαίνεται η Μόσχα δεν μπορεί να βρει πιο πιστή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση από το καθεστώς του Άσαντ και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να στραφεί εναντίον του.

Οι δύο χώρες Ρωσία και Τουρκία που γειτονεύουν κατά κάποιο τρόπο στην Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει ο Μπαιρακτάρ, διαφέρουν πάρα πολύ όσον αφορά στην προσέγγισή τους στη συριακή σύγκρουση. Η Τουρκία είναι πρόθυμη για την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ενώ η Ρωσία παραμένει ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το μήνυμα λοιπόν Πούτιν στον Ερντογάν δεν γινόταν να είναι πιο σαφές. Καλά θα κάνει δε η ελληνική κυβέρνηση να αξιολογήσει αυτή την κατάσταση και να λάβει υπόψη της πώς η Ρωσία έχει κυρίαρχο ρόλο στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο και είναι η μόνη ίσως χώρα που μπορεί να βάλει «φρένο» στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης