Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Ελλάδα και ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για κλιμάκωση της έντασης > Φωτό

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
«Η αιφνιδιαστική κλιμάκωση της έντασης και η ανάληψη δράσης από τη Συμμαχία προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις και να  περιοριστεί η κρίση που παίρνει ανεξέλεγκτες  διαστάσεις», αποτέλεσε  το σενάριο της   αεροπορικής άσκησης  του ΝΑΤΟ «Noble Arrow 2014» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στη Γαλλία. Για τις ανάγκες της άσκησης, οι Έλληνες πιλότοι βρέθηκαν να είναι συμπολεμιστές με τους Τούρκους πιλότους, τους οποίους μερικές μέρες πριν αναχαίτιζαν στο Αιγαίο(!) και τους καταδίωκαν προκειμένου να εγκαταλείψουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας.  Μέσα στο ΝΑΤΟ βέβαια, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι θεωρητικά …συμμαχικές  χώρες.
Η «Noble Arrow 2014» , η οποία  ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βάσης Luxeuil που βρίσκεται  στη βορειοανατολική Γαλλία. Εκεί συγκεντρώθηκαν πλήθος αεροσκαφών και πάνω από χίλια άτομα προσωπικό. Από πιλότοι και τεχνικοί έως βοηθητικό προσωπικό. Συγκεκριμένα στην  Luxeuil βρέθηκαν αποστολές από τις  Η. Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τον  Καναδά, την  Ιταλία, την  Ισπανία, το Βέλγιο, τη Δανία, την  Εσθονία, την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Τουρκία  και την  Ελβετία.
Ειδικότερα η Ελλάδα  έστειλε τέσσερα αεροσκάφη M-2000-5, έντεκα πιλότους και είκοσι έξι τεχνικούς από την  331 Μοίρα. Πρόκειται για τη δύναμη που έχει διαθέσει το συγκεκριμένο εξάμηνο η χώρα μας  στη Νατοϊκή Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης «NRF».

Για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες πραγματοποιούνται σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις ,όπου οι Έλληνες πιλότοι καλούνταν να υλοποιήσουν αποστολές σε συνεργασία με άλλους χειριστές Νατοϊκών χωρών. Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση η σχεδίαση και ην εκτέλεση αεροπορικών σύνθετων επιχειρήσεων. Μόνο το Παρίσι για τις ανάγκες της άσκησης διέθεσε πενήντα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ και Μιράζ.  Οι περισσότερες διεξήχθησαν στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας.

Καθημερινά πραγματοποιούνταν πάνω από εκατό έξοδοι αεροσκαφών (!) όλων των τύπων ,από μαχητικά έως μεταγωγικά αεροσκάφη και ιπτάμενα ραντάρ. Επίσης σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη άσκηση είχαν και τα επιθετικά ελικόπτερα. Οι Έλληνες πιλότοι για ακόμη μία φορά διακρίθηκαν για την υψηλή επιβιωσιμότητα που παρουσίασαν κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, για τις ικανότητές τους σε τεχνικές και για το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ευμενή σχόλια υπήρξαν και για τους 26 Έλληνες τεχνικούς που παρείχαν νύχτα- μέρα υποστήριξη στα τέσσερα Μιράζ της Πολεμικής Αεροπορίας μας  ενώ άλλες αποστολές συμμαχικών χωρών για τις ίδιες ανάγκες είχαν στείλει πολλαπλάσιους τεχνικούς .

Βέβαια πριν από λίγες μέρες και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς είχε επισημάνει τις ικανότητες των ελλήνων πιλότων αλλά και των τεχνικών που μας κάνουν υπερήφανους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Την ικανοποίησή του αυτή , ο αρχηγός ΓΕΑ την είχε εκφράσει στους δημοσιογράφους  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ,η οποία δόθηκε πριν από λίγες μέρες για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Να σημειωθεί ότι η «Noble Arrow 2014» πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία καθώς το Παρίσι αναλαμβάνει τη διοίκηση της NRF την επόμενη χρονιά(2015).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

http://greeknation.blogspot.gr/2014/11/blog-post_83.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης