Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Φρενίτιδα ρωσικών εικονικών βομβαρδισμών κρατών του ΝΑΤΟ - "Κτύπησαν" μέχρι και την Πορτογαλία! (βιντεο)

H ρωσική αρκούδα "βρυχάται" και απαντάει στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ευρασίας, όπου έχει ξεκινήσει μετά την βίαιη ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Β.Γιανουκόβιτς και τα όσα ακολούθησαν η μεγαλύτερη αναμέτρηση της ισχύος της Ρωσίας και των συμμάχων της του CSTO από την μία πλευρά και των ΗΠΑ και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.

Το ενημερωτικό δελτίο του ΝΑΤΟ το οποίο κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ, πραγματικά είναι εντυπωσιακό σε ότι αφορά την αεροπορική δρστηριότητα της ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο τριήμερο: Από από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ιβηρική χερσόνησο η ρωσική Αεροπορία προχωρούσε σε διεισδύσεις και εικονικές προσβολές στρατηγικών στόχων προετοιμαζόμενη για μίε πιθανή σύγκρουση η οποία ιστορικά ίσως δεν είναι καν δυνατόν να αποφευχθεί. 
Στις 29 Οκτωβρίου τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95, συνοδευόμενα από δύο αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού πέταξαν στη Βόρειο θάλασσα και προσεγγίστηκαν από τέσσερα νορβηγικά F-16.
Η όλη κίνηση ήταν αντιπερισπασμός: Τα τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη στράφηκαν ανατολικά, αλλά άλλα δύο Tu-95Η εμφανίστηκαν και χρειάστηκε η απoγείωση απο βρετανικές βάσεις Eurofighter για να αναχαιτίσουν!
Ομως οι Ρώσοι σκόπευαν να δώσουν μια απάντηση στην εμπλοκή των Πορτογάλων με F-16 στην Βαλτική: Συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους μέχρι τις ακτές της Πορτογαλίας, όπου προσεγγίστηκαν από F-16 (φωτό), αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν εικονική άφεση βλημάτων cruise και να αποχωρήσουν!
Στέλνοντας καθαρό μήνυμα στην Λισσαβώνα ότι από την στιγμή που εμπλέκεται με αεροσκάφη της στην Βαλτική, δεν είναι απρόσβλητη από την ρωσική Αεροπορία παρά το γεγονός ότι βρισκεται μακριά από την γραμμή αντιπαράθεσης.
Η αρχή είχε γίνει στη Μαύρη Θάλασσα όταν τέσσερα τουρκικά F-16 προσπάθησαν να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95Η, τα οποία συνοδεύονταν από δύο μαχητικά Su-27SM. Τα μαχητικά είχαν σηκωθεί από την Κριμαία η ένωση της οποίας με την Ρωσική Ομοσπονδία έχει αλλάξει τις ισορροπίες σε ολόκληρη την περιοχή.
Πλέον τα ρωσικά μαχητικά, αλλά και σκάφη επιφανείας σαρώνουν ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα,χωρίς κανένα περιορισμό ως προς την ακτίνα δράσης ή τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν.
Ειδικά σε ότι αφορά την αεροπορική παρουσία η ρωσική Αεροπορία κυριαρχεί πλέον στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς η Τουρκία έχει προσανατολίσει την Αεροπορία της στις βάσεις του Αιγαίου, ενώ οι όποιες μετασταθμεύσεις αφορούν τα αεροδρόμια κοντά στην Συρία και το Ιράκ.
Την ίδια ώρα, στον κόλπο της Φινλανδίας, επτά ρωσικά μαχητικά Su-27SM και ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης IL-20 σαρώσανε τον κόλπο και η γερμανική Αεροπορία έστειλε εσπευσμένα Eurofighter, τα οποία σε δύο περιπτώσεις ενεπλάκησαν με τα ρωσικά μαχητικά και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό για τα γερμανικά μαχητικά: Και στις δύο περιπτώσεις τα ρωσικά μαχητικά απέκτησαν πλεονέκτημα και πραγματοποίησαν εικονικές καταρρίψεις!.
Σε άλλη περίπτωση γερμανικά Eurofighter και δανικά F-16 στις 28 Οκτωβρίου και πορτογαλικά F-16 αντιπαρατέθηκαν με Su-27SM και MiG-29 της ρωσικής Αεροπορίας στην Βαλτική και τα αποτελέσματαήταν άκρως απογοητητευτικά για τα δανικά και τα πορτογαλικά πληρώματα που ελλιπώς εκπαιδευμένα ("γράφουν" περί τις 10 εκπαιδευτικές ώρες το μήνα έναντι 25 ωρών των Ρώσων χειριστών) "έφαγαν" πολύ "ξύλο" μέχρις σημείου που αποχώρησαν όταν τους τελείωσαν τα καύσιμα.
"Βλέπουμε συχνά ρωσικά αεροσκάφη στα όρια του εναέριου χώρου μας, αλλά αυτό που μας εξέπληξε ήταν ο μεγάλος αριθμός τους, αυτή τη φορά", δήλωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής Αεροπορίας.
Γενικά η κινητικότητα στις ρωσικές αεροπορικές βάσεις της Δύσης είναι έντονη, ενώ φημολογείται ότι μαχητικά Su-35S μεταφέρονται από τις ρωσικές βάσεις της Απω Ανατολής στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης